Gönderen Konu: Minoxil dökülmesinde giden saçlar geri gelir mi?  (Okunma sayısı 215 defa)

kel yoldaş

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxil dökülmesinde giden saçlar geri gelir mi?
« : 07 Şubat 2025, 18:47:50 »
Merhabalar yaş 21 genetik dökülme fakat sülalede bu kadar erken döken yok her neyse genel olarak homojen olarak dökülüp incelen saçlarım var 2 ay minox kullandım fakat egzamayı aşırı çoğalttığı ve de düzenli kullanamadığım için bıraktım bu süreçte dökülme 2 katına çıktı bırakınca tekrar normal seyrine döndü sizce bu saçlar geri gelir mi yoksa seyreldiği ile kalır mı?

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Minoxil dökülmesinde giden saçlar geri gelir mi?
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2025, 04:48:28 »
Merhabalar yaş 21 genetik dökülme fakat sülalede bu kadar erken döken yok her neyse genel olarak homojen olarak dökülüp incelen saçlarım var 2 ay minox kullandım fakat egzamayı aşırı çoğalttığı ve de düzenli kullanamadığım için bıraktım bu süreçte dökülme 2 katına çıktı bırakınca tekrar normal seyrine döndü sizce bu saçlar geri gelir mi yoksa seyreldiği ile kalır mı?
Minoxidili hangi alanda kullandığına bağlı minyatürleşme olan yerde kullandıysan ce orayı terminal kıl haline çevirip biraktıysan dökmez (minimum 1 yıl kullanımla)

Ama minyatürleşen saçı daha terminal kıl aşamasına geçmediği taktirde minoxidil uygulamayı bırakırsan döngüye sokmuş olursun ve bırakınca patt

Onun dışında donör bölgede kulak üstlerinde yada sakalda kullanılır dökülme yapmaz
Allah büyük.

kel yoldaş

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2025, 20:25:28 »
ön sol tarafta ve arka orta bölgede 2 aya yakın  kullandım dökülmem her yerden olmasına rağmen her yere sıkmadım fakat düzenli kullanamadığım için bıraktım bu süreçte bayağı bir saç döktüm saç inceldi ama hiç çıkmadı diyebilirim egzamamı aşırı çoğalttığı için bıraktım şuan tekrar normal seyrine döndü gibi bilmiyorum belki  de saç azaldığı içindir

finasterid diffuze thinning dökülmeyi tedavi eder şeklindeki yorumları çok fazla okuyorum sizce öyle mi çünkü 1.5 yıl önce başlayan dökülmede şakaklarda nerdeyse hiç gerileme yok ama saçlarım genel olarak çok inceldi

bir de finasterid de dökülme yapar mı başlarda onu merak ediyorum. teşekkür ederim

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2025, 20:48:12 »
ön sol tarafta ve arka orta bölgede 2 aya yakın  kullandım dökülmem her yerden olmasına rağmen her yere sıkmadım fakat düzenli kullanamadığım için bıraktım bu süreçte bayağı bir saç döktüm saç inceldi ama hiç çıkmadı diyebilirim egzamamı aşırı çoğalttığı için bıraktım şuan tekrar normal seyrine döndü gibi bilmiyorum belki  de saç azaldığı içindir

finasterid diffuze thinning dökülmeyi tedavi eder şeklindeki yorumları çok fazla okuyorum sizce öyle mi çünkü 1.5 yıl önce başlayan dökülmede şakaklarda nerdeyse hiç gerileme yok ama saçlarım genel olarak çok inceldi

bir de finasterid de dökülme yapar mı başlarda onu merak ediyorum. teşekkür ederim
Diffuse thinning genelde aga deseni ile birlikte görülür ama sade olarakta görünür finasterid diffuse thinningi çok sağlam tedavi eder minoxidile ihtiyacınız bile olmaz minoxidil diffuse thinningde tehlikeli şahsi görüşümce
Allah büyük.

Facebook Twitter Instagram