Hocam öncelikle ekiminiz çok kaliteli görünüyor, zaten ilk ekiminiz de öyle olmuş ve çok güzel bir sonuç almışsınız ikinci ekimde de güzel sonuç alacağınız aşikar.
Fakat sizin durumunuz gerçekten tez konusu olacak nitelikte. İlk ekiminizde de gözlemlediğim kadarıyla aslında saçlarınız gayet güçlü, kalın durumdaymış. Aynı şekilde donör bölgeniz de çok kaliteli. Böyle bir saçın ekimden sonra 3 sene içinde ilk haline dönmesi hem üzücü hem de beni oldukça şaşırttı. Ben de 39 yaşında ilk ekimini yeni yaptırmış biri olarak , herhalde artık bu saatten sonra dökülme çok olmaz havasındaydım. Hele ki sağlam donörden alınan saçlar hayatta dökülmez diyordum ki sizi gördükten sonra ne yapmam lazım endişesi başladı.
Benim merak ettiğim siz ilk ekimden sonra ara sıra da olsa biotin , multivitamin serumlar vs hiç kullanmadınız mı? Bu 3 sene içerisinde sadece normal şampuanlarla yıkama rutini mi gerçekleştirdiniz? Aslında saçları koruma mevzusu biraz kişiye göre değişiyor sanırım , yani kişinin hormonal hareketliliğinin durumuna göre basit vitamin , biotin ve düzgün şampuan- serumlar ile saçlar sağlıklı kalabilirken bazen de sanırım finasterid gibi benim hiç hazetmediğim ilaçlara mecbur kalıyoruz.
Ben kendi adıma ekim süreci tamamlandıktan sonra öncelikle sürekli olmamak kaydı ile belli aralıklarla biotin , multivitamin takviyelerine ve saçları yıpratmayan düzgün bir şampuanla devam edip saçların durumunu gözlemleyeceğim. Dökülmenin var olması ya da dökülme hızının durumuna göre sanırım ağlaya ağlaya da olsa finasterid kullanmam gerekecek.
Siz de daha önce kullanmışsınız ve sanırım bırakmak zorunda kalmışsınız , şu anda bu konuda görüşleriniz nedir. Tekrar kullanmayı düşünüyor musunuz?