Gönderen Konu: dut kullanımı sonrası elde sararma  (Okunma sayısı 188 defa)

İsmail Aydın

• Jr. Member
  • **
dut kullanımı sonrası elde sararma
« : 22 Şubat 2025, 20:59:21 »
Selamlar, bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır.
Dut kullanmaya başlayalı düzenli 3 ay oldu
Ciltte kuruluk dışında hiç bir yan etki hissetmiyorum fakat zaten cildi kuru olan bir insanım.
El içimde nasır gibi sararmalar mevcut elimin ön yüzünde ise parmakların orta kısımları yine sararmış durumda bildiğiniz zerdaçal sürülmüş gibi.

Duttan kaynaklı mı bilemiyorum doktora gideceğim ama bu tarz yan etki gören var mıdır?

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: dut kullanımı sonrası elde sararma
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2025, 23:12:28 »
Dut ile alakası yok
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Daimaİyiye

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2025, 17:34:06 »
Beyefendi tecrubeli bir doktor galiba bu kadar kesin konustuguna gore, olabilir de olmayabilir de dostum vucudun hormon dengesini a'dan z'ye degistiriyorsun dut kullanarak doktorlara danis

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2025, 17:38:58 »
Beyefendi tecrubeli bir doktor galiba bu kadar kesin konustuguna gore, olabilir de olmayabilir de dostum vucudun hormon dengesini a'dan z'ye degistiriyorsun dut kullanarak doktorlara danis
Yok ya direkt maymuna dönüşüyorsun :) ne kadar seviyorsunuz abartmayı
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Daimaİyiye

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2025, 18:13:34 »
Pek bilgi sahibi olmadiginiz varsayiyordum simdi emin oldum, dikkat edin arkadaslar hormonlardan bahsediyoruz. Gorevleri cinsellik ve sactan cok daha oteye uzanan genis capli bir oyuncu dikkatli olun

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2025, 18:32:32 »
Pek bilgi sahibi olmadiginiz varsayiyordum simdi emin oldum, dikkat edin arkadaslar hormonlardan bahsediyoruz. Gorevleri cinsellik ve sactan cok daha oteye uzanan genis capli bir oyuncu dikkatli olun
Yok ya direkt maymuna dönüşüyorsun :) ne kadar seviyorsunuz abartmayı
Dostum erkeği erkek yapan testesterondur DHT sadece bir aracıdır özellikle ergenlikten sonra az veya çok olması fark etmez

İsmail Aydın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2025, 21:33:04 »
Dutun vücutta sararma etkisi var fakat bunu yaşayan var mı merak ettim emin olmadığım içinde sordum çok küçük zümrede görülen bir yan etki. Böbreklerle alakalı bir durum.
Sarılığın arttığı dönem griptim biraz diğer ilaçları da fazla kaçırmış olabilirim.
Şuan parmak üstünde kalmasa da el içinde hafif nasır gibi sararmalar kaldı.
Tabi duttur demiyorum yan etkilerden biri buydu böbreklerle alakalı olduğunu da düşünmek istemiyorum sağlıklı biriyimdir içki yok sigara yok sağlıksız abur cubur bitti belki bi tık fazla kahve içerim ama meme büyümesi yüzde olarak daha yüksek bir yan etkiyken bu sararma daha küçük zümreyi etkilemiş o da beni bulduysa artık :)
Günlük Rutin
Cüce Palmiye 320mg
Finasteride 1.25 mg
Multivitamin
Kolajen - Aminoasitli ( 3. Ay başlandı)
Masaj (günde 5dk)
Dermastamp ( Haftada 2)  3. Ay başlandı
Ketoral (Haftada 1)
Prozinc plus losyon (Sabah - Akşam) 3. Ay başlandı

İLİZAROV

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2025, 20:30:48 »
ben alakası olmadığı görüşündeyim,başlıkta dediğin gibi bendede dutasteride kaynaklı ciltte kuruma oldu malesef,dut sebumu cidden yok ediyor.

Facebook Twitter Instagram