Gönderen Konu: Aga (norwood) ile diffuse thinning farklı şeyler mi  (Okunma sayısı 317 defa)

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Kadınlarda diffuse thinning çok sık görülüyor

Erkeklerdede aga

Diffuse thinning kadın tipi saç dökülmesi ise erkeklerde de görülebiliyor mu

Aga kadınlardada pcos sayesinde görülüyo bu bir gerçek ama erkeklerde kadın tipi saç dökülmesi görülüyormu bunu bilmiyorum

Kadınlarda hangi hormon saç seyrelmesine ve incelmesine neden oluyor ve erkeklerde minyatürleşme olmadan genel seyrelme dht yüzünden mi kaynaklı ?
 Anne tarafında herkes diffuse thinning desenine göre ilerliyo hafif bi seyrelmeyle fakat işin garip yani kadın erkek hepsi aynı desene sahip aynı saç dökülme modeline sahip bu çok ilginç geldi bana

Bilgileri olan arkadaşlar yoruma?

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Aga (norwood) ile diffuse thinning farklı şeyler mi
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2025, 03:04:05 »

Erkeklerdede aga

Aga kadınlardada pcos sayesinde görülüyo bu bir gerçek ama erkeklerde kadın tipi saç dökülmesi görülüyormu bunu bilmiyorum

Kadınlarda hangi hormon saç seyrelmesine ve incelmesine neden oluyor ve erkeklerde minyatürleşme olmadan genel seyrelme dht yüzünden mi kaynaklı ?
 Anne tarafında herkes diffuse thinning desenine göre ilerliyo hafif bi seyrelmeyle fakat işin garip yanı kadın erkek hepsi aynı desene sahip aynı saç dökülme modeline sahip bu çok ilginç geldi bana

Şampuan : Ketoconazole %2
Losyon : %0.025 proscar sprey (kendim yapıyorum)
Saç bakım yağı : Hint yağı,Omega 3 içeren yağlar

Arada bir saça soğan suyu uygulaması

Vitaminler ;
D3,E,OMEGA3,KERATİN,BİOTİN

lost12345

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2025, 22:38:41 »

Erkeklerdede aga

Anne tarafında herkes diffuse thinning desenine göre ilerliyo hafif bi seyrelmeyle fakat işin garip yani kadın erkek hepsi aynı desene sahip aynı saç dökülme modeline sahip bu çok ilginç geldi bana

Diffuse Thinning genelde dış faktörlere bağlıdır, dhtye değil. (travma, stres, ilaç kullanımları, hamilelik gibi) aga gibi genetik değildir ve kadınlarda daha fazla görülür erkeklerde de görülür, ama zaten genetiğinizde aga tipi dökülme var ise bu ikisi birleşip süreci hızlandırabilir; diffuse thinning'in de bir çok şekli var (dupa gibi) ve çok karışık, kısacası yukarıda bahsettiğim gibi olaylar yaşadıysanız ve uzun süre saçınızda bir gerileme, büyük bir açılma olmadıysa (tamamı ile saçsız kısım, seyrekleşme değil) yüksek ihtimalle genetik değildir, kesin görüş için iyi bir doktora hormonlarınızı kontrol ettirin.

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2025, 00:32:20 »
Diffuse Thinning genelde dış faktörlere bağlıdır, dhtye değil. (travma, stres, ilaç kullanımları, hamilelik gibi) aga gibi genetik değildir ve kadınlarda daha fazla görülür erkeklerde de görülür, ama zaten genetiğinizde aga tipi dökülme var ise bu ikisi birleşip süreci hızlandırabilir; diffuse thinning'in de bir çok şekli var (dupa gibi) ve çok karışık, kısacası yukarıda bahsettiğim gibi olaylar yaşadıysanız ve uzun süre saçınızda bir gerileme, büyük bir açılma olmadıysa (tamamı ile saçsız kısım, seyrekleşme değil) yüksek ihtimalle genetik değildir, kesin görüş için iyi bir doktora hormonlarınızı kontrol ettirin.
yok bizde genetikte norwood ölçeğine göre açılma yok saçın geneli seyrek ense dahil ama orta derece ne çok ne az herkesde diffuse thinning var erkek kadın fark etmez hepsininde açılan dökülen seyrelen yerler aynı bendede oldu

Vitaminler ;

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2025, 00:40:20 »
yok bizde genetikte norwood ölçeğine göre açılma yok saçın geneli seyrek ense dahil ama orta derece ne çok ne az herkesde diffuse thinning var erkek kadın fark etmez hepsininde açılan dökülen seyrelen yerler aynı bendede oldu
aslında diffuse thinning gibide değil bazı kısımlar seyreliyo saçın tamamı dalgalı oluyo ama incelme yada açılma yok retrograd alopesi ile birlikte bu olay var belkide sadece retrograd alopesi vardır diffuse thinning ile karıştırıyorum sanırsam ama erkek tipi dökülmeyle alakası yok alın biraz büyük onun dışında vertexde sorun yok

Vitaminler ;

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2025, 01:46:17 »
aslında diffuse thinning gibide değil bazı kısımlar seyreliyo saçın tamamı dalgalı oluyo ama incelme yada açılma yok retrograd alopesi ile birlikte bu olay var belkide sadece retrograd alopesi vardır diffuse thinning ile karıştırıyorum sanırsam ama erkek tipi dökülmeyle alakası yok alın biraz büyük onun dışında vertexde sorun yok
bizdeki saç dökülmesi genetik aktarımının dökme işlemini testosteron ve türevleri yapmıyor sanırsam apayrı bi dökülme türü bu genetik ama ne incelme var ne açılma var ne minyatürleşme var sadece hafif seyrelme

Vitaminler ;

Facebook Twitter Instagram