Arkadaşlar herkese merhaba başta sayfayı kuran admin hintell olmak üzere sonuçlarını paylaşa herkese çok teşekkürler belki gruba üye olmasaydım merdiven altı biryerde saç ekimi yaptıracaktım.O yüzden saç ektirmeyi düşünen kafası karışık arkadaşlara ve sayfaya vefa borcumu ödemek adınada detaylı bir şekilde süreci anlatacağım.
1 Kasım 2024 tarihinde gruba üye oldum ektiren arkadaşların sonuçlarını detaylı bir şekilde inceledim Asuman Hair, Dr.Hakan Clinic ve Medeks arasında kalmıştım.Medeks geniş alanlarda iyiydi benimde alan genişti ama ekim sonrası donör bölgelerindeki sonuç fazla hoşuma gitmedi.Dr.Hakan clinic ve asuman hair arasında kaldım fiyat olarak ikiside aynıydı 85.000TL(Aralık 2024)için asuman hanıma ektirenlerin grupdaki fazlalığı,ekilen saçın doğal duruşu (çim saçlı adamlara dönüşen keşke ektirmeseydim daha kötü oldu diyen vs.),çalıştığım hastanedeki 3 arkadaşında asuman hairde ektirmesi ve kartalda oturuyorum asuman hanımın pendik bölge hastanesinde oluşu arabayla 10 dk mesafede olunca burada karar kıldım.
Saç ekim önerileri kısmında 24 Aralık 2024 tarihinde şöyle bir paylaşımda bulundum ve sağolsun forum üyeleri çok yardımda bulundular ve sonuç olarak 3 merkezlede görüşüp asuman hairde karar kıldım.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=37226.0 Saç dökülmem 17 yaşımda başladı.Anne-Baba tarafındada kellik mevcuttu.18 yaşında hemşire olarak atandım aynı anda üniversitede fizyoterapistlik okurken gündüz okul gece nöbet derken 20'li yaşlarda saç dökülmesi iyce arttı geçen 2 sene öncede askerlikte kepin altında dökülme oldu sonrasında dökülme azaldı son 1-2 yıldır ve ektirme kararı aldım
3 Aralık 2024 tarihinde asuman hanım ile pendik bölge hastanesinde odası-3 katda (tavşantepe metro durağında M4 Metro ) görüşmeyi gerçekleştirdik ekilecek alanın çok geniş olduğunu 2 ekimde kapanacağını ve donör bölgesi ve ekilecek alandaki saçların güçsüz olduğunu söyledi şuanda 3000 greft çıkabileceğini sakallardanda ekleme yapılarak 4000 seviyesine çıkabileceğini,kan vermemi ve sonuçlara göre vitamin hapları başlamamı söyledi.Gerçekten sekreteri zehra hanım ve kendisi gerek görüşmede gerek sonraki whatsap görüşmelerinde gayet ilgiliydi.
10 Aralıkta 2024'te kan sonuçları ile tekrar uğradığımda;
Günde 1 adet Omega 3
3 Günde 1 D-Colefor 20.000 İÜ (D Vitamini Düşüklüğü İçin)
3 Günde 1 Folbiol (Folik Asit Düşüklüğü İçin)
Günde 1 Kez Solgar VM 2000 (Multivitamin)
Günde 1 Kez Solgar Ester C Plus 1000mg ( C Vitamini Düşüklüğü İçin)
Günde 1 Avuç Yaş Kabak Çekirdeği
Günde 1 Kez Prozinc Plus Şampuan ile yıkama yapılması
3Günde 1 Konazol şampuanla yıkama yapılması
Günde 2 Kez 5er Fıs'da Prozinc Plus Serum
3Günde 1 Dermaroller 0.5mm İle masaj yapmamı istedi.
