Sayın Onurd,
Konuyu genel olarak değerlendirdiğimde,
Saç ekimi konusunda hala endişelerimin tabi ki vardır. Saçlar çıkıp gerçekten istediğim gibi taramaya başlayıncaya kadar devam edecektir.
![Smiley :)](https://www.sacekimisonuclari.com/Smileys/default/smiley.gif)
Saç ekim konusunu son 4 veya 5 yıldır forumlardan takip etmekteydim. Öncesi ve sonrası fotoğraflara bakarak güzel sonuçlara ilişkin hangi doktorun elinden çıktıysa o doktorun diğer ekimlerini araştirirdım. 2012 yılı sonuna kadar aklımda 3 farklı doktor vardı.
1- Muttalip Keser,
2- Koray Erdoğan
3-Zekariya Kul
Bu üç doktorun dar alanlara ekim yaptığı işlemin adının fue olduğunu biliyordum. Bunun dışında saçların nasıl alındığını ekilen kalemlerinin büyüklükleri konusunda çok fazla fikrim yoktu.
Bir arkadaşımın akrabasının Zekeriya Kulda ekim yaptırmış fotoğraflarını gördüm. Gerçekten çok güzel olmuştu. Fiyat konusunda Zekariya Kul saydığım diğer iki doktordan göre bütçeme daha uygun olduğu için bir arkadaşımla birlikte merkezine gittik. Arkadaşım hemen yaptırmak istedi ancak açıklık çok fazlaydı. 3.500 greft ekebileceği ve sonucunda yüz hattını değiştireceğini söyledi ve arkadaşım kabul etti ve ekimini bir hafta sonra gerçekleştirdi. Bu işlemden 1 ay sonra başka bir arkadaşım daha Zekariya hoca da saçını ektirdi. İşlerim dolayı Ben ekimi 2013 yılına sarkkıttım. Her ne kadar forumlarda güzel ekim sonuçları görsemde malasef Bu iki arkadaşın ekim sonuçları benim hayal ettiğim gibi sonuçlanmadı. Yani tatmin edici değildi saçlar seyrek olmuştu. Arkadaşlarımda bugün bu durumu kabul ediyorlar. Şunu anladım geniş alanlara manuel fue yöntemi ile saç ektirmek her zaman efektif olmayabiliyor. Bir arkadaşımda Ankarada saydığım üç doktora göre çok ucuz sayılabilecek bir merkezde bir günde 6000 greft ektirdi. dışarıdan bakıldığında saçları çok güzel bütün açıklık kapanmış ve saçlarına rahat jöle sürebiliyor. Ancak onunda saç diplerine baktığınızda ekim olduğu kısmen anlaşılıyor. Yani geniş alanda diğer ucuz sayılabilecek merkezler düşünülebilir. Dar alanda ise ekonominiz yeterli ise HLC dahil manuel kim yapan merkezleri değerlendirmek bana doğru geliyor.
Netice itibariyle,
İşlerimden dolayı saçlarımı 2013 yılında ektiremedim.2 yıl çok yoğun bir iş tempom vardı. Bu nedenle bu güne kısmet oldu.
HLC'ye gelirsek ilk sayfada belirtmiştim. Hüseyin Arkadadaş ile tanışma fırsatım oldu. Saçları canlı gördüm. Gerçekten ekim olduğu belli olmuyordu. Forumda HLC de ektirmiş diğer arkadaşların ekimlerinin sonuçları da iyi gelince kafamda netleşmeye başladı. Forumda sadece tek bir olumsuz sonuç vardı. Saç ekimi konusunda gerçekten yazılarını okuduğum bilgili bir arkadaşımızdı. Kendisi de konuyla ilgili klinik ile görüştükten sonra detaylı şekilde forumda belitti. Sanırım para iadesi de yapıldı.
Ayrıca kliniğin Ankara olması benim için avantajdı. Manuel alım ve ekim işlemine de önem veriyordum. Çünkü micromotorların donör alana zarar verebileceğini düşünüyorum.
Son olarak şunu söyleyebilirim .Saç ekim işlemi kolay bir işlem değil. Benim üç gün sürdü ve 100 lerce iğne yedim. Şu anda yüzüm göz şiş şekilde yazıyorum:) Bu nedenle mevcut saçları korumanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Proscar kullanmayı bu nedenle kabul ettim. Hala saçlarım çıkana kadar tedirgin olacam gibi duruyor.
Umarım hepimiz diğer arkadaşlar gibi güzel sonuçlar alırız.