Gönderen Konu: 24 Yaş saç analizi ve tavsiye, saç ekimine uygun muyum?  (Okunma sayısı 248 defa)

ousza

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar, iyi günler dilerim.
24 yaşındayım ve Ankara’da yaşıyorum. Saç dökülmem yaklaşık 18 yaşında başladı. Aslında seboreik dermatit ile birlikte başladı demek daha doğru olur. Uzun bir süre bu sorun devam etti ve saç dökülmem de hiç durmadı.

Yaklaşık 3 yıl önce Vichy Dercos şampuan (yeşil olan) kullanmaya başladım. Hastalığıma oldukça iyi geldi, özellikle sancılı dönem sona erdi. Ondan önce saçlarıma dokunmak bile zordu. Şu anda şampuanı sadece saç derimde konaklanma, egzama ya da sivilcelenme olduğunda kullanıyorum. İlk başladığımda ise düzenli şekilde kullanıyordum.

Bir dönem Roaccutane tedavisi de gördüm. Onun da saç dökülmemi artırmış olabileceğini düşünüyorum. Son 6 aydır finasterid kullanıyorum ama açıkçası pek bir değişim göremedim. Finasteridden önce minoxidil denedim ama saç derimde kaşıntı ve seboreik dermatiti tetiklediği için bırakmak zorunda kaldım. Onu da yaklaşık 6 ay kullanmıştım ve çok etkisini görmedim.

Bana saç ekimi uygun olur mu?
Ankara’da yaptırmak istiyorum ama İstanbul da bir seçenek olabilir. Nereleri önerirsiniz?
Ekim öncesinde yapmam gereken bir hazırlık var mı?
Yaklaşık kaç greft gerekir?

Not: Saçlarım ince telli ve greftlerim genelde zayıf; çoğu 1 veya 2 köklü.

Şimdiden herkese teşekkür ederim. Görüş, tavsiye ve önerilerinizi duymak isterim.

Dep23

• Yeni üye
  • *
Ynt: 23 Yaş saç analizi ve tavsiye, saç ekimine uygun muyum?
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2025, 23:37:26 »
finasterid kaç mg kullanıyorsun ? fotoğraflar fin öncesi mi sonrası mı ? . Ekimden önce en az 1 yıl ortalama 2 yıl kullanılırsa ekim daha daha başarılı olur . diffuse thinning tipi dökülmeye sahipsin bence fine 6 ay daha şans ver çünkü çok iyi cevap verebilirsin tedaviye .

ousza

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2025, 00:12:53 »
finasterid kaç mg kullanıyorsun ? fotoğraflar fin öncesi mi sonrası mı ? . Ekimden önce en az 1 yıl ortalama 2 yıl kullanılırsa ekim daha daha başarılı olur . diffuse thinning tipi dökülmeye sahipsin bence fine 6 ay daha şans ver çünkü çok iyi cevap verebilirsin tedaviye .
Finasterid günde 1 mg (propecia) alıyorum fotoğraflar fin sonrası, bakalım devam edeceğim, teşekkürler tavsiye için.

Dep23

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2025, 00:18:04 »
Finasterid günde 1 mg (propecia) alıyorum fotoğraflar fin sonrası, bakalım devam edeceğim, teşekkürler tavsiye için.
varmı Fin öncesi fotoğrafların

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2025, 01:48:23 »
dht testi hiç yaptırdınmı .fin yeterince baskılamıyor olabilir .işin gerçeği yaşın çok küçük dökülmeni durdurmadan ekim yaptırmanı pek tavsiye etmem .
dökülme patternin norwood 7 malesef.

ousza

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 24 Yaş saç analizi ve tavsiye, saç ekimine uygun muyum?
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2025, 09:04:53 »
varmı Fin öncesi fotoğrafların
Fin öncesi bu türde bir fotoğrafım yok ama şuanki haliyle arasında bir fark olmadığını biliyorum, gözle görülür bir değişiklik olmadı.
dht testi hiç yaptırdınmı .fin yeterince baskılamıyor olabilir .işin gerçeği yaşın çok küçük dökülmeni durdurmadan ekim yaptırmanı pek tavsiye etmem .
dökülme patternin norwood 7 malesef.
DHT testi yaptırmadım, şaç dökülmesi duracak gibi görünmüyor yavaş ama stabil bir şekilde dökülme var. Dutasterid'e geçilebilir belki ama test yaptırmak mantıklı görünüyor. DHT yanında başka hangi hormonlara veya değerlere baktırmalıyım, teşekkürler.

OnNumero

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 07 Nisan 2025, 20:12:54 »
Fin öncesi bu türde bir fotoğrafım yok ama şuanki haliyle arasında bir fark olmadığını biliyorum, gözle görülür bir değişiklik olmadı.DHT testi yaptırmadım, şaç dökülmesi duracak gibi görünmüyor yavaş ama stabil bir şekilde dökülme var. Dutasterid'e geçilebilir belki ama test yaptırmak mantıklı görünüyor. DHT yanında başka hangi hormonlara veya değerlere baktırmalıyım, teşekkürler.
sadece dht baktır üstat testesteron falan spesifik sonuçlar görüp çıkarım yapmak zor ama tedaviden önce ve bir süre sonra dht ye baktırıp ikisini kıyaslaman lazım .

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 09 Nisan 2025, 12:03:56 »
Saçları güçlendir finasterid ile saç ekimi ile birlikte süreç sonuna kadar kullan düşünürsen

Ankara için Şahin çelik gayet başarılı

İstanbul ise ahmet tosun

Uygun fiyatlara saç tipine uygun iki merkez bunlar

Daha üst düzey istersen

Asmed Dilek çakır
Hakan klinik
Asuman hair
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram