Gönderen Konu: [SAÇ SEYRELMESİ (EMİN OLAMAMAK]  (Okunma sayısı 464 defa)

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
[SAÇ SEYRELMESİ (EMİN OLAMAMAK]
« : 25 Mart 2025, 11:06:36 »
Merhaba,

21 yaşındayım, saçlarım doğuştan hali hazırda seyrekti. Fakat travmatik bir lise hayatı yaşadığım için strese bağlı olarak saçlarımın yıllar önce birazcık daha seyreldiğini ve şu an dökülmenin durduğunu düşünüyorum.

Bunun farkına varmam yıllarımı aldı, 14 yaşımdan beridir 6 senedir uzun saç kullanıyordum ve saçlarım uzun olduğu için seyrekliğin bu denli artmış oluşunu seneler boyunca anlayamamış olduğumu fark ettim.

Geçen yaz saçlarımı üçe vurdum ve kaotik bir tablo ile karşılaştım. Sebebini anlayamadım fakat saçlarımın oldukça seyreldiğini fark ettim.
İşin ilginç kısmı şuydu ki; yıllardır her duş aldığımda ya da gündelik hayatımda saçlarımın elime gelme/yere dökülme gibi muhabbetlerin söz konusu olmayışıydı.
Anlayacağınız, saçlarımın döküldüğünü ve seyreldiğini hiçbir zaman gözümle göremedim ya da hissedemedim.

Bu da benim aklıma iki ihtimal getirdi:
1- Saçlarım doğuştan aynı bu şekilde seyrekti ve herhangi bir dökülme olmadı, tamamen kuruntu yapıyorum.
2- Saçlarım eskiden döküldü ve liseden sonra dökülmesi durdu, FAKAT YENİ SAÇ ÇIKMADI.

Bu iki ihtimali de değerlendirerek minoxidil ve xpecia kullanmam konusunda bana fikir verebilir misiniz? Söylediğim ihtimaller gerçekçi mi? Hangisi size daha mantıklı geliyor?

Eğer birinci ihtimal doğruysa, dökülme olmadıysa ve saçlarım doğuştan seyrek ise, minoxidilin çıkaracağı yeni saç kalıcı olur mu? Bir süre sonra bıraksam bir problem olur mu? (sonuçta genetik kodumda dökülme belki de yok ve doğuştan seyrekti, belki de minoxidilin çıkaracağı yeni saçlar kalıcı olabilir mi?)

Eğer ikinici ihtimal doğruysa, eğer saçlarım zamanında döküldüyse ve belirli bir zaman önce durduysa, bu iyiye mi işaret? Yoksa nötr mü? Minoxidil kullandığımda tekrardan saçlarım dökülür mü ilacı bırakırsam? Yoksa kalıcı mı olur?

Yorumlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var, lütfen bana yardım ediniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: [SAÇ SEYRELMESİ (EMİN OLAMAMAK]
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2025, 20:31:37 »
Forumda genelde Cevap geç veriliyor  herhalde bende açalı 2 gün oldu hala Cevap yok bir benim attığım iletiye baksana saç dökülme tipimiz aynımı ona göre geçmişte yapmaya çalıştığım. Tedavileri söylerim

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2025, 00:36:33 »
Dostum saçını 3e vurduktan sonra haliyle saçın daha seyrek görünür sen bunu kafaya takmış ve sürekli aklının bir köşesinde tutarsan saçlarını daha detaylı incelemiş olursun. Aslında bunlar gündelik hayatta sürekli dökülen saçlar olabilir. Minoxidil ile çıkan saçlar Finasterid veya dutasterid ile korunabilir.
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Fjorn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2025, 09:50:07 »
Sorduklarının çoğunun cevabı forumda mevcut evet minoxidil bıraktığın anda dökülme devam eder kalıcı çıkarmaz.
Fotoğraf olmadan saçına yorum yapmak zor

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2025, 13:32:09 »
Sorduklarının çoğunun cevabı forumda mevcut evet minoxidil bıraktığın anda dökülme devam eder kalıcı çıkarmaz.
Fotoğraf olmadan saçına yorum yapmak zor

Merhaba,

Sanırım sorumu tam olarak anlayamadınız, minoxidil bırakıldığında saçların maalesef ki döküleceği gerçeğinin farkındayım.
Bunu, ayrı bir husus dahilinde sormaktayım. Velev ki androjenik alopesim yok ve saçlarım doğuştan seyrek; dolayısıyla DHT yüzünden saçlarım dökülmeyeceği için minoxidili bıraktığımda saçlarım kalıcı olmaz mı? Sonuçta DHT'ye bağlı olarak bir saç dökülmesi söz konusu değilse eğer.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #5 : 26 Mart 2025, 14:21:29 »
Dostum saç dökülmeleri genelde genetik yatkınlığa bağlı olarak olmaktadır. Ailenin genetiğinde dökülmeler varsa kaçınılmaz son ile yüzleşmek gerekiyor ve maalesef döküleceği varsa illaki dökülecektir. Fakat eğer alopesin olmayıp dökülmen genetik değil de stres kaynaklı olarak dökülme ise bu saçlarının kökleri uyku moduna geçmiş ise Xpecia gibi ürünlerle besleyerek çıkartmak mümkündür.

