Gönderen Konu: Yaş 29 - Saç Ekimi Klinik Karşılaştırma ve Ekim Soruları  (Okunma sayısı 493 defa)

reakn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhabalar :),

29 yaşındayım, saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Üniversite yıllarından beri aşırı saç dökülmem oldu ve 1-2 yıldır dökülme yavaşladı.
Vitamin takviyesi dışında herhangi bir ilaç kullanmadım.

İstanbul’da yaklaşık 16 klinik buldum ve forumda uzun araştırmalar yaparak çoğunu eledim.
Kalanlar arasında olumlu/olumsuz görüşleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Elediğim Saç Ekim Merkezleri
Clinicexpert -> Forumda birçok olumsuz yorum gördüm.
Estethica, Este Favor, Nimclinic, Dr. Servet Terziler, Smile Hair Clinic, Hermest Hair Clinic, Dr. Emrah Cinik -> Forumda pek fazla konu yoktu.
Vera Clinic, Cosmedica Clinic -> Forumda fazla konu yoktu, yabancıların arasında daha popüler.
Dr. Serkan Aygın -> Forumda fazlasıyla konu var ancak son yorumlarda klinik ticarethane durumuna dönmüş gibi yorumlar gördüm.

Kararsız Kaldığım Saç Ekim Merkezleri
Dr. Hakan Clinic -> Forumda fazlasıyla olumlu yorumlar var. Doktor tıp fakültesinden mezun, Genel Cerrah.
Asuman Hair -> Forumda fazlasıyla yaptıran kişiler var ancak son yıllarda ekip değişikliği olmuş, yorumlarda eskisine göre sıkıntılar gördüm. Konum olarak benim için İstanbul'un diğer ucunda kalıyor.
Ahmet Tosun -> Forumda fazlasıyla yaptıran kişiler var. Ancak doktor tip fakültesi mezunu değil.
Acıbadem Hair -> Forumda fazlasıyla yaptıran kişiler var. Birkaç kişide tatmin edilmeyen sonuç görmüştüm
Emphair -> Forumda fazlasıyla yaptıran kişiler var. Dr. Hakan ve Asuman Hair fiyatlarına göre yarısını istedi ama ön çizgi tasarımları doğal görünmediğini yazan birkaç kişi olmuştu

Kararsız kaldığım merkezlerin hepsinde alım ve ekim işlemini ekibi yapıyor, kanal açım işlemini doktorun kendisi yapıyor.
Günde ortalama 2-4 arası hasta kabul ediyorlarmış.

Sorular
  • Bazı klinikler 3000 greft, bazıları 4000 greft, bazıları 5000 greft ekim yapılacağını söyledi.
    Bazı klinikler 8 saat söylerken bir klinik 15 saatlik 1 günde ekim yapılacak demişti.
    Benim için kaç greft yeterli olur ?
  • Bazıları FUE, bazıları DHI, bazılarıda FUE ve DHI karma dedi. Fotoğraf ekledim, benim için hangisi daha uygun olur ?
  • Sedasyon tercih etmeli miyim ?
  • Kök hücre tedavisi tercih etmeli miyim ?
  • Ekim öncesi ve sonrası için ilaç veya bakım ürünü tavsiyeniz var mı?
  • Dahiliye doktorunun söylediğine göre, genetik kaynaklı LDL kolesterol değerim 259 oldukça yüksek, bu bir sorun oluşturur mu?
  • Ekimden sonra Minoxidil kullanmam gerekiyor mu ?
    Şu ana kadar kullanmadım ömürlük ve düzenli kullanım gerektiğinden yapabileceğimi düşünmüyorum pek yanaşmadım.
  • Saç ekimini şubat-mart aylarında yaptırırsam yazın plaja gidebilir miyim?
  • Asuman Hair için forum aramasında yüzlerce sonuç çıkarken, Google’da sadece 128 değerlendirme bulunuyor. Dr. Emrah Cinik için ise forumda birkaç sonuç varken, Google’da +3000 değerlendirme mevcut.
    Bunun nedeni nedir?

