Gönderen Konu: Fehmi Arman saç ekim merkezi 5900 greft  (Okunma sayısı 43351 defa)

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Fehmi Arman saç ekim merkezi 5900 greft
« Yanıtla #60 : 21 Mart 2018, 15:34:24 »
arkadaşlar ben forumda cevap verirken kafadan sıkmıyorum. daha önceden aynı soruyu başka bir yerde daha okudum, aklımda kalanı söyledim.

https://www.realself.com/question/doha-start-scalp-massage-after-hair-transplantation-advise

buyrun aynı soruyu bir kişi daha sormuş; FUE'yi günümüzdeki FUE'ye evirmiş kişi, kısacası şuan size saç ekimi yapılıyorsa sayesinde olan William Rassman şunu söylemiş :

" You need not to scalp massage after a hair transplant, certainly not in the first 4 weeks if you insist on doing it. Check with your doctor and ask that question."

"Masaj yapmanıza gerek yok. Eğer illa yapacağım diyorsanız da ilk 4 hafta kesinlikle yapmayın"

İstediğiniz kişiye inanmakta özgürsünüz. Ben bilgi paylaşımı yapıyorum, ekim sizin ekiminiz sonuçta. Masaj yapmak istiyorsanız ve bunun kan dolaşımını arttırdığını düşünüuyorsanız yapın tabii ki.
e kardeşim ben şimdi napacam 35 gündür ektirdim 15.günden beri yapıyorum hergün yapıyorum tutmayacakmı şimdi bu saç bapacaz bidaha mı saç ektirecem ben ekim yapanlara sordum yapın ki kanlansın dediler estenlife doktoru Hasan akılın canlı yayına katıldım oda aspirinle birlikte altı ay önerdi şimdi bide herkesin bildiği bişe var on günden sonra aşırı darbe olmazsa kökler asla yerinden çıkmaz yapışkan gibi deri içerisinde muhafaza ediyor ancak kök kan ile beslenir kan akışı düzgün oldumu kökde sağlıklı olur masaj vücudun herhangi bölgesinde kanlanmayı artırır o bölgey uyarır ben hiç kök koptuğunu veya dışarıya kan çıktığını görmedim sen şimdi niye beni korkutuyorsun güzel kardeşim yapma :)

MeetYourMaker

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #61 : 21 Mart 2018, 15:45:49 »
ben korkun moral bozun diye söylemedim, soru sormuşsunuz ben de bildiğim kadarıyla cevap verdim. benim bilgim de zaten doğuştan gelmiyor, sağda solda meraktan okuduklarımızla birikiyor yoksa bu işin uzmanı ben de değilim; eğer ekim yapan kişi bir problem görmüyorsa "hayır problem var" demem.

masaj yapılmasını tavsiye etmeme sebepleri saç köklerinin belli bir açıyla belli bir yöne doğru uzamaya çalıştığından, eğer dairesel şekilde masaj yapıyorsanız ister istemez saç köklerinin çıkış yönüne zıt bir kuvvet uygulayacağınızı düşündüklerinden.

moral bozmanıza gerek yok, eğer çok sert bir şekilde masaj yapmadıysanız bir problem yaratacağını sanmıyorum.

ankaralı1012

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #62 : 21 Mart 2018, 15:54:10 »
ben korkun moral bozun diye söylemedim, soru sormuşsunuz ben de bildiğim kadarıyla cevap verdim. benim bilgim de zaten doğuştan gelmiyor, sağda solda meraktan okuduklarımızla birikiyor yoksa bu işin uzmanı ben de değilim; eğer ekim yapan kişi bir problem görmüyorsa "hayır problem var" demem.

masaj yapılmasını tavsiye etmeme sebepleri saç köklerinin belli bir açıyla belli bir yöne doğru uzamaya çalıştığından, eğer dairesel şekilde masaj yapıyorsanız ister istemez saç köklerinin çıkış yönüne zıt bir kuvvet uygulayacağınızı düşündüklerinden.

moral bozmanıza gerek yok, eğer çok sert bir şekilde masaj yapmadıysanız bir problem yaratacağını sanmıyorum.
peki kardeşim şaçları nasıl yıkayacaksın dairesel hareketler yapmayacaksan

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #63 : 21 Mart 2018, 15:59:55 »

yok kardeşim sert yapmıyorum normal işte iki parmakla oval az bastırarak acı hissetmeden o şekil sen de haklısın dikkat etmek lazım ne bileyim kafalar karışık saçların son hali yakın çekim bu kırıl kırık hep sanki olmayacak gibi pisikolojimi bozdu bileydim az saçımla mutlu olurdum valla kırdıysam hakkın helal et

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #64 : 21 Mart 2018, 16:05:58 »
Masaj yapmak ile saç yıkamak arasında ben bir fark görmüyorum. Masajı parmak uclarımızla yapıyorsak eğer ( ıslak masaj öneririm ), saç yıkarken de parmak uclarımız ile şampuanı yediririz, saçlarımızı karıştırırız ovalarız. Bu durumda saç da yıkamak, saç köklerinin yönünü değişebilir mantığı oluşur. O zaman saç da yıkamak risk içerir.

