Gönderen Konu: İnsanlar topikal finasteridden neden ilerleme kaydedemiyor ?  (Okunma sayısı 642 defa)

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
O kadar araştırmama rağmen topikal finasterid hakkında iyi bi sonuç elde edene rast gelmedim açıkçası çalışıp çalışmadığı hakkındada bilgi sahibi değilim kafada dht kaç oranda blokluyo bi ketokonazol kadarmı fazlamı onuda bilmiyorum

Normalde antiandrojen kullanan biri değildim ilk bi kaç gün finasterid jeli kafama sürdükten sonra baktım her gün diffuse thinning kaşıntısı olan yerlerde kaşıntıdan eser kalmamış bu dhtyi blokladığı anlamına mı geliyor?

Bu arada kullanmaya başladığımdan beri biraz baş dönmesi ve brain fog dışında yan etki yapmadı henüz
« Son Düzenleme: 23 Mart 2025, 17:30:42 Gönderen: Ahmetbsr21 »
(Topical) Ketoconazole shampoo %2 (dht)
(Topical) finasterid %0.050 4 ml + Biotin Keratin (diffuse thinning) (Dht)
(Topical) IGF-FGF-KGF-VEGF (büyüme faktörü)
(Topical) Castor oil (Hint yağı) (pgd2)
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
Ynt: Finasterid jel hakkında…
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2025, 22:15:19 »
Değil finasterid, topical spironolakton kullananlar dahi etkili sonuç alamıyor. Hepsinde de kaşıntı sorunu geçiyor ve cinsel yan etkiler görmüyorlar ama dökülmede pek değişim olmuyor gibi. Gerçekten işe yaradığını anlamak için losyonda daha yüksek oranda finasterid kullanılsa ya da  spironolakton+sipereteron asetat losyon denesek  Topical anti androjen konusuna açıklık getirebiliriz.   Maalesef bununla ilgilenen kimyacılar, eczacılar pek yok yapanlar da ne kadar doğru yapıyor tartışılır.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2025, 01:16:23 »
Değil finasterid, topical spironolakton kullananlar dahi etkili sonuç alamıyor. Hepsinde de kaşıntı sorunu geçiyor ve cinsel yan etkiler görmüyorlar ama dökülmede pek değişim olmuyor gibi. Gerçekten işe yaradığını anlamak için losyonda daha yüksek oranda finasterid kullanılsa ya da  spironolakton+sipereteron asetat losyon denesek  Topical anti androjen konusuna açıklık getirebiliriz.   Maalesef bununla ilgilenen kimyacılar, eczacılar pek yok yapanlar da ne kadar doğru yapıyor tartışılır.
sprinolakton biraz tehlikeli ama dediğiniz gibi dozajı yükseltip denemek etkili sonuçlar doğurabilir aslında %0.1 yada %0.2 etki eder diye düşünüyorum ben şuanda %0.25 kullanıyorum kaşıntı gitti dökülmede azaldı ama incelmeye etkisini görmem icin daha aylarım var sanırım ama dökülmeyi durdurma konusunda etkili onun dısında psikolojik yan etkiler yapabiliyor depresyon türevi
« Son Düzenleme: 23 Mart 2025, 02:38:08 Gönderen: Ahmetbsr21 »
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2025, 03:48:20 »
jelde %0.1 konstrasyon kullanımı nda 1 mlde 5 miligram finasterid oral hapının yan etkileri mevcut cinsel sorunlar ile zihinsel sorunlar yani sıvı formunda güç arttıkça yan etki görme ihtimali tabletten farksız oluyor
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2025, 03:52:49 »
bi doktor youtubede konuşurken duydumda topikal finasterid karaciğerde 5-ar inhibe etmediginden ötürü etkin olamıyormuş sanırım kana geçtiği kadar etkinliği oluyormuş kafa derisinden emilip saç dht bloklaması mümkün değil  gibisinden konuşma geçmişti doğrudan saça etkisi yokmuş sanırım ama ru58841 direkt saça etkisi var finasterid öylebi etken değil. 

Kısacası topikal jel olsun losyon olsun finasteridle önemli sonuçlar elde eden görmedim ha şöyle ki yüksek dozlarda kullananların kana karıştırdığı ilaç miktarıda yüksek olunca dht sisteminden baya bi eksilince yan etkilerle karşılaştıkları için etki görmüş olabilirler kalınlaşma yeni çıkışlar hakkında
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2025, 16:53:13 »
bi doktor youtubede konuşurken duydumda topikal finasterid karaciğerde 5-ar inhibe etmediginden ötürü etkin olamıyormuş sanırım kana geçtiği kadar etkinliği oluyormuş kafa derisinden emilip saç dht bloklaması mümkün değil  gibisinden konuşma geçmişti doğrudan saça etkisi yokmuş sanırım ama ru58841 direkt saça etkisi var finasterid öylebi etken değil. 