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
yaşın ,açıklığın ,donör bölge vs ekime uygunsun dostum greft sayısı olarakta 3000 greft işini görürü diye düşünüyorum .prp ve minox faydalı elbette ama fin desteği yoksa minoxa bulaşmanı tavsiye etmem.
foruma bakarak listeni daraltman gayet yerinde olmuş fakat bence forumda araştırma yaparken ekim sonuçları üzerinden değerlendirme yapsan daha sağlıklı olur .her yazılan yorumdan çıkarım yapmaya kalkarsan hata edersin .ektirmeyi düşündüğün ekim merkezlerini sonuçları doğal oluyormu ,saç çıkartma oranları nasıl  ,donör bölgeyi kullanma şekilleri nasıl vs kişilerin koydukları resimler üzerinden kendin değerlendir ve yorumları boş ver ,her şey an be an ortada sonuçta .
google yorumlarına gelince bunları ciddiye almana şaşırdım doğrusu  .yorumlar resimli olmadığı gibi gerçekten saç ekimi yaptırmayan birisi bile o yorumları girebiliyor bazen botlar bile o yorumları girebiliyor.

yusufff.1990

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Kararsız kaldığın kliniklerin üçü de iyi, en azından forumda sonuçlarını incelediğim kadarıyla başarılı. Dr.Hakan, Asuman Hair ve Ahmet Tosun; üçünden hangisini seçersen pişman olmazsın bence. Google yorumlarından ziyade, forumdaki sonuçlarını incelemen senin için daha sağlıklı olur bence dostum. Karma tekniğe hiç bulaşma derim, DHI veya FUE, ikisinden biri olsun. Onu da tercih edeceğin kliniğe bırak. Sonuçta önemli olan yöntem değil, işi yapan kişinin becerisi.

Dralper

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Dr serkan aygın ,asuman ,hakan klinik bu üçü dışında ki  diğerleri belki iyi olan vardır aralarında ama iyi olduklarına dair yeterli veri yok bencede.
Ne instada ,ne google da nede bu forumda.
Smile hair klinik sadede bir kaç ekimine denk geldim redditte aynı şekilde emrah çinikte öyle .

reakn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
yaşın ,açıklığın ,donör bölge vs ekime uygunsun dostum greft sayısı olarakta 3000 greft işini görürü diye düşünüyorum .prp ve minox faydalı elbette ama fin desteği yoksa minoxa bulaşmanı tavsiye etmem.
foruma bakarak listeni daraltman gayet yerinde olmuş fakat bence forumda araştırma yaparken ekim sonuçları üzerinden değerlendirme yapsan daha sağlıklı olur .her yazılan yorumdan çıkarım yapmaya kalkarsan hata edersin .ektirmeyi düşündüğün ekim merkezlerini sonuçları doğal oluyormu ,saç çıkartma oranları nasıl  ,donör bölgeyi kullanma şekilleri nasıl vs kişilerin koydukları resimler üzerinden kendin değerlendir ve yorumları boş ver ,her şey an be an ortada sonuçta .
google yorumlarına gelince bunları ciddiye almana şaşırdım doğrusu  .yorumlar resimli olmadığı gibi gerçekten saç ekimi yaptırmayan birisi bile o yorumları girebiliyor bazen botlar bile o yorumları girebiliyor.

Kararsız kaldığın kliniklerin üçü de iyi, en azından forumda sonuçlarını incelediğim kadarıyla başarılı. Dr.Hakan, Asuman Hair ve Ahmet Tosun; üçünden hangisini seçersen pişman olmazsın bence. Google yorumlarından ziyade, forumdaki sonuçlarını incelemen senin için daha sağlıklı olur bence dostum. Karma tekniğe hiç bulaşma derim, DHI veya FUE, ikisinden biri olsun. Onu da tercih edeceğin kliniğe bırak. Sonuçta önemli olan yöntem değil, işi yapan kişinin becerisi.

Dr serkan aygın ,asuman ,hakan klinik bu üçü dışında ki  diğerleri belki iyi olan vardır aralarında ama iyi olduklarına dair yeterli veri yok bencede.
Ne instada ,ne google da nede bu forumda.
Smile hair klinik sadede bir kaç ekimine denk geldim redditte aynı şekilde emrah çinikte öyle .

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 🙏

Asuman Hair, konum olarak oldukça uzakta kalıyor ve son birkaç konuya baktığımda bazı kişilerde yara oluşmuştu, bu yüzden listemden eledim.
Ahmet Tosun ile klinikte görüşme yaptım. Hafta içinde Dr. Hakan Clinic ile de görüşüp, kararımı vereceğim.
  • Ekim Tarihi: 15 Şubat 2025
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Hakan Clinic
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Finasteride(0.5mg), Xpecia, Omega-3, D3, Probiyotik

Noone35

• Full Member
Merhaba asuman hanım açıklığınıza en uygun klinik bence

Romanadam

• Sr. Member
açıklığın az olduğu için ve dhi ekim yaptıkları için hakanklinik diyorum ben ama genede kendin araştır ve kendin için en doğru kararı ver hocam.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Öncelikle hakkında olumsuz yorum olmayan ya da olumsuz sonucu olmayan merkez yoktur

