Selamlar, iyi günler dilerim.
24 yaşındayım ve Ankara’da yaşıyorum. Saç dökülmem yaklaşık 18 yaşında başladı. Aslında seboreik dermatit ile birlikte başladı demek daha doğru olur. Uzun bir süre bu sorun devam etti ve saç dökülmem de hiç durmadı.
Yaklaşık 3 yıl önce Vichy Dercos şampuan (yeşil olan) kullanmaya başladım. Hastalığıma oldukça iyi geldi, özellikle sancılı dönem sona erdi. Ondan önce saçlarıma dokunmak bile zordu. Şu anda şampuanı sadece saç derimde konaklanma, egzama ya da sivilcelenme olduğunda kullanıyorum. İlk başladığımda ise düzenli şekilde kullanıyordum.
Bir dönem Roaccutane tedavisi de gördüm. Onun da saç dökülmemi artırmış olabileceğini düşünüyorum. Son 6 aydır finasterid kullanıyorum ama açıkçası pek bir değişim göremedim. Finasteridden önce minoxidil denedim ama saç derimde kaşıntı ve seboreik dermatiti tetiklediği için bırakmak zorunda kaldım. Onu da yaklaşık 6 ay kullanmıştım ve çok etkisini görmedim.
Bana saç ekimi uygun olur mu?
Ankara’da yaptırmak istiyorum ama İstanbul da bir seçenek olabilir. Nereleri önerirsiniz?
Ekim öncesinde yapmam gereken bir hazırlık var mı?
Yaklaşık kaç greft gerekir?
Not: Saçlarım ince telli ve greftlerim genelde zayıf; çoğu 1 veya 2 köklü.
Şimdiden herkese teşekkür ederim. Görüş, tavsiye ve önerilerinizi duymak isterim.