Gönderen Konu: Bu dökülme tipi nedir  (Okunma sayısı 195 defa)

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu dökülme tipi nedir
« : 08 Nisan 2025, 00:35:14 »
Merhabalar
B12 vitaminim ve D vitaminim eksik
Tiroidlerim az çalışıyor
Ama hepsi için ilaç kullanıyorum
Ailemde zerre kel yok ama saçımın tepe kısımları aşşırı derecede seyreldi fakat vertexim normal duruyor tepem açılıyor ama vertex kısmından değil diffuse thinning midir sizce

Ahmetbsr21

• ☑️☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Bu dökülme tipi nedir
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2025, 00:51:28 »
Şimdi bak buna diffuse thinning deniyor incelemede var sende 

Diffuse thinning olman üç şeye bağlı

Tiroid
kansızlık
Androgenic alopecia

Hepsinde aynı şekilde dökülür saçın genelinde seyrelme ve incelme görülür

Fakat androgenic alopecia kalıcıdır içlerinden ve dihidrotestosteron sebep olur

Dedin ailemde kel yok seyrek olandamı yok senin gibi ?

Eğer seyrek olanda yok ise sende tiroid yada demir eksikliğine bağlı bu gelişmiş olabilir çünkü bi çoğu kadında demir eksikliginde böyle dökülme görülür yada her tarafdan dökülür kendini bi şekilde belli eder

Tiroidde bi hormonal bozukluk durumu söz konusu olduğu saçlarında hormonlara bağlı birşey oldugu icin dökülür.

Kısacası genetik değil ise finasterid vb antiandrojen ilaçlar bunu tedavi etmez tiroid sorununu yada kansızlık sorununu çözmen lazım
Ketoconazole%2 (2 günde 1)

Majistral Topical gel %0.1 (Finasterid),%0.1 (Melatonin),
%1 (Cetirizine), (Castor oil),(Biotin),(Keratin)

Vitamin D3-Vitamin E-Omega3-quercetin-curcumin(Pgd2)

لا إله إلا الله

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2025, 19:00:46 »
Merhabalar
B12 vitaminim ve D vitaminim eksik
Tiroidlerim az çalışıyor
Ama hepsi için ilaç kullanıyorum
Ailemde zerre kel yok ama saçımın tepe kısımları aşşırı derecede seyreldi fakat vertexim normal duruyor tepem açılıyor ama vertex kısmından değil diffuse thinning midir sizce
kanka her hafta konu açıyorsun anlıyorum seni benimde ailemde kel yok genel seyrelmem var böyle giderse 23 'te kel olucam yks'ye çalışıyordum 1ayda  Tüm duzenim vsvs iptal oldu sacla yatıp saçla kalkıyorum doktora gidip kan tahlili vericem sigorta sıkıntım çıktı yeni uni kaydı olana kadar beklemek zorundayım hadi bende bu sıkıntılar var ondan dolayı evham ediyorum neden döküldüğünden haberim yok genetikse ayrı farklı birşey ise ona göre çözüm Bulucam senin sıkıntıların belli troidin az çalışıyorsa sıkı tedavı uygula düzeltmeye çalış d vitamini eksikliği kansızlık yapar d vitamini takviyesi al doktor değiştir farklı doktorlara git tedavilerini zaten yazıyorsun saçınızda aman aman açılma yok saçı'nın şeklini değiştir ortadan ayırınca seyrelme dahada goze batar

Tugrlyurdkl

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2025, 21:09:46 »
Saç çizgim şu şekilde ekstra bi sıkıntı yok bu hafif açılmalarım mesela genetik ama seyreklik değil bi vitaminlerime baktırıcam

Ahmetbsr21

• ☑️☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2025, 23:45:41 »
Saç çizgim şu şekilde ekstra bi sıkıntı yok bu hafif açılmalarım mesela genetik ama seyreklik değil bi vitaminlerime baktırıcam
şakaklarda minyatürleşme yok.
Ketoconazole%2 (2 günde 1)

Majistral Topical gel %0.1 (Finasterid),%0.1 (Melatonin),
%1 (Cetirizine), (Castor oil),(Biotin),(Keratin)

Vitamin D3-Vitamin E-Omega3-quercetin-curcumin(Pgd2)

لا إله إلا الله

Facebook Twitter Instagram