Merhaba,
21 yaşındayım, saçlarım doğuştan hali hazırda seyrekti. Fakat travmatik bir lise hayatı yaşadığım için strese bağlı olarak saçlarımın yıllar önce birazcık daha seyreldiğini ve şu an dökülmenin durduğunu düşünüyorum.
Bunun farkına varmam yıllarımı aldı, 14 yaşımdan beridir 6 senedir uzun saç kullanıyordum ve saçlarım uzun olduğu için seyrekliğin bu denli artmış oluşunu seneler boyunca anlayamamış olduğumu fark ettim.
Geçen yaz saçlarımı üçe vurdum ve kaotik bir tablo ile karşılaştım. Sebebini anlayamadım fakat saçlarımın oldukça seyreldiğini fark ettim.
İşin ilginç kısmı şuydu ki; yıllardır her duş aldığımda ya da gündelik hayatımda saçlarımın elime gelme/yere dökülme gibi muhabbetlerin söz konusu olmayışıydı.
Anlayacağınız, saçlarımın döküldüğünü ve seyreldiğini hiçbir zaman gözümle göremedim ya da hissedemedim.
Bu da benim aklıma iki ihtimal getirdi:
1- Saçlarım doğuştan aynı bu şekilde seyrekti ve herhangi bir dökülme olmadı, tamamen kuruntu yapıyorum.
2- Saçlarım eskiden döküldü ve liseden sonra dökülmesi durdu, FAKAT YENİ SAÇ ÇIKMADI.
Bu iki ihtimali de değerlendirerek minoxidil ve xpecia kullanmam konusunda bana fikir verebilir misiniz? Söylediğim ihtimaller gerçekçi mi? Hangisi size daha mantıklı geliyor?
Eğer birinci ihtimal doğruysa, dökülme olmadıysa ve saçlarım doğuştan seyrek ise, minoxidilin çıkaracağı yeni saç kalıcı olur mu? Bir süre sonra bıraksam bir problem olur mu? (sonuçta genetik kodumda dökülme belki de yok ve doğuştan seyrekti, belki de minoxidilin çıkaracağı yeni saçlar kalıcı olabilir mi?)
Eğer ikinici ihtimal doğruysa, eğer saçlarım zamanında döküldüyse ve belirli bir zaman önce durduysa, bu iyiye mi işaret? Yoksa nötr mü? Minoxidil kullandığımda tekrardan saçlarım dökülür mü ilacı bırakırsam? Yoksa kalıcı mı olur?
Yorumlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var, lütfen bana yardım ediniz. Şimdiden teşekkür ederim.