Kabuk dökümü sonrası 15. gün itibari ile saç ekimi sonrası sprey kullananlar mutlaka içimizde vardır. Şahsen son kabuk dökümünden sonra bana artık normal şekilde yıkamaya geçebileceğimi belirtmişlerdi. Saç ekiminde kökler ortalama 1.5cm dibe ekilir, kanal açılımında açı nasıl verildi ise kök öyle çıkacaktır. Masaj ile kökün yönünü değişmemizin mümkün olacağını, eğer mümkün olsa idi bu riski hekimlerin alarak başına mağdur müşteriler yaratacağını pek düşünmüyorum.

Her hekimin mutlaka bakış açısı farklıdır, bugün sen öleceksin raporu veren bir doktor varsa, başka hekime gittiğinde bir şeyin yok diyecek doktorlarda mevcut. O sebeple konu sağlık olunca kimse 1 hekimin ağzına bakarak, yürümüyor ne yazık ki canlı olarak da bunu çok yaşadık, gördük görmüşsünüzdür.

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #65 : 21 Mart 2018, 16:30:51 »
Masaj yapmak ile saç yıkamak arasında ben bir fark görmüyorum. Masajı parmak uclarımızla yapıyorsak eğer ( ıslak masaj öneririm ), saç yıkarken de parmak uclarımız ile şampuanı yediririz, saçlarımızı karıştırırız ovalarız. Bu durumda saç da yıkamak, saç köklerinin yönünü değişebilir mantığı oluşur. O zaman saç da yıkamak risk içerir.

Kabuk dökümü sonrası 15. gün itibari ile saç ekimi sonrası sprey kullananlar mutlaka içimizde vardır. Şahsen son kabuk dökümünden sonra bana artık normal şekilde yıkamaya geçebileceğimi belirtmişlerdi. Saç ekiminde kökler ortalama 1.5cm dibe ekilir, kanal açılımında açı nasıl verildi ise kök öyle çıkacaktır. Masaj ile kökün yönünü değişmemizin mümkün olacağını, eğer mümkün olsa idi bu riski hekimlerin alarak başına mağdur müşteriler yaratacağını pek düşünmüyorum.

Her hekimin mutlaka bakış açısı farklıdır, bugün sen öleceksin raporu veren bir doktor varsa, başka hekime gittiğinde bir şeyin yok diyecek doktorlarda mevcut. O sebeple konu sağlık olunca kimse 1 hekimin ağzına bakarak, yürümüyor ne yazık ki canlı olarak da bunu çok yaşadık, gördük görmüşsünüzdür.
Aynen öyle kardeşim gerçi bekleyip görecez her hekim farklı ama genelde masaj iyi diyorlar kanlanma için

Reciproc

• Sr. Member
« Yanıtla #66 : 21 Mart 2018, 16:31:42 »
Benim görüşüme göre ekimden 3 hafta sonra masaj uygun çünkü sağlıklı bir bireyde dokulardaki yara iyileşme süreci üç hafta içerisinde gerçekleşir ,bu bütün insanlar için böyledir.ekilen köklerinde derinlerde bir yerde çıkacağı zamana kadar dinlenme fazına geçmek üzere olduklarını bildiğimizden dolayı masajın bu köklere zarar vereceğini düşünmek biraz anlamsız işin gerçeği zaten bu süre içerisinde tutunan tutunmuş oluyor.dinlenme fazında olanlar içinde ileride çıkmamaları yönünde risk vardır ama buna kesinlikle masajın sebebiyet verebilmesi söz konusu değildir.
Benim size önerim  masaj değilde yuvarlak uçlu saç fırçası ile ilgili bölgeyi taramanız olacaktır.küçümsenmemesi gereken ekim bölgesini kanlandıran bir uyulamadır .saçların erken çıkmasına oldukça yardımı olacaktır.