Kısacası topikal jel olsun losyon olsun finasteridle önemli sonuçlar elde eden görmedim ha şöyle ki yüksek dozlarda kullananların kana karıştırdığı ilaç miktarıda yüksek olunca dht sisteminden baya bi eksilince yan etkilerle karşılaştıkları için etki görmüş olabilirler kalınlaşma yeni çıkışlar hakkında
Finasteridin etki mekanizması ar-5 inhibasyonu olduğu için hâliyle karaciğer de enzim aktivitesi olması gerek. Scalpta ki T' u dht ye dönüşmesi gibi bir durum yoksa oral daha mantıklı. Benim bildiğim spironolakton ekstradan AR inhibasyonu  yapıyormuş RU58841 de bu şekilde çalışır ama finasteridden daha güvenli olduğunu sanmıyorum.

Topical losyon, jel, krem ne sürülürse eğer kana karışarak etki ediyorsa Minoxidil de sadece uyguladığın bölge de etki gösterir. Finasterid öyle değil. Eğer spiro da karaciğere gitmesine gerek yoksa topical yapmak iyi bir deneme olur.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2025, 17:20:04 »
Finasteridin etki mekanizması ar-5 inhibasyonu olduğu için hâliyle karaciğer de enzim aktivitesi olması gerek. Scalpta ki T' u dht ye dönüşmesi gibi bir durum yoksa oral daha mantıklı. Benim bildiğim spironolakton ekstradan AR inhibasyonu  yapıyormuş RU58841 de bu şekilde çalışır ama finasteridden daha güvenli olduğunu sanmıyorum.

Topical losyon, jel, krem ne sürülürse eğer kana karışarak etki ediyorsa Minoxidil de sadece uyguladığın bölge de etki gösterir. Finasterid öyle değil. Eğer spiro da karaciğere gitmesine gerek yoksa topical yapmak iyi bir deneme olur.
sanırım saçların içinde 5 ar enzimi yok karaciğerlerde veya kanda testo 5 ar a dönüşüp androjene dönüşüyor androjende saç reseptörüne bağlanıyor o zamanda topikal kullanım teorisi çürür. Topikal olarak ru58841 dışında çalışmaz demek MANTIKLI çünkü hiçbiri direkt olarak saçlı deride etkili değil gibisinden bi düşüncem var dediğim gibi saçlı deriye uyguladığım finasterid kana karıştığı için etki gösteriyor olabilir saçlı deriden karaciğere inip 5 ar ı bi miktar blokluyor bundan ötürü saçta kaşıntı ve yağlanma hafifliyor benim düşüncem bu yönde

Ru nun çalışma prensibi farklı saç reseptörüne bağlanıp dhtyi engelliyor direkt olarak

Finasterid ise karaciğerde yada kanda dolaşan 5 ar enzimini blokluyor
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2025, 17:24:51 »

sprinolaktonun erkeklerde kullanımı tehlikeli çalışma prensibi nasıl bilmiyorum ama eğer doğrudan hormonları blokluyorsa finasteridin aksine saçlı derideki androjen hormonu bozabilir çünkü hormon saç derisinde bulunuyor

Ketokonazolde 5 ar inhibitörü olarak konuşuyorlar ama bi yandan da testosteron sentezini lokal olarak bozar diyorlar şimdi 5 ar inhibitörü olsaydı AGA da büyük ihtimalle çalışmazdı topikal kullanımı ama testosteron ve dht sentezini saçlı deride bozması ile saç dökülmesinin hafifletilmesi arasında büyük bi bağlantı var ve ketokonazolden güzel sonuçlar elde edenler var yok değil ama etkileri blokaj oranı zayıf
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 23 Mart 2025, 17:57:44 »
sprinolaktonun erkeklerde kullanımı tehlikeli çalışma prensibi nasıl bilmiyorum ama eğer doğrudan hormonları blokluyorsa finasteridin aksine saçlı derideki androjen hormonu bozabilir çünkü hormon saç derisinde bulunuyor

Ketokonazolde 5 ar inhibitörü olarak konuşuyorlar ama bi yandan da testosteron sentezini lokal olarak bozar diyorlar şimdi 5 ar inhibitörü olsaydı AGA da büyük ihtimalle çalışmazdı topikal kullanımı ama testosteron ve dht sentezini saçlı deride bozması ile saç dökülmesinin hafifletilmesi arasında büyük bi bağlantı var ve ketokonazolden güzel sonuçlar elde edenler var yok değil ama etkileri blokaj oranı zayıf

RU58841 nun ne olduğu belli değil nefes darlığı, kalp sorunları gibi yan etkiler yüzünden ben kullanmaya yanaşmıyorum tabi herkesin vücudu farklı tepkiler verebilir ama temini zor ve pahalı saf toz hâlindeyse kendin yapmalısın ve çokta büyük beklentiye girmemek lazım, sadece  agresif dökülmesi olmayanlarda işe yarayacağını düşünüyorum

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 23 Mart 2025, 18:00:47 »

