Gönderen Konu: 8 Aydır Dutasteride Tavsiye  (Okunma sayısı 316 defa)

Lauri

• Hero Member
Ynt: 8 Aydır Dutasteride Tavsiye
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2025, 18:38:16 »
Dutasteridin dozunu artıramazsın zaten. Bu hali işe yaramıyorsa daha ötesi yok. Topikal minoxil deneyebilirsin. O olmazsa oral belki.

gonnastaythere

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2025, 00:29:18 »
Dutasteridin dozunu artıramazsın zaten. Bu hali işe yaramıyorsa daha ötesi yok. Topikal minoxil deneyebilirsin. O olmazsa oral belki.
2.5 mg a kadar yolu var

Saymın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2025, 15:01:04 »
Son 8 aydir sadece günlük dut öncesinde 6 ay kadar sadece proscar kullandım. Dökülmeyi yavaşlatmistir belki ama önlerim açılmaya devam ediyor. Oral minoksidile mi başlamalıyım veya dutasteride dozunu mu artirmam gerekiyor? Deneyim sahibi kişilerden tavsiye istiyorum

Hocam görüp görebileceğiniz en agresif dökülmelerden birine sahibim günlük dut kullanırken 2. Ayda etksini göstermişti bende.  Sigara vs kullanıyor musunuz ya da beslenme ve spor hayatınız nasıl

gonnastaythere

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2025, 15:06:55 »
Hocam görüp görebileceğiniz en agresif dökülmelerden birine sahibim günlük dut kullanırken 2. Ayda etksini göstermişti bende.  Sigara vs kullanıyor musunuz ya da beslenme ve spor hayatınız nasıl
Sigara yok, spor yok, beslenme iyi. Bilmiyorum hormonlarıma da bakittim erkek tipi olduğuna %100 eminim ailede saçı olan erkek yok zaten. Agresif dökülme yaşamıyorum ama günden güne geriye gidiyor saçlarım.

Saymın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2025, 15:11:17 »
Sigara yok, spor yok, beslenme iyi. Bilmiyorum hormonlarıma da bakittim erkek tipi olduğuna %100 eminim ailede saçı olan erkek yok zaten. Agresif dökülme yaşamıyorum ama günden güne geriye gidiyor saçlarım.

Hocam geçmiş olsun. Kullanıuor musunuz bilmiyorum ama derma+keta+biotin+ d3+çinko+ sabahları masaj deneyin etkisiz kalmamalı bence ya da kan değerlerinizi bidaha kontrol ettirin ferritin d3 çinko vs bakın

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2025, 18:14:01 »
2.5 mg a kadar yolu var

Yok oldu aq. Gidip kestirin bari dalgayı.

gonnastaythere

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2025, 19:15:40 »
Yok oldu aq. Gidip kestirin bari dalgayı.
0.5 mg kanda %90 kadar baskiliyor fakat kafada bu oran %50 dozajı 2.5mg yaptığımızda ise dokuda daha iyi yayılmasını sağlayarak kafadaki dhtyi %80 kadar baskiliyor. Avrupa'da bunu reçete eden doktorlar var fakat direkt yazmiyorlar tabii ki. Bu tedavinin önündeki en büyük engel maliyet

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2025, 23:36:06 »
0.5 mg kanda %90 kadar baskiliyor fakat kafada bu oran %50 dozajı 2.5mg yaptığımızda ise dokuda daha iyi yayılmasını sağlayarak kafadaki dhtyi %80 kadar baskiliyor. Avrupa'da bunu reçete eden doktorlar var fakat direkt yazmiyorlar tabii ki. Bu tedavinin önündeki en büyük engel maliyet

Saçma. Erkek olarak bu kadar riske gerek yok. Minoxil kullan, dermaroller yap, masaj yap. Bunlar dururken hiç gerek yok böyle şeylere.

Şunu yazacak doktorun da amk. O kadar ney konuşuyorum.

30kapsül avodart 200 lira. 5 kapsül kullansan 1k yapıyor. Pahalı bir tedavi değil, en azından tr için.

Facebook Twitter Instagram