Gönderen Konu: Finasteride işe yaramadı.  (Okunma sayısı 301 defa)

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Finasteride işe yaramadı.
« : 12 Şubat 2025, 21:39:54 »
İyi aksamlar arkadaşlar,
Ortalama 1 yıldır finasteride kullanıyorum ancak dökülmede azalma gözlemlemedim. Yağlanma ve dökülme devam ediyor. Fin'i bırakıp 3 günde 1 dut kullanmayı düşünüyorum bu şekilde Fin'den etki göremeyip Dut'tan olumlu etki gören oldu mu?

Not: Ayrıca Hipotiroidi hastasıyım ondan dolayı selenyum + çinko + biotin kullanıyorum bir nebze bu ilaçlar etki etti ancak genetik olan dökülme bazında bir etkisi olmadı.

Miraç Batur

• Jr. Member
  • **
Ynt: Finasteride işe yaramadı.
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2025, 23:29:29 »
İyi aksamlar arkadaşlar,
Ortalama 1 yıldır finasteride kullanıyorum ancak dökülmede azalma gözlemlemedim. Yağlanma ve dökülme devam ediyor. Fin'i bırakıp 3 günde 1 dut kullanmayı düşünüyorum bu şekilde Fin'den etki göremeyip Dut'tan olumlu etki gören oldu mu?

Not: Ayrıca Hipotiroidi hastasıyım ondan dolayı selenyum + çinko + biotin kullanıyorum bir nebze bu ilaçlar etki etti ancak genetik olan dökülme bazında bir etkisi olmadı.
Çok geçmiş olsun hocam troid yüzünden muhtemelen Tiroidler çalışmadığı için tiroid ilaçları da bir yere kadar fayda ediyo bence doktorunuza sorun ve troid ilacının mg arttırmak işe yarayabilir ama kesinlikle test yaptırın 
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Agf-39 mezotetapi(forte) 10 seans

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2025, 11:39:34 »
3 ay oldu tiroid ilacına baslayalı. Başta her sabah 25mg ile başladım. 1 aydır da haftaiçi 25 haftasonu 50mg olarak devam ediyorum 1 ay sonra tekrar kontrolüm var bakalım değer sonuçlarına göre belki değişiklik olur dozda.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2025, 11:56:13 »
dökülme genetik ise finasteride her halükarda yavaşlatır.  dökülen saç sayısından ziyade seyrelme devam etti mi? etmediyse devam et ilaç işini yapıyor demektir

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2025, 11:58:42 »
dökülme genetik ise finasteride her halükarda yavaşlatır.  dökülen saç sayısından ziyade seyrelme devam etti mi? etmediyse devam et ilaç işini yapıyor demektir
Bence seyrelme devam ediyor. Belki de daha hızlı seyrelecekti o süreci yavaşlatmıştır bilemiyorum ancak gerçekten şiddetli dökülme şeklinde devam ediyor. Bu şekilde devam ederse daha da açılacağından eminim. Durduk yere ben de dut kullanmak istemem veya günde 5 10 tane dökülse de dut kullanmak istemem. Her elimi attığımda saç geliyor elime. Geneli de incelmiş saçlar oluyor hep.

duck

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2025, 14:02:05 »
Bence seyrelme devam ediyor. Belki de daha hızlı seyrelecekti o süreci yavaşlatmıştır bilemiyorum ancak gerçekten şiddetli dökülme şeklinde devam ediyor. Bu şekilde devam ederse daha da açılacağından eminim. Durduk yere ben de dut kullanmak istemem veya günde 5 10 tane dökülse de dut kullanmak istemem. Her elimi attığımda saç geliyor elime. Geneli de incelmiş saçlar oluyor hep.
dutasteride hiç girişmezdim finasteride devam et bence. değişim fotoğrafları varsa atar mısın öncesi sonrası

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2025, 14:05:41 »
dutasteride hiç girişmezdim finasteride devam et bence. değişim fotoğrafları varsa atar mısın öncesi sonrası
Öncesi sonrası çekmek aklıma gelmedi akşam çekip atarım saçımın durumunu.
Ciddi manada işe yaramadı ve bu yüzden 3 günde 1 dut deneyimlemek istedim. Forumda Fin veya dut un dökülmeyi kestiğini söyleyen bir sürü insan var. Madem bu ilacı kullanıyorum en azından olumlu bir etkisi olsun isterim. 5 6 ay derken 1 yıl oldu hala bir gelişme görmüyorum ben kendi adıma. Ama olumlu etki görmediğim gibi olumsuz bir etki de görmedim hiç bir yan etkisi olmadı.

Facebook Twitter Instagram