Şahsen benim agresif dökülmeme ketokonazol etki etmedi  aşırı kullanımda saçları yıpratıp incelttigi söyleniyor. Sanırım son çare oral finasterid, şakaklar için ketoral krem deneyeceğim fayda görmezsem minoxidil.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 23 Mart 2025, 21:40:29 »
RU58841 nun ne olduğu belli değil nefes darlığı, kalp sorunları gibi yan etkiler yüzünden ben kullanmaya yanaşmıyorum tabi herkesin vücudu farklı tepkiler verebilir ama temini zor ve pahalı saf toz hâlindeyse kendin yapmalısın ve çokta büyük beklentiye girmemek lazım, sadece  agresif dökülmesi olmayanlarda işe yarayacağını düşünüyorum
pyrilutamid denedinmi dutasteridden beş kat daha güçlü blokaj oranına sahip diyorlar testosterondan 40 kat güçlü androjen reseptörüne bağlanıp dht geçici ciddi blokluyormuş
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 23 Mart 2025, 22:55:56 »
pyrilutamid denedinmi dutasteridden beş kat daha güçlü blokaj oranına sahip diyorlar testosterondan 40 kat güçlü androjen reseptörüne bağlanıp dht geçici ciddi blokluyormuş
Şimdi biraz araştırdım faz3 çalışmasında istenilen sonuca varılamamış. AR blokajı için burda Mem diye biri vardı yazmıştı priviyum pamoat diye bir madde androjenden bağımsız kalıcı reseptör blokajı yapıyormuş burda çocuklar için kıl kurdu ilacının etken maddesi. İleride bu maddeyi topicalle denemek aklımdan hep geçiyor.tabi internette pek bilgi yok kimse bunu denememiş zaten. Scalpta kalıcı reseptör blokajı kelliğe kökten çözüm olurdu.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 23 Mart 2025, 23:01:42 »
Şimdi biraz araştırdım faz3 çalışmasında istenilen sonuca varılamamış. AR blokajı için burda Mem diye biri vardı yazmıştı priviyum pamoat diye bir madde androjenden bağımsız kalıcı reseptör blokajı yapıyormuş burda çocuklar için kıl kurdu ilacının etken maddesi. İleride bu maddeyi topicalle denemek aklımdan hep geçiyor.tabi internette pek bilgi yok kimse bunu denememiş zaten. Scalpta kalıcı reseptör blokajı kelliğe kökten çözüm olurdu.
kalıcı blokaj sorun bence dhtnin diğer görevide saçları büyütmek bu dht hassasiyeti olmayanlarda böyle ki saç derisinde ar geninin birçok faydası var duyarlı olmayan kisilerde,

ar reseptörünü kaldırırsak belki saçımız uzun vadede zarar görebilme ihtimali var
Dht reseptöre bağlanıp saçları uzatır terminale çevirir hassasiyeti olmayanlarda aslında reseptörü kaldırmak yerine duyarlılığı yok etmek en mantıklısı

Androjenler saçlarımızda, vücut kıllarımızda büyümeye yüksek oranda etki ediyor.
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 23 Mart 2025, 23:06:45 »
pirvinyum pamoat üzerinde böyle çalışmalar mevcut mu ? Yan etkileri belli zaten bu ilacın o kriter dışına çıkamaz 50 yıldan fazla geçmişi vardır diye düşünüyorum ama androjen reseptörünü temelli kaldırmanın ne gibi etkileri olacağından şüpheliyim. Ya saçlara tamamen zarar verip hiç saç çıkarmama gibi ihtimalide var yada androjenik alopesiyi temelli yok etme ihtimalide .
« Son Düzenleme: 23 Mart 2025, 23:41:49 Gönderen: Ahmetbsr21 »
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2025, 00:11:14 »
pirvinyum pamoat üzerinde böyle çalışmalar mevcut mu ? Yan etkileri belli zaten bu ilacın o kriter dışına çıkamaz 50 yıldan fazla geçmişi vardır diye düşünüyorum ama androjen reseptörünü temelli kaldırmanın ne gibi etkileri olacağından şüpheliyim. Ya saçlara tamamen zarar verip hiç saç çıkarmama gibi ihtimalide var yada androjenik alopesiyi temelli yok etme ihtimalide .
Bir anda reseptörü tamamen bloklayacağını sanmıyorum Androjenden bağımsız AR aktivasyonunu inhibe ediyor. Duyarlılık daha çok genetikle alakalı oyüzden şu yüzyılda öyle bir tedavi yöntemi gelişmez en azından pratikte göremeyiz. Mantıklı olan bu AR aktivite inhibasyonu ve geri dönüşümsüz yapmak. Zararı olacağını düşünmüyorum saç için faydalı teorik olarak. Finasterid, minox dan sonra ileride bunu denerim ilk belli bir bölgeye topical uygularım sonra duruma göre tüm kafaya. Ya başarılı olur ya başarısız. Ama Eğer işe yararsa bunun üzerinde çalışırlar, ekimciler o vakit sinek avlar.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24354286/?i=2&from=/19363158/related

Facebook Twitter Instagram