Gönderen Konu: Dr.Doğan TURAN DHI teknik iki gün 4500 greft  (Okunma sayısı 45529 defa)

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dr.Doğan TURAN DHI teknik iki gün 4500 greft
« Yanıtla #225 : 24 Şubat 2022, 13:21:11 »
Bildiğimiz en etkili yol finasterid dutasterid maalesef şuan. Daha önce deneyimlemişsiniz. Bende yeni ektirdim ve maalesef bu ilaçlara en azından yan etki görmeyene ve yeni bir tedavi çıkana kadar bağımlıyız gibi hocam.
Finasterid ilk ekimde 6 ay kullanmıştım saçlıolmavakti... daha 10. Günde yan etki yapmasına rağmen kullanmaya devam etmiştim. Bu sefer finasterid yanında arginin alıyorum ve üç haftayı geçmesine rağmen yan etki hissetmedim bu sefer. Argininin finasteridin yan etkilerini azalttığına yönelik caseler okumuştum. Aman azizim saçlar öyle yada böyle çıkıyor ki senin ekimin de güzel sonrasında korumaya da önem vermeliyiz. Ben ekim sonrası dermoroller ve mossinin serumunu düşünüyorum iki ayda bir gibi...

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #226 : 24 Şubat 2022, 13:23:30 »
Ekimciniz ilk ekiminizi de gerçekleştirdiği için kendisinin görüşü ne oldu saçların dökülmesi ile ilgili acaba?
Doğan bey de benim gibi düşündü saçlıolmavakti...
Var olan saçlarımı kaybettiğimi ilk ekimin %80-90 çıktığını söyledi. Bu ekim sonrası yaş 44 olduğu için DHT nin fazla etkisinin bu saatten sonra olmayacağını düşünüyor.
Ekim sonrası saçlar korunmalı😔

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #227 : 24 Şubat 2022, 13:49:19 »
Doğan bey de benim gibi düşündü saçlıolmavakti...
Var olan saçlarımı kaybettiğimi ilk ekimin %80-90 çıktığını söyledi. Bu ekim sonrası yaş 44 olduğu için DHT nin fazla etkisinin bu saatten sonra olmayacağını düşünüyor.

Evet yaş olarak avantaj tabi ama 40 da bile bu kadar etki göstermesi dht 'nin enteresan. Sizin genler sanırım 40'lı yaşlarda saç dökülmesine kodlu imiş :) Bu sefer bitecektir bu dert umarım. En azından donörünüz ve saç tipiniz ekime çok elverişli sizin aldığınız sonucu alıp donörü kalmayan nice insan var. Birazda olumlu bakalım :)
  • Ekim Tarihi: 15.01.2022
  • Ekim Merkezi ismi Life Hair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27
  • Medikal Tedavi Fin, Keçiboynuzu özü, Andız pekmezi, Nar suyu Evocapil Tablet

colak

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #228 : 24 Şubat 2022, 14:57:07 »
Benim fikrim DHI tekniği ile ekilen ekimlerin başarı oranı oldukça düşük.Bu ekimde öyle olmuş

jukas90

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #229 : 24 Şubat 2022, 15:01:21 »
Zahnarzt   Geçmiş olsun hocam inşallah güzel temiz bir sonuç alırsınız.

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #230 : 24 Şubat 2022, 15:02:30 »
Evet yaş olarak avantaj tabi ama 40 da bile bu kadar etki göstermesi dht 'nin enteresan. Sizin genler sanırım 40'lı yaşlarda saç dökülmesine kodlu imiş :) Bu sefer bitecektir bu dert umarım. En azından donörünüz ve saç tipiniz ekime çok elverişli sizin aldığınız sonucu alıp donörü kalmayan nice insan var. Birazda olumlu bakalım :)
Umarım 45 yaş sonrasına saç dökülmesine kodlu greft kalmaz kafada saçlıolmavakti... :)

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #231 : 24 Şubat 2022, 15:04:32 »
Benim fikrim DHI tekniği ile ekilen ekimlerin başarı oranı oldukça düşük.Bu ekimde öyle olmuş
Komplikasyon risklerini en aza indirdiğini düşündüğüm için bu tekniği tercih ettim kendi adıma çolak
Ayrıca ilk ekimi başarılı bulmuştum.
İkinci ekimi mi başarısız buldunuz acaba ?

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #232 : 24 Şubat 2022, 15:06:58 »
Zahnarzt   Geçmiş olsun hocam inşallah güzel temiz bir sonuç alırsınız.
Teşekkür ederim jukas; hepimiz için güzel sonuçlar olsun inşallah... Esasında sonuca ulaşılabiliyor ama korumak ve saçlara bakmak göz ardı ettiğimiz bir husus... Ben bunun bedelini Ödemiş oldum...
Hayırlı günler

toygar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #233 : 28 Şubat 2022, 17:49:30 »
Merhaba arkadaşlar...
 Öncelikle foruma tekrar katılabilmemi sağladığı için forum moderatörlerine teşekkür ederim.
  İlk ekim ve sonrası süreç ayrıca ikinci ekim ve gelişimini gözlemlemek; naçizane bu konuda araştırma yapan arkadaşlar ile tecrübelerimi paylaşmak istedim.
 İlk ekimimden dört yıl geçti. İlk ekimde 6 ay propecia kullandıktan sonra bırakmıştım. İlk 3 yıl herhangi bir problem yoktu saçlarımda ancak sonrasında var olan saçlarımın kaybını gözlemledim.
 SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇLARA BAKMAK GEREKTİĞİNİ TECRÜBE ETMİŞ BULUNMAKTAYIM 😔
 Aşağıdaki üst kısımdaki fotoğraf ilk ekim öncesi fotoğrafım; alt kısımdaki ise ikinci ekim öncesi fotoğrafım.
 Saçlarımı gözlemlediğimde ilk ekimimin başarılı olduğunu ve tahmini %80 saç çıkışı olduğunu düşündüm.
Bu yüzden ikinci ekimimimde de Doğan bey beyi tercih ettim. 1-2 Şubat tarihlerinde DHI ile 4000 greft  verteks ve ön sıkılaştırma işlemi yapıldı.

