Gönderen Konu: 40 yaş, DHT kaynaklı dökülme ve çözüm önerileri  (Okunma sayısı 645 defa)

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar,

Yaşım 40. Özellikle 5 yıl öncesine kadar tepe bölgemde pek açılma yoktur ama şakaklar ve alın çizgisi biraz gerilemişti. Çok fazlada özen göstermedim.

Son 1,5 yıldır ise yoğun bir dökülme oldu, fakat procodex man ürününe başlamıştım. Dökülmem baya azaldı, hatta şu anda neredeyse yok.
Saç ekim merkezine gittiğimde ise DHT kaynaklı olduğunu söylemişlerdi. Yani teşhis belli.

Özellikle tepe bölgede topikal finasterid kullanmam bu seyrekliği kapatır mı? Minoxidil kullanmak istemiyorum, çünkü kullanım sonrasında dökülme ihtimalleri beni çekimser kılıyor. Bunun yerine biberiye yağı, nane yağı, dermaroller gibi opsiyonlar mı denenmeli?

Şakaklar için ne yapılabilir?

Önerilerinize açığım.

Lauri

• Hero Member
Ynt: 40 yaş, DHT kaynaklı dökülme ve çözüm önerileri
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2025, 21:17:14 »
Hocam denenebilir. Ben bu forumda topikal finasterid kullanarak bu açıklığı gözle görülür kapatabilen bir örnek gördüğümü hatırlamıyorum. Gözden kaçırdığım varsa affola.
Birkaç eczane dışında tedarik edilebilme yönteöi yok. Ki onlarım da çalıştığından şüpheliyim. Keza ben de denemiştim.

Ama çalışıyor diyenler var o ayrı.

Minox + finas birlikte daha iyi çalışabilir ama siz minox istemediğinizi söylemişsiniz.

Oral finas diyebilirim ama yanetki de olabilir, deneyip bi bakmak lazım sanki.

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2025, 11:34:41 »
Hocam denenebilir. Ben bu forumda topikal finasterid kullanarak bu açıklığı gözle görülür kapatabilen bir örnek gördüğümü hatırlamıyorum. Gözden kaçırdığım varsa affola.
Birkaç eczane dışında tedarik edilebilme yönteöi yok. Ki onlarım da çalıştığından şüpheliyim. Keza ben de denemiştim.

Ama çalışıyor diyenler var o ayrı.

Minox + finas birlikte daha iyi çalışabilir ama siz minox istemediğinizi söylemişsiniz.

Oral finas diyebilirim ama yanetki de olabilir, deneyip bi bakmak lazım sanki.

Belki bir ihtimal kontrolli rogaine kullanabilirim. Başlarken ve bırakırken belirli doz aralıklarıyla yapabilirim.

Saç ekimine iş kalmadan çözmeyi umuyorum, dahası da bu tarz ürünlerin kendimde iyi etki göstereceğine inanıyorum.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2025, 16:02:40 »
 ;)
Belki bir ihtimal kontrolli rogaine kullanabilirim. Başlarken ve bırakırken belirli doz aralıklarıyla yapabilirim.

Saç ekimine iş kalmadan çözmeyi umuyorum, dahası da bu tarz ürünlerin kendimde iyi etki göstereceğine inanıyorum.

Hocam bem yanetki görüyorum maalesef. Mesela oral dut kullandığımda 2-3 ayda acayip toparlıyor saçları. Ama yanetki maalesef.
Eğer bünyeniz bu konuda sıkıntı çıkarmazsa, sizi tatmin edecek ibr sonuç alabilirsiniz. Lakin saç ön çizgisinin ilerlemesini beklemek daha nadir. O konuda çok unutlu olmayın.

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2025, 09:32:02 »
;)
Hocam bem yanetki görüyorum maalesef. Mesela oral dut kullandığımda 2-3 ayda acayip toparlıyor saçları. Ama yanetki maalesef.
Eğer bünyeniz bu konuda sıkıntı çıkarmazsa, sizi tatmin edecek ibr sonuç alabilirsiniz. Lakin saç ön çizgisinin ilerlemesini beklemek daha nadir. O konuda çok unutlu olmayın.

Cevap için teşekkür ederim. Peki Rogaine ile ön saç çizgisi bir nebze ilerleyebilir mi? Bu konudaki fikriniz nedir?

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2025, 10:28:22 »
Cevap için teşekkür ederim. Peki Rogaine ile ön saç çizgisi bir nebze ilerleyebilir mi? Bu konudaki fikriniz nedir?
İlerleyebilir ancak o bölgeyi tutmak için topikal Finasterid ne kadar etkili olur bilemem.
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2025, 13:28:30 »

şanslıysanız belki. Bu forumda bile örneği azdır heralde.

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2025, 20:30:04 »
şanslıysanız belki. Bu forumda bile örneği azdır heralde.

Ekim dışında ön saç çizgisi ilerlemesi çok zor bir ihtimal anladığım kadarıyla

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2025, 01:09:22 »
Ekim dışında ön saç çizgisi ilerlemesi çok zor bir ihtimal anladığım kadarıyla
Yok hayır dutasterid ve minoxidil gibi etkenler ön bölgedede çok etkilidir
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 26 Mart 2025, 18:56:58 »

Cevap için teşekkür ederim. Başladım bakalım.

Rogaine 1 mL - Gün aşırı
Finasterid 2,5 mg Topical Gel - Gün aşırı
Procodex Man - Her gün 2 Tablet
Biberiye ve Nane Yağı Dönüşümlü - Her gün

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 29 Mart 2025, 21:32:51 »

Hayır. Kafanın en az ön bölgesinde çalışır.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 29 Mart 2025, 21:34:11 »
Cevap için teşekkür ederim. Başladım bakalım.

Rogaine 1 mL - Gün aşırı
Finasterid 2,5 mg Topical Gel - Gün aşırı
Procodex Man - Her gün 2 Tablet
Biberiye ve Nane Yağı Dönüşümlü - Her gün

Hocam minoxili günde bir sefer kullan bari. Normali günde çift doz yani toplam 2ml kullanman gerekirdi. Hadi zor oluyorsa sadece akşam 1,5 gibi kullan bari.

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 30 Mart 2025, 09:28:28 »
Hocam minoxili günde bir sefer kullan bari. Normali günde çift doz yani toplam 2ml kullanman gerekirdi. Hadi zor oluyorsa sadece akşam 1,5 gibi kullan bari.

Haklısın kardeşim. Açıkçası sen yazmadan, yani dün her gün 1 mL olarak kullanmaya karar vermiştim. Bakalım inşallah fayda eder.

Merlot.

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 04 Nisan 2025, 18:51:38 »
;)
Dut hangi dozda kullandınız?
  • Yaşınız 49

winnerof

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2025, 18:52:14 »
Dut hangi dozda kullandınız?

Dut kullanmıyorum, Fin kullanıyorum. Gün aşırı 2,5 mg Topical Jel

Facebook Twitter Instagram