Ocak 2018'de saç ektirmişim. Hey gidi yıllar 3. yıla yol almışız.
Bunca zaman sonra yazma gereği hissetmemin sebebi Minoxil ile olan uzun süre kullanım deneyimi. 2018 mart ayında başlayan Minox serüveni 2020 mart ayında bitirdiim. Bu süreçte saç yoğunluğuna muhakkak katkısı oldu ama bırakalı 6 ay olmuş biri olarak söyleyebilirim ki attığı taş ürküttüğü kuşa değmezmiş.
Ama benim asıl yazma sebebim Minox'un saç performansı değil - piskolojik tahribatı. Genel olarak sağlıklı biriyim - herhangi bir kronik vs sorunum yok.
Deneyim şöyleki hayatım boyunca sadece 2 kere yaşadığım Panik Atak minoxil kullanmaya başladıktan 5 ay sonra yani Temmuz 2018'e de hayatımın ortasına yerleşti. Ve işin enteresan kısmı tam 1.5 yıl boyunca ayda en az 2 ya da 3 kez tekrarlayarak sürdü. Bu süreçte 2-3 gün minox'u bıraktığım acaba bundan mı dediğim oldu ama tekrar yaşayınca minox'tan şüpelenmedim.
Bu süreçte 19 yıllık sigara tiryakiliğimi bıraktım
10 kilo verip 79 kiloya düştüm. (boy 1.80)
Akşamları koşmaya başladım.
Vücut yaptım vs... ama panik ataklar bitmedi. Müthiş sağlıklı yaşıyorum ama panik ataklar bitmedi ve serotonin sentezlemiyorum.
Ta ki Mart 2020'ye kadar. Minoxil'i bırakmamın 10. gününde eski güzel günler yavaş yavaş gelmeye başladı ve bırakmanın 1. ayında artık eskisi gibi hissetmeye başladım.
Tam 6 ay oldu bırakalı ve arkadaşlar hiç panik atak yaşamadım. Hatta yaklaşmadım da.
Minox sayesinde leş bir 2 sene geçirdim ama sigarayı bıraktım
peki bunları niye yazdım. Çünkü
1) Benim gibi 2 sene kesintisiz kullanan pek yok forumda.
2) Herkeste panik atak ya da anksiyite yapmayabilir. Ve bu konuyla alakalı hiç tecrübe okumamıştım. En azından burada bu paylaşım dursun.
3) Bırakalı 6 ay oldu ve saçların son halini koyuyorum. Tecrübem yan etkisi olmasa bile bir daha başlamam.
Herkese Selamlar Sağlıcakla Kalın