[/
merhaba,
oncelikle yeni ekiminiz hayırlı olsun. gercekten ılk ekımden 3 yıl sonra aniden eskıler dokuldu demıssınız. enteresan bir durum. ozellikle yasınız 45 oldugundan artık durması gerekıyor dıye bılıyorum. bence 6 ay propecia kullanmıs olmanızın durumla alakası yok cunku bıraktıktan yaklasık 3yıl sonra dokulmesı tamamen genlerden n kaynaklı. ılaca devam etseydınız de dokulurdu. yoksa dusunsenıze herkes o ılacı alır ve hıc dokulme yasamaz. Sahsi gorusum ilaclar daha canlı veya dolgun gosterebılır ama dokulmeyi engelleme sansı oldugunu dusunmuyorum.
Merhaba Toygar
Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. Testosteron dht dönüşümü ömür boyu azalarak devam ediyor ne yazık ki diyeceğim ancak aslında normal ve olması gereken bir döngü. Genetik olarak DHT ye daha dayanıklı foliküllerin nakil edilmesi ile görüntümüzü toparlıyoruz. Bu saçlarında % 15-20 sini zaman içerisinde kaybedebiliyoruz.
Androjenik alopeside etken temelde DHT olduğundan finasterid bırakınca DHT baskılanması ortadan kalktığı için saç kayıplarımız oluyor.
Şöyle bir matematiksel hesap yaptım kendime göre : %15 ilk ekimde fire olduğunu gözlemledim. Bu ekimde de %15 fire olduğunu varsayarsam ve önümüzdeki dönem ekim saçlarından da %20 kaybı eklersem acaba nasıl bir durum ile karşılaşılır? İlk ekim ve ikinci ekim toplam greft sayısı 8550 idi. Fireyi çıkarsak 7260 kalıyor. Zaman içerisinde bununda %20 sini kaybedildiğini varsayarsak 5800 civarı greft yapıyor. Greft ortalaması 2.7 idi Buda 15000 gibi bir saç teli yapıyor. Bu saç telleri dht ye rağmen beslenebilen saç telleri oluyor. Yani anladığım çift ekim ile başarı yakalanabiliyor. Allah sağlık sıhhat nasip ederse tabii ki.
İyi akşamlar...