Hastanede çalışığım için her ayın başında düzenli olarak kanları verdim. 2.5 ay sonra 25 Şubatda tekrar asuman hanımla bir görüşme gerçekleştirdik ve Prozinc Plus Serum Yerine Alopexy-T kullanmamı sabah aksam 5er fıs sadece donör bölgesine ve Solgar VM-2000 yerine günde 2 kez Xpecia'ya geçmem gerektiğini diğer ürünleri aynı şekilde kullanmam gerektiğini söyledi ve 9 Nisana Saç ekimi için randevu verdi
OPERASYONDAN 1 HAFTA ÖNCE:
Ekimden bir hafta önce vitamin hapları ve fısfısları kullanmayı bırakmamı operasyon esnasında kanamayı artırabileceğini sadece prozinc plus şampuan ve konazol kullanmam gerektiğini,Bitki çayları ve kahve kulanımını bir hafta önceden kesmemi,Operasyona fermuarlı veya önden düğmeli gömlekle gelmemi,ben lokal anestezili olanı seçtim ağrı eşiğim yüksek genel olarak operasyondada fazla ağrım olmadı genel anestezi ekstra 10.000tl ücret alıyordu lokal anestezi olacaklar sabah kahvaltı yapabilir ama genel anestezi alacaklar gece 12'den sonra yeme içmeyi kesiyor bilginiz olsun
OPERASYON GÜNÜ:
Sabah 8'te orda olmam istendi.Ekim yeri görüşme yapılan odanın hemen karşısında.Önce yatış yapıldı ve çalıştığım için hastanenin enfeksiyon servisi bölümünden 7+3günlük rapor aldım(1200TL rapor parası ödedim ekstra) sonra asuman hanım çizimlere başladı sonra içeriye girdim enes bey saçımı kesti ve sonrasıda ekime başladık.8'de başlaya ekim akşam 7'de son buldu.Atakan bey(normalde paramedikmiş kendisi) önce damar yolumu açtı ve lokal anestezileri yapmaya başladı bende açıkçası fazla ağrı olmadı dayanılacak düzeydeydi iğne ucu küçüktü zaten.Sonrasında enes bey(normalde anestezi teknikeriymiş) saçları çıkarmaya başladı asuman hanımda (normalde hemşireymiş)ara ara uğradı.Enes bey çıkardı atakan beyde tepsiye saçları dizdi 3100 tane saç çıktı sonra sakala geçtiler yine lokal anestezi ile atakan bey uyuşturdu enes beyde sakalları çıkardı atakan bey tepsiye doldurdu 950 tanede sakal çıktığını söylediler.Sonrasında asuman hanım geldi saç ekilecek bölgedeki kanalları açtı ve öğlen saat 1 olunca yemek molası verildi hastanenin öğlen yemeğinden yedim.Yemeği yedikten sonra 13.30 gibi asuman hanım en ön tarafa saçları ekti diğer orta ve arkalara nasıl ekileceğini atakan ve enes beye söyleyip çıktı ara ara kontrole uğradı.Sağlam sohbet muhabbet döndü ekip baya zevkli kafa insanlardı ve tecrübeliydiler bence en zor kısım saç ekim kısmıydı 13.30'dan 7'ye kadar sürdü insanın canı sıkılıyor ama allahdan ekibin muhabbeti iyiydi.Eksi olarak gördüğüm tek nokta ise tam ameliyathane ortamı yoktu çalışanlar kendi sterilliğine dikkat ediyordu ama ekim yapılcak odaya pantolonla girdim sadece önlük giydirdiler kapı açık kendim daha önceden ameliyathanedede çalıştığım için açıkçası bana biraz eksik geldi. Günde sadece 1 ekim yaptıklarını söylediler.Ekim 7de bitti rifocin ampulle kafamı yıkayıp donör bölgesini ve sakalları sarıp eve yolladılar.Bu süreçte asuman hanım zehra hanım atakan ve enes bey hepsi çok ilgiliydi.Seyehat yastığı ile uyumamı ekilen yerin bir yere sürtmem durumunda saçın yerinden çıkacağını dikkatli olmam gerektiğini,ilk hafta terlememem gerektiğni söylediler ve aşşağıdaki malzemeleri çıkarken ücretsiz verdiler.
Fito Krem yarından itibaren bandajları çıkarıp sabah akşam
Corasprin 100mg 3.Günden itibaren
Dolorex ağrı olması durumunda lüzum hali
Monodoks 100mg antibiyotik ekim günü itibariyle günde 2 kez sabah aksam
Prednol 16mg(ödem söktürücü) ekimden sonraki gün günde 2 kez
Paylaşımları 1.Gün,5.Gün,10.Gün ve sonrasında Her ayın 9'unda olacak şekilde müsaitlik durumuna göre yapmaya çalışacağım.