Gönderen Konu: [SAÇ SEYRELMESİ (EMİN OLAMAMAK]  (Okunma sayısı 527 defa)

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: [SAÇ SEYRELMESİ (EMİN OLAMAMAK]
« Yanıtla #15 : 26 Mart 2025, 19:11:58 »
Yanıtınız için teşekkürler. Size birkaç şey sormak istiyorum:
1- Minoxidil neden önermiyorsunuz?
2- Finasteridi Türkiye'de nasıl temin edeceğim?

Teşekkürler
Minoxidil saç dökülmesinde çok önemlidir Minoxidil ile çıkan saçları dutasterid veya Finasterid ile koruyabilirsiniz.

Finasteridi eczaneden proscar adı altında temin  edebilirsiniz teminden sonra hapı 4e 5e bölerek kullanmalısınız bunun için diğer konulara göz atın.

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 27 Mart 2025, 23:02:50 »
Minoxidil saç dökülmesinde çok önemlidir Minoxidil ile çıkan saçları dutasterid veya Finasterid ile koruyabilirsiniz.

Finasteridi eczaneden proscar adı altında temin  edebilirsiniz teminden sonra hapı 4e 5e bölerek kullanmalısınız bunun için diğer konulara göz atın.

Teşekkürler. 0.5mm derma roller edindim. Bunu haftada bir hatta iki üç haftada bir uygula diyenler var. Ben, her gece uyumadan 2 dakika şakaklarıma ve vertex bölgesine uygulayıp ardından minoxidil sıkıp uyumayı planlıyordum. Abartı mı olur?

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 27 Mart 2025, 23:13:11 »
Dostum saç dökülmeleri genelde genetik yatkınlığa bağlı olarak olmaktadır. Ailenin genetiğinde dökülmeler varsa kaçınılmaz son ile yüzleşmek gerekiyor ve maalesef döküleceği varsa illaki dökülecektir. Fakat eğer alopesin olmayıp dökülmen genetik değil de stres kaynaklı olarak dökülme ise bu saçlarının kökleri uyku moduna geçmiş ise Xpecia gibi ürünlerle besleyerek çıkartmak mümkündür.

Minoxidil ile çıkartmaya çalışırsan yaşının genç olmasından kaynaklı DHT hormonu ilerleyen zamanlarda arttığında bu ürüne bağımlı kalabilirsin. Bunun bir kesin dille söylemek yanlış olur.

Dediğin gibi eğer saçın seyrek bir halde hele ki sarı telli ince bir dokuya sahipse 3 numara yaptırdığın zaman gözüne daha seyrek gelmesi  olağan bir durumdur. Belki kendi kendine kuruntu yapıyor bile olabilirsin.

Merhaba, rica etsem fotoğraflarımı inceleyebilir misiniz? Yorumunuz benim için önemli. Teşekkürler.

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 27 Mart 2025, 23:37:46 »
Teşekkürler. 0.5mm derma roller edindim. Bunu haftada bir hatta iki üç haftada bir uygula diyenler var. Ben, her gece uyumadan 2 dakika şakaklarıma ve vertex bölgesine uygulayıp ardından minoxidil sıkıp uyumayı planlıyordum. Abartı mı olur?
Tahriş olursa azaltarak devam edersiniz
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #19 : 28 Mart 2025, 17:50:51 »

Haftada 2-3 çok fazla gelebilir. Sen yine de çok fazla tahriş etmemeye çalış vücudunu. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 28 Mart 2025, 21:11:49 »
Haftada 2-3 çok fazla gelebilir. Sen yine de çok fazla tahriş etmemeye çalış vücudunu. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım

Teşekkürler. Peki fotoğraflar hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca kan tahlilimde testosteronum 320 civarında çıktı. Demir ise 66. Bu veriler hakkında bir yorum yapabilir misiniz?

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2025, 09:47:59 »
Ben maalesef doktor değilim. Bu konuyu bir doktora gidip danışabilirseniz daha iyi olacaktır.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 10 Nisan 2025, 00:43:51 »
Minyatürleşme var stres tetikliyor genetik erkek tipi saç dökülmesi bu
(Topical) Ketoconazole shampoo %2 (dht)
(Topical) finasterid %0.050 4 ml + Biotin Keratin (diffuse thinning) (Dht)
(Topical) IGF-FGF-KGF-VEGF (büyüme faktörü)
(Topical) Castor oil (Hint yağı) (pgd2)
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Facebook Twitter Instagram