Zaten kafasında hiç saç olmayana da 5000 greft falan ekiyor genelde. Ben kel değilim alnım seyrek ve tepeler açılmıştı ama bana da aynı sayıyı ekme sebebini daha sıkı olmasına bağlıyorum. Sıkılaştırmak için yapıyor olabilir yani
Şöyle ki, zaten ekime girmişsin, donör nedir, nekadar önemlidir, açıklığın İçin nekadar bu donorden sarf etmeli gibi soruların cevabını bilmiyorsun, neden fazla ekmesin ki? Kendini garantilemek içinde yapıyor olabilirler, biri tutamasa biri tutar hesabı... 3000 greft ile 5000 greft arasında harcayacakları mesai maksimum 2 saat.. kimsede demiyor birader neyin 5000 i neyin 7000 i ben daha 25 yaşındayım, bunun 35 i var, 45 i var.. herkez “.Maximum greft , peruk sıklığında saç” diye tutturmuş , hamama giren terler misali vur gitsin abi... nerden mi biliyorum? Kendimden biliyorum 5600 greft tek seans yapıştır gitsin... şimdiki aklım olsa 6 ayda bir gider 1500 1500 ektirirdim..
bir ekimin başarısı önem sırasına göre;
- donörün ve hastanın metabolik durumu
- açıklık alanın şekli ve durumu
- ekimcinin el mahareti
- planlamanın dogru yapılması şeklinde yorumlanmalıdır. Az açıklık çok greft sonuç güzel olsa dahi operasyonun yada operatörün başarılı olduğu anlamı taşımaz.