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #67 : 21 Mart 2018, 17:06:38 »
Benim görüşüme göre ekimden 3 hafta sonra masaj uygun çünkü sağlıklı bir bireyde dokulardaki yara iyileşme süreci üç hafta içerisinde gerçekleşir ,bu bütün insanlar için böyledir.ekilen köklerinde derinlerde bir yerde çıkacağı zamana kadar dinlenme fazına geçmek üzere olduklarını bildiğimizden dolayı masajın bu köklere zarar vereceğini düşünmek biraz anlamsız işin gerçeği zaten bu süre içerisinde tutunan tutunmuş oluyor.dinlenme fazında olanlar içinde ileride çıkmamaları yönünde risk vardır ama buna kesinlikle masajın sebebiyet verebilmesi söz konusu değildir.
Benim size önerim  masaj değilde yuvarlak uçlu saç fırçası ile ilgili bölgeyi taramanız olacaktır.küçümsenmemesi gereken ekim bölgesini kanlandıran bir uyulamadır .saçların erken çıkmasına oldukça yardımı olacaktır.
inşallah dedikleriniz gibi olur ilaç falan kullanmadığım için böyle yöntemlere yöneliyorum badem ceviz kabak çekirdeği tüketiyorum günlük birer avuç biotin falan kullanacağıma doğal diye düşündüğümden bakalım hayırlısı cevabınız için teşekkür ederim

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #68 : 31 Mart 2018, 18:04:04 »
42.gün bugün tepe den pek umudum yok epey ekmişlerdi ama pek tutmuyormuş saçlarım dökülürken genelde 20.günden falan sonra baston şeklinde döküldü bu durum hakkında bilgisi olan var mı yüzde 90 dökülmüştür belki ama tutup ince ince uzayan epey saç var biraz erken değilmi? Üçüncü sorumda şok dökülmeden sonra bazı yerler pürüzsüz deri bazı yerler nokta nokta saç var acaba pürüzsüz yerler de saç çıkmayacakmı? Örneğin şakaklara çok sayıda saç ekildi ama döküldükten sonra hiç bir iz kalmadı ekime dair bu sıkıntımı ? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Glownshow

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #69 : 31 Mart 2018, 18:10:24 »
Baston tipi dökülmeler literatürde tartışmalı ama çoğunlukla çıkıyor. Baston tipi kökler greftler kanala yerleştirilirken hafif eğilip bükülerek kanala sokulanlar genelde. Ciddi travma yaşamamışsa çıkması geeekir. Nokta nokta ve pürzsüzün hiçbir farkı yok şu an için sonuç açısından

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #70 : 31 Mart 2018, 19:11:06 »
Baston tipi dökülmeler literatürde tartışmalı ama çoğunlukla çıkıyor. Baston tipi kökler greftler kanala yerleştirilirken hafif eğilip bükülerek kanala sokulanlar genelde. Ciddi travma yaşamamışsa çıkması geeekir. Nokta nokta ve pürzsüzün hiçbir farkı yok şu an için sonuç açısından
eyvallah cevabın için kardeşim bazı arkadaşlarda yazmıştı bu konu hakkında ilk dökülenler hep normal çubuk gibiydi sonradan hafif uzayıp dökülenlerin bi kısmı baston gibiydi ilginç geldi bana epey baktım pek bişe bulamadım bayağı pimpirikli olduk sonumuz hayrolsun :)

akın Harman

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #71 : 31 Mart 2018, 20:00:44 »
Hayırlı olsun ekiminiz.Ekim bölgesinde masaj sırasında ve/veya sonrasında kaşıntı oluyormu acaba?

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #72 : 31 Mart 2018, 21:58:47 »
Hayırlı olsun ekiminiz.Ekim bölgesinde masaj sırasında ve/veya sonrasında kaşıntı oluyormu acaba?
evet hem ekim bölgesinde hem alınan yerde oluyor masaj yapınca kaşınmaya başlıyor tatlı tatlı tabi korkudan hassas davranıyorum

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #73 : 09 Nisan 2018, 20:22:18 »
Bugün 52 gün oldu son durum bu yüzde 90 döküldü dökülmeyeblerin bir kısmı çıktı uzadı ama ince diğerleri ilk günkü gibi kalın sert ama hiç uzamadı genel süreçle ilgi fikir paylaşırsanız sevinirim anormal bir durum var mı acep tecrübeli arkadaşlar yardımcı olun :)

Kaçak-25

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #74 : 10 Nisan 2018, 11:08:49 »
.

Facebook Twitter Instagram