Önemli olan ekim kalitesi iyimi iyi bitti. Sonuçlar bazen zayıf kalabilir bu sadece saç ekimci değil kişinin bir çok saç durumuyla orantılı. Bunları da detaylı araştırıp öğrenmelisin

Donör telejon oranı durumu var
Saç ortalaması durumu var
Dht oran durumu var
Saç derisi sağlık durumu var

Var da var süper de saç ekse bazı kişiler de büyüme oranı kişinin kendi ile alakalıdır

Serkan aygın
Asuman
Ahmet tosun

Ciddi derecede ekim konuları olan ve başarı oranları çok yüksek merkezler
Doğal olarak herkesi memnun edemez ve her açıklıkda başarı oranı bazı ekimlerde düşük olabilir bu işin doğasında var.

Serkan aygın ticaratane değil ekimleri gayet kaliteli saç ekiminden anlamayan bir kaç kişinin söyledikleri kıstas değildir.

Donör alınan greflet çengelli olabilir sağlıksız olabilir cansız olabilir cild çok sert olduğu için greft alımı sağlıksız olabilir kısaca her başarısız ekim tek başına saç ekimi yapan ekibin bu işi yanlış yaptığı anlamına gelmez

E doğal olarakda bu merkezler talep gören yerler ve her ekimleri neredeyse paylaşılıyor tabiki arada olumsuz sonuç olacak.

Ama saç ekimine elverişli birinin sonucu bu ekim kalitelerinde kötü olmaz nadirdir

Hakan klinik gayet başarılı

Asuman gayet başarılı her ekimi kaliteli 100 ekimi varsa %95 başarı %5 bir şey ifade etmez

Ahmet tosun fiyatına göre gidicelek en iyi merkezlerden biri 60 bine bu kalite olmaz zaten merdiven altı aynı fiyata ekiyor.

Google yorumuyla da bu iş olmaz eger google yorum sayısına göre yaptıracaksan 500 bin yorumu olan merdivrn altı kalitesinde bir kaç isim verebilirim ama google yorumları fazla :) senin için

önemli bir husus ise.

Bu isimlerin dışındakilerle açılcası çok ilgilenmiyorum benim tercihim olmaz kalite anlamında. O yüzden yorum yapmama gerek yok.

Senin araştırman gereken ve öğrenmen gereken saç ekimi nasıl yapılır
Nasıl bir planlama olmalı donör alımı nasıl olmalı
Neler kullanmalısın bu süreçte

Ön çizgi tasarımı nasıl olur vs..
Önce saç ekimi nasıl yapılır bunu öğren kardeşim.

Mesala saçların ön bölgesinde incelme devam ediyor.
Finasterid ile güçlendirmen gerek.
Donör telojen oranını düşürmek ekilenlerin sağlıklı büyünesi için
Hem greftleri güçlendirmek hemde ekilecek tarlayı besliyci hale getirecek bilgilere ulaşmalısın.

Sadece saç ekimi ve saç eken tek başına seni başarıya ulaştırmaya bilir
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2025, 14:46:00 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

reakn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Öncelikle hakkında olumsuz yorum olmayan ya da olumsuz sonucu olmayan merkez yoktur

Önemli olan ekim kalitesi iyimi iyi bitti. Sonuçlar bazen zayıf kalabilir bu sadece saç ekimci değil kişinin bir çok saç durumuyla orantılı. Bunları da detaylı araştırıp öğrenmelisin

Donör telejon oranı durumu var
Saç ortalaması durumu var
Dht oran durumu var
Saç derisi sağlık durumu var

Var da var süper de saç ekse bazı kişiler de büyüme oranı kişinin kendi ile alakalıdır

Serkan aygın
Asuman
Ahmet tosun

Ciddi derecede ekim konuları olan ve başarı oranları çok yüksek merkezler
Doğal olarak herkesi memnun edemez ve her açıklıkda başarı oranı bazı ekimlerde düşük olabilir bu işin doğasında var.

Serkan aygın ticaratane değil ekimleri gayet kaliteli saç ekiminden anlamayan bir kaç kişinin söyledikleri kıstas değildir.

Donör alınan greflet çengelli olabilir sağlıksız olabilir cansız olabilir cild çok sert olduğu için greft alımı sağlıksız olabilir kısaca her başarısız ekim tek başına saç ekimi yapan ekibin bu işi yanlış yaptığı anlamına gelmez

E doğal olarakda bu merkezler talep gören yerler ve her ekimleri neredeyse paylaşılıyor tabiki arada olumsuz sonuç olacak.

