Selamlar herkese,
15 Şubat’ta Dr. Hakan Clinic’te 4000 greft saç ekimi yaptırdım. Süreci detaylı olarak paylaşmak istedim.
Ekim Merkezi TercihiBaşta hiç saç ekimi yaptırma düşüncem yoktu. Ancak PRP için gittiğim dermatolog, saç ekimi yaptırmamı tavsiye edince araştırmalara başladım. Forumdaki uzun incelemelerim ve yorumları değerlendirdikten sonra Dr. Hakan Clinic’i tercih ettim.
Bu süreçte Koray bey tüm sorularımı detaylıca yanıtladı ve ekim süreci hakkında net bilgiler verdi.
➡️
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=37464Ekim Öncesi Durum✔
Takviyeler: Dermatoloğumun tavsiyesiyle 3 ay boyunca Imfuar kapsül (Xpecia benzeri içerik) kullandım.
✔
Destekleyici Tedaviler: 1 kere PRP ve 1 kere Mezoterapi yaptırdım.
✔
Topikal Tedavi: Dermatoloğum Minoxidil önerdi ancak düzenli kullanamayacağımı düşündüğüm için başlamadım. Dermatoloğum bunun yerine Imfuar Serum tavsiye etti ve 3 ay düzensiz kullandım.
✔
Şampuan: Son 2 yıldır Kérastase Densifique Bain Densité Homme kullanıyordum.
Kök Hücre Tedavisi✔ Hakan hoca bu tedaviyi önerdi, forumda da yaptıranların tavsiyelerini gördüm ve ekim sırasında uygulattım.
✔ Kök hücre tedavisinin sonuçlarını önümüzdeki aylarda göreceğim.
Sedasyon✔ Hakan hoca sedasyon önerdi ve iyi ki kabul etmişim!
✔ Operasyon sırasında hiçbir ağrı hissetmedim, çok konforlu geçti.
✔ Ağrı eşiği düşük olanlar mutlaka tercih etmeli.
Klinik, operasyondan 2 gün önce kök hücre uygulaması yapıyor. Ancak, lokal anestezi sırasında bayıldığım için bu işlemin operasyon günü sedasyon sonrasında yapılmasının daha iyi olacağını söylediler.
Operasyonda sedasyon etkisi altındayken kök hücre uygulaması yapılmıştı, lokal anesteziler tamamlanmıştı ve Hakan hoca kanal açma işlemini bitirmişti. Bu süreçte hiçbir ağrı veya rahatsızlık hissetmedim.
Operasyon Süreci📅 Tarih: 15 Şubat Cumartesi
🕖 Saat: 07:30’da kliniğe geldim.
📌 Operasyon aşamaları:✔ 08:30: Ön çizgi tasarımı, damar yolu açılması, fotoğraf çekimi, saç tıraşı yapıldı.
✔ 09:30-10:00: Operasyon başladı.
- Sedasyon uygulandı
- Kök hücre ve lokal anestezi yapıldı
- Hakan hoca kanal açma işlemini gerçekleştirdi
- Kendime geldiğimde donör bölgeden alımlar başlandı
✔ Yemekten sonra ekim işlemi başladı.
Ekim sürecinde Hakan Hoca 4-5 kez gelerek kontrol etti, Koray Bey de 2 kez gelip süreci takip etti.
✔ 16:30: Toplam 4000 greft ekildi, operasyon tamamlandı.
✔ 17:00: Klinikten çıkıp eve döndüm.
Ekim Sonrası Durum✔ İlk 7 gün boyunca boyun yastığı ile 45 derece açıyla uyudum. Uyumak zor oldu, boyun ağrısı yaşadım. Ancak bu sayede yüzümde ödem çok az oldu.
✔ İlk yıkama: Ekimden 2 gün sonra (Pazartesi) klinikte yapıldı.
✔ İlk gece akıntı oldu, başta korktum ama normalmiş.
✔ Kabuk dökme işlemi 11. gün klinikte yapıldı.
📌 PRP sürecim: 2, 4 ve 6. aylarda klinikte PRP yaptıracağım.
Klinikten Verilen Ürünler✔
Saç Bakımı:- Altermed Panthenol Sprey
- HairMD Clinical Repair Foam
- Fito Krem
✔
İlaçlar:- Antibiyotik (3 gün)
- Ağrı kesici (3 gün)
- Prednol (3 gün)
- Proscar
✔
Diğer:Kullandığım Takviyeler✔
Beslenme: İlk 10 gün yemekleri kemik suyu ile hazırladım.
✔
Takviyeler: 6. günden itibaren başladım
- Çinko
- D3 Vitamini (Kan testinde değer aşırı düşük çıkmıştı)
- Kolajen
- Xpecia
- Omega-3
- Proscar (1 mg, haftada 3 gün)
- Probiyotik
✔
Kaşıntı İçin: Donör bölgesinde kaşıntı için 6. günden itibaren klinik tavsiyesiyle Advantan Losyon kullandım. 2 gün sonra kaşıntı tamamen geçti.
📌 Genel Değerlendirme✔ Operasyon süreci oldukça konforluydu, sedasyon sayesinde hiçbir ağrı hissetmedim.
✔ Ekim sonrası süreçte ilk 3 gün hafif bir ödem ve akıntı dışında herhangi bir sorun yaşamadım.
✔ Kabuk dökme süreci rahat geçti, donör bölgede kaşıntı dışında büyük bir sıkıntı olmadı.
📌 Şu an sürecin başındayım, şok dökülme sürecine giriş yapacağım. Güncellemeleri düzenli paylaşacağım.
✨ Dr. Hakan Clinic Ekibine Teşekkür ✨Operasyon sürecimde gösterdikleri ilgi ve özen için Dr. Hakan ve tüm ekibine teşekkür ederim. Operasyon ekibi hem işlerinde çok titiz hem de oldukça nazik ve ilgiliydi.
Ekim sürecim oldukça konforlu geçti ve her aşamada kendimi güvende hissettim.
Saç ekimi düşünenlere rehber olması açısından sürecimi paylaşmaya devam edeceğim.
📢 Herkese sağlıklı saçlar dilerim!