Minoxidil ile çıkartmaya çalışırsan yaşının genç olmasından kaynaklı DHT hormonu ilerleyen zamanlarda arttığında bu ürüne bağımlı kalabilirsin. Bunun bir kesin dille söylemek yanlış olur.

Dediğin gibi eğer saçın seyrek bir halde hele ki sarı telli ince bir dokuya sahipse 3 numara yaptırdığın zaman gözüne daha seyrek gelmesi  olağan bir durumdur. Belki kendi kendine kuruntu yapıyor bile olabilirsin.

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 26 Mart 2025, 14:34:35 »
Aang dostum yorumun hoşuma. Gitti benimde açtığım konuya bakarmısın bir merak ediyorum nasıl cozebilirim diye https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=38040.0

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2025, 14:48:08 »
Dostum saç dökülmeleri genelde genetik yatkınlığa bağlı olarak olmaktadır. Ailenin genetiğinde dökülmeler varsa kaçınılmaz son ile yüzleşmek gerekiyor ve maalesef döküleceği varsa illaki dökülecektir. Fakat eğer alopesin olmayıp dökülmen genetik değil de stres kaynaklı olarak dökülme ise bu saçlarının kökleri uyku moduna geçmiş ise Xpecia gibi ürünlerle besleyerek çıkartmak mümkündür.

Minoxidil ile çıkartmaya çalışırsan yaşının genç olmasından kaynaklı DHT hormonu ilerleyen zamanlarda arttığında bu ürüne bağımlı kalabilirsin. Bunun bir kesin dille söylemek yanlış olur.

Dediğin gibi eğer saçın seyrek bir halde hele ki sarı telli ince bir dokuya sahipse 3 numara yaptırdığın zaman gözüne daha seyrek gelmesi  olağan bir durumdur. Belki kendi kendine kuruntu yapıyor bile olabilirsin.

Fotoğrafları sağlıyorum:

Bunlar 13-14 yaşlarımdaki halim, şu ankini de yollayacağım.

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2025, 14:50:50 »

Şuanki saçım, uzun olan fotoğraflar bu seneden. 1-2 aylık fotoğraflar. Kısacık olanlar 3 gündür çektiğim fotoğraflar.

Not: Daha fazla fotoğraf eklememe izin vermiyor, tekrardan alt yoruma devamını yollayacağım.

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 26 Mart 2025, 14:53:00 »
Bu da şu anki kısa hali.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 26 Mart 2025, 15:16:21 »
Dostum saçların küçüklüğünden beri böyle değildir. Erkek tipi dökülmem var gibi. Şu an çok dökülmüyor olabilir dediğine göre, ama dökülmez böyle kalır demek zor.

Bence dökülmeye meyilli bir kafan var maalesef.

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 26 Mart 2025, 15:30:13 »
Dostum saçların küçüklüğünden beri böyle değildir. Erkek tipi dökülmem var gibi. Şu an çok dökülmüyor olabilir dediğine göre, ama dökülmez böyle kalır demek zor.

Bence dökülmeye meyilli bir kafan var maalesef.

13-14 yaşımdan gösterdiğim fotoğraflardaki alın çizgime bakınız. İşin ilginci, fotoğrafa göre sağ taraf hep seyrekmiş. Fakat sol taraf git gide açılmış. Acaba neden tek taraflı oldu?

Fjorn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 26 Mart 2025, 15:49:58 »
Evet sürekli açıklık varmış gerçekten,
Genetik mi yoksa strese bağlı mı bunu bilmek çok zor. Genetik olarak kesin dökülmesi gereken kişinin saçı sağlam olduğu gibi genetik olarak sağlam olan kişinin saçı dökülebilir tamamen genetik şans işi %5 lik ihtimal vurmuş olabilir.

Saçına bakılırsa bu durumda gördüğüm çoğu kişi finasteride ile çok güzel bir gelişme sağlıyor gerçekten. Minoxidil önermem senin çözümün tamamen fin

c

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 26 Mart 2025, 16:51:53 »
Evet sürekli açıklık varmış gerçekten,
Genetik mi yoksa strese bağlı mı bunu bilmek çok zor. Genetik olarak kesin dökülmesi gereken kişinin saçı sağlam olduğu gibi genetik olarak sağlam olan kişinin saçı dökülebilir tamamen genetik şans işi %5 lik ihtimal vurmuş olabilir.

Saçına bakılırsa bu durumda gördüğüm çoğu kişi finasteride ile çok güzel bir gelişme sağlıyor gerçekten. Minoxidil önermem senin çözümün tamamen fin

Yanıtınız için teşekkürler. Size birkaç şey sormak istiyorum:
1- Minoxidil neden önermiyorsunuz?
2- Finasteridi Türkiye'de nasıl temin edeceğim?

Teşekkürler

Fjorn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 26 Mart 2025, 19:11:11 »
Minoxidil in sonu yok mantığı kilcal damarları genişletip uygulandığı yerdeki kılcal damarları genişleterek minimal olan saçları güçlendirmek.
Tamamen sıfırdan saç çıkarmıyor yani dökülmüş ölü köklere fayda etmez. Uzun süre kullanımda var olan saçlara zarar veriyor.
Fin eczanelerden temin edebilirsin proscar 5mg fiyatı daha uygun 4 veya 5 e bölerek kullanabilirsin

Facebook Twitter Instagram