merhaba,
oncelikle yeni ekiminiz hayırlı olsun. gercekten ılk ekımden 3 yıl sonra aniden eskıler dokuldu demıssınız. enteresan bir durum. ozellikle yasınız 45 oldugundan artık durması gerekıyor dıye bılıyorum. bence 6 ay propecia kullanmıs olmanızın durumla alakası yok cunku bıraktıktan yaklasık  3yıl sonra dokulmesı tamamen genlerden n kaynaklı. ılaca devam etseydınız de dokulurdu. yoksa dusunsenıze herkes o ılacı alır ve hıc dokulme yasamaz. Sahsi gorusum ilaclar daha canlı veya dolgun gosterebılır ama dokulmeyi engelleme sansı oldugunu dusunmuyorum.
  • Ekim Tarihi: 17/02/2022
  • Ekim Merkezi ismi Transmed
  • Greft Miktarı 3250
  • Yaşınız 49
  • Medikal Tedavi Solgar 5000mq 1 tablet ,haftada 6gün Bioxcin biotin aqua termal sampuan, 1 gün ketoral sampuan

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #234 : 28 Şubat 2022, 19:58:36 »

[/
merhaba,
oncelikle yeni ekiminiz hayırlı olsun. gercekten ılk ekımden 3 yıl sonra aniden eskıler dokuldu demıssınız. enteresan bir durum. ozellikle yasınız 45 oldugundan artık durması gerekıyor dıye bılıyorum. bence 6 ay propecia kullanmıs olmanızın durumla alakası yok cunku bıraktıktan yaklasık  3yıl sonra dokulmesı tamamen genlerden n kaynaklı. ılaca devam etseydınız de dokulurdu. yoksa dusunsenıze herkes o ılacı alır ve hıc dokulme yasamaz. Sahsi gorusum ilaclar daha canlı veya dolgun gosterebılır ama dokulmeyi engelleme sansı oldugunu dusunmuyorum.

Merhaba Toygar
Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim.  Testosteron dht dönüşümü ömür boyu azalarak devam ediyor  ne yazık ki diyeceğim ancak aslında normal ve olması gereken bir döngü. Genetik olarak DHT ye daha dayanıklı foliküllerin nakil edilmesi ile görüntümüzü toparlıyoruz. Bu saçlarında % 15-20 sini zaman içerisinde kaybedebiliyoruz.
Androjenik alopeside etken temelde DHT olduğundan  finasterid bırakınca DHT baskılanması ortadan kalktığı için saç kayıplarımız oluyor.
 Şöyle bir matematiksel hesap yaptım kendime göre : %15 ilk ekimde fire olduğunu gözlemledim. Bu ekimde de %15 fire olduğunu varsayarsam ve önümüzdeki dönem ekim saçlarından da %20 kaybı eklersem acaba nasıl bir durum ile karşılaşılır? İlk ekim ve ikinci ekim toplam greft sayısı 8550 idi. Fireyi çıkarsak 7260 kalıyor. Zaman içerisinde bununda %20 sini kaybedildiğini varsayarsak 5800 civarı greft yapıyor. Greft ortalaması 2.7 idi Buda 15000 gibi bir saç teli yapıyor. Bu saç telleri dht ye rağmen beslenebilen saç telleri oluyor. Yani anladığım çift ekim ile başarı yakalanabiliyor. Allah sağlık sıhhat nasip ederse tabii ki.
İyi akşamlar...

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #235 : 01 Mart 2022, 10:33:46 »
1 ay bitti arkadaşlar. Ekim ve donör alan aşağıdaki gibi...
Şok azalarak devam ediyor.
Hayırlı günler.

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #236 : 01 Mart 2022, 13:09:18 »
Gözlemim saçların ilk ekime göre daha yavaş uzadığı.

toygar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #237 : 01 Mart 2022, 13:22:28 »
1 ay için kötü demek yanlış olur. Moral bozmayalım. Yola.devam
  • Greft Miktarı 3250
  • Yaşınız 49
  • Medikal Tedavi Solgar 5000mq 1 tablet ,haftada 6gün Bioxcin biotin aqua termal sampuan, 1 gün ketoral sampuan

Zahnarzt

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #238 : 01 Mart 2022, 16:42:15 »
Merhaba Toygar
Şuan şok döneminde saçlar; 2. Ay bu görüntü de olmaz büyük ihtimalle... kayıplar artar.
Şok konusu tartışmalı; kimisi az olsun istiyor.
Ben ise hepsi gitsin; yenilensin mantığındayım.

toygar

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #239 : 01 Mart 2022, 17:27:47 »
Sok hizli olmuyor mu ? Senin ikinci ekim olduğundan tecrubelisin. Bence iyi sonuçlar ilacak
  • Greft Miktarı 3250
  • Yaşınız 49

Facebook Twitter Instagram