Gönderen Konu: [SAÇ DÖKÜLMESİ İLE ALAKALI YARDIM]  (Okunma sayısı 111 defa)

h

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
[SAÇ DÖKÜLMESİ İLE ALAKALI YARDIM]
« : 09 Şubat 2025, 11:47:03 »
Merhaba,

Forumda yeniyim. Bu konuları uzun süredir araştırıyordum fakat bir türlü tam anlamıyla öğrenemedim.
Saçlarım doğuştan seyrekti, M şeklinde bir saç çizgim vardı. Fakat son 2-3 yıldır git gide seyreldi ve bu durum beni oldukça rahatsız etmeye başladı.

Size şunları sormak istiyorum:

1- Bu saç dökülmesinin ana kaynağı tam olarak hangi nedenler olabilir?
2- İstanbul'da saç dökülmesinin ana kaynağını tam anlamıyla teşhis edebilecek bir doktor öneriniz var mıdır?

Eğer saç dökülmemin sebebi androgenetik faktörler ise ve gideceğim doktor yanlış bir teşhis ile "strestendir." tarzında yanlış bir şey söylemesinden korkuyorum.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: [SAÇ DÖKÜLMESİ İLE ALAKALI YARDIM]
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2025, 16:39:25 »
Ana kaynağı genetiktir anne baba tarafına bak senin yaşlarda saç sekli dökülme tipi nasıldı ona çekmişsin artı saçlar dökülmeye başladıkça saç çizgisi bozulmaya başladıkça strese girersin stresten dolayı dökülmeyi artırırsın paradoks bir döngü bu. Senin yapacağın şey medikal tedavilere başlamak ve uygun bir yaşta ekim yaptırmak
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: [SAÇ DÖKÜLMESİ İLE ALAKALI YARDIM]
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2025, 02:09:25 »
Merhaba,

Forumda yeniyim. Bu konuları uzun süredir araştırıyordum fakat bir türlü tam anlamıyla öğrenemedim.
Saçlarım doğuştan seyrekti, M şeklinde bir saç çizgim vardı. Fakat son 2-3 yıldır git gide seyreldi ve bu durum beni oldukça rahatsız etmeye başladı.

Size şunları sormak istiyorum:

1- Bu saç dökülmesinin ana kaynağı tam olarak hangi nedenler olabilir?
2- İstanbul'da saç dökülmesinin ana kaynağını tam anlamıyla teşhis edebilecek bir doktor öneriniz var mıdır?

Eğer saç dökülmemin sebebi androgenetik faktörler ise ve gideceğim doktor yanlış bir teşhis ile "strestendir." tarzında yanlış bir şey söylemesinden korkuyorum.

Fikirlerinize ihtiyacım var.
abi birincisi strestendir demesi haklı çünkü genetik dökülmeyi stres agresifleştiriyo en azından bende öyle yapmıştı ikincisi erkeklerde görülen bölgesel dökülmeler ve incelmelerin ana nedeni genetik faktörlerdir %90 böyledir diğerleri  demir eksikliği öbür sağlık sorunları vb kendini belli eder,yani anne baba tarafından alınan saç seyrelme genleri belli bü agresiflik dönemi oluyo o dönemdede dht hormonunda iniş çıkışlar falan oluyo
(Topical) Ketoconazole shampoo %2 (dht)
(Topical) finasterid %0.050 4 ml + Biotin Keratin (diffuse thinning) (Dht)
(Topical) IGF-FGF-KGF-VEGF (büyüme faktörü)
(Topical) Castor oil (Hint yağı) (pgd2)
(Oral) D3 vitamin(pgd2)
(Oral) E vitamin(pgd2)
(Oral) quercetin (pgd2)
(Oral) omega3(pgd2)

لا إ

Facebook Twitter Instagram