Ama saç ekimine elverişli birinin sonucu bu ekim kalitelerinde kötü olmaz nadirdir

Hakan klinik gayet başarılı

Asuman gayet başarılı her ekimi kaliteli 100 ekimi varsa %95 başarı %5 bir şey ifade etmez

Ahmet tosun fiyatına göre gidicelek en iyi merkezlerden biri 60 bine bu kalite olmaz zaten merdiven altı aynı fiyata ekiyor.

Google yorumuyla da bu iş olmaz eger google yorum sayısına göre yaptıracaksan 500 bin yorumu olan merdivrn altı kalitesinde bir kaç isim verebilirim ama google yorumları fazla :) senin için

önemli bir husus ise.

Bu isimlerin dışındakilerle açılcası çok ilgilenmiyorum benim tercihim olmaz kalite anlamında. O yüzden yorum yapmama gerek yok.

Senin araştırman gereken ve öğrenmen gereken saç ekimi nasıl yapılır
Nasıl bir planlama olmalı donör alımı nasıl olmalı
Neler kullanmalısın bu süreçte

Ön çizgi tasarımı nasıl olur vs..
Önce saç ekimi nasıl yapılır bunu öğren kardeşim.

Mesala saçların ön bölgesinde incelme devam ediyor.
Finasterid ile güçlendirmen gerek.
Donör telojen oranını düşürmek ekilenlerin sağlıklı büyünesi için
Hem greftleri güçlendirmek hemde ekilecek tarlayı besliyci hale getirecek bilgilere ulaşmalısın.

Sadece saç ekimi ve saç eken tek başına seni başarıya ulaştırmaya bilir

Değerli tavsiyelerin için teşekkür ederim.

ASMED, Dr. Serkan Aygın, Asuman Hair, Dr. Hakan Clinic ve Ahmet Tosun’u forumda inceledim. İstanbul’daki bu merkezler başarı oranı yüksek olan yerler, ancak sonuçta birini seçmek zorundayız ve ufak tefek şeyleri görüp, bunları bahane ederek elemeye çalışıyoruz.

ASMED -> Fiyat olarak diğerlerine göre çok yüksek olduğu için listemden çıkardım.
Asuman Hair -> Forumda birkaç konuda yara oluştuğunu gösteren fotoğraflar görmüştüm. Bunlar kalıcı olmamış, birkaç ay sonra geçmiş. Sonuç olarak, bu durumu listemden çıkarmak için bir neden olarak gördüm. Kendi listemden çıkarmam merkezin başarısını kötülemek anlamına gelmez, forumda en fazla konusu olan, olumlu yorumları olan merkez burası. Ayrıca, konum olarak bana uzak bir yerde olması da ikinci bir nedendi.
Dr. Serkan Aygın -> Ticarethane dememdeki kasıt, operasyonu kalitesiz yapıldığı değil. Gayet başarı oranı yüksek bir merkez. Ancak, diğer kliniklere göre günlük ekim için daha fazla hasta aldıkları ve kliniğe sürekli giriş çıkış olduğu için sorulara detaylı cevap veremedikleri. Bu da bazı hastaların psikolojik olarak rahat hissetmesini engelleyebilir. Operasyon başarılı olabilir, ama insan psikolojisi de önemli. Sorulara yeterince detaylı yanıt vererek hastayı psikolojik olarak rahatlatmak önemli bir faktör. Listeden çıkarmam için bir bahane oldu.

15 yıl önce “akut romatizmal ateş” hastalığı geçirmiştim. 3 yıl boyunca penisilin kullandım ve daha sonra kardiyoloji uzmanı hastalığın iyileştiğini söyledi ve ilacı kesmeye karar verdi.
Dr. Hakan Clinic ile görüşmemde, kanamayı azaltmak için adrenalin kullanıldığını, önce kardiyolojiye muayene olmam gerektiğini belirtti. Eğer adrenalin için uygun değilsem, herhangi bir klinikte değil, tam teşekküllü bir hastanede işlem yaptırmam gerektiğini söyledi. Kendisinin Genel Cerrah olduğunu ve sağlığımı riske atamayacağını vurguladı. Bu açıklamasıyla bana güven verdi.

İletişime geçtiğim klinikler arasından sadece Dr. Hakan Clinic ve Hermest Hair Clinic önce kardiyolojiye muayene olmam gerektiğini belirtti. Muayene sonrası kalp açısından bir sıkıntı olmadığı takdirde, Dr. Hakan Clinic ile ilerlemeyi düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2025, 14:10:57 Gönderen: reakn »
  • Ekim Tarihi: 15 Şubat 2025
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Hakan Clinic
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 29
  • Medikal Tedavi Finasteride(0.5mg), Xpecia, Omega-3, D3, Probiyotik

Facebook Twitter Instagram