5 yıl olmak üzere saç ektirdim. Benim açtığım 1-2 konu vardı tedavi ve saç ekimi sonucuma dair fotolarım olan.
En son şu konuyu açmışım.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=33756.0Finasterid ve dutasterid ciddi yanrtki yapıyor bende. Cinsel yanetkileri geçtim, kulak çınlaması bile çok yıpratıyor. Biraz zor ve strssli dönemdem geçiyorum birkaç senedir. Onun da etkisi olabilir tabi ama geçenlerde gün aşırı 0.5 mg finas kullanmayı denedim çınlama epey arttı. 4-5 yıldır hiç gitmedi ama bazk dönemler tolere edebileceğim şekilde iken, finas yutunca 1-2 hafta, çınlama çok arttı.
Dutasteridi 2 ay kullansam baya ciddi fayda görüyorum ama o da cinsel tarafı biraz daha fazla zorluyor. Finasa kıyasla. Tabi daha çok dht baskıladığı için daha çok fayda gösteriyor.
Haftada 2-3 kullanarak yaşantıma devam edebiliyor olsam, 1-1,5 senede tepe bölgem baya toparlardı sanırım. Ama maaalesef kullanamıyorum.
Ön tarafa saç ektirdim, tedavi kuvvetliyken ön bölgede de çok iyi toparlıyor, neredeyse saç dibim gözükmeyecek gibi.
Lakin tedavi bırakınca epey zayıflıyor. Ekim saçları da geriliyor. Maalesef kesin çözüm değil. Çok az kişi tedavisiz güzel sonucuyla devam edebiliyor.
Tavsiyem eğer sizi yormayacak bir seviyddd antiandrojn tedavisi kullanabiliyorsanoz , o zaman ekim işine girin.