Merhaba Bluedream41,
Öncelikle geçmiş olsun. Eminim gayet güzel olacaktır bir kaç ay içinde saçların. Hiç bir olumsuz yoruma takılma. En büyük sorunumuz, genel olarak sabırsız olmamız. Anneannemin bir lafı vardı, ''erkeğin güzeli, çirkini olmaz'' derdi. Yani bazen gereksiz taktığımızı, kafa yorduğumuzu düşünüyorum saçımıza başımıza.
11 Nisan'da ekim yaptırmış biri olarak tek bir şey önemliydi benim için. O da ekim yaptıran hastalarının 6 ay ve sonrası durumları. Genel olarak hepsinde sonuç başarılı. Mesela sizin donör alanınız ya da saç şekliniz bence cidden zor bir ekime işaret etmiş. Fakat bence ekip oldukça başarılı bir ekim yapmış. Bu kadar greft alına bir alanın ilk 2-3 ay bu şekilde görünmesi dışında bir durumu beklemek zaten fiziksel olarak yanlış bir beklenti içine girmek demektir.
Açıkcası donör alanım umurumda bile değil. 5700 greft alındı benden. Tek tek saydım üşenmedim. Önemsediğim tek konu saçımın ön tarafı ve tepe üstü istediğim gibi olacak mı, olmayacak mı. Açıkcası binlerce delik açılmış bir bölgeden mucize beklemek hem kendime haksızlık etmem, hem de ekim yaptırdığım ekibe haksızlık etmem demek olur.
5 er seneye bir 200-300 TL ye kalıcı dövme yaptırırım şayet çok kafaya takmışsam. Onun dışında bence sonuç almak istediğiniz kısımlara dikkat ediniz.
Ayrıca şu an daha çok yeni sizin ekiminiz. Biraz süre verin ve bu süre zarfında olumsuz hiç bir yoruma takılmayın. Ektireli 3 gün oldu ve hayatımın bu 4 aylık dönemini, açıkcası Serkan Bey tamam der demez spor yaparak geçireceğim. Sonra 4 ay sonra zaten ekilen saçlarım da gelecektir. Eminim en kötü öncesinden de iyi olacaktır. Gerçekçi olmak gerekirse Cristiano Ronaldo yoğunluğunda saçlarımın olmayacağını bilecek kadar bilinçli girdim ekime ama bildiğim başka bir şey de eskisinden iyi olacağıdır.
Bu arada ekim yapan veya yapmayan arkadaşlar;
Gür saçlardan daha önemli bir şey varsa o da göbeği yağı olmayan fit görünümlü biri olmaktır. Bence saçtan daha çok kafayı sağlıklı ve sporla dolu bir şekilde geçirmeye yormak gereklidir. Tanıdığım 120-130 kilo fakat orman gibi saçlı bir çok arkadaşımdan daha fazla çekmişimdir karşı cinsin ilgisini hem de seyrek saçlarıma rağmen
Şaka bir yana olumlu düşünün, her şey eminim gönlünüze göre olacaktır. Ki öyle de görünüyor.
Saygılarımla