En önemli nokta bu, Spor. 25 yaşımızdan sonra sporsuz bireylerde her sene %1 kas kaybı olur. Bu aynı zamanda kan hücreleri, hücre yapısının ölümüdür. Spor yapan bireylerin genç görülmesi, yaşlanmayı durdurmasının sebebi tamamen bu! Çünkü gerileme sürecini stoplar. Aktif spor hayatım son 5 aya kadar vardı, saç ekimi ile bırakmak zorunda kaldım, çünkü 2. bir ekim daha gerçekleştireceğim 7 ay sonra. NW 6'ım, müthiş bir DHT saldırısı ve spor dönemimde Kreatin kullanım ile DHT'i şaha kaldırarak çok hızlı saç döktüm. ( Kreatin, DHT'i yükseltir, bunu kullanan sporcular aman derim)
Şu an spor yapmadığım için ( Belki evde takılabilirim hafiften, illa salonda lazım değil şu aşama da ), Finas'a yeni başladım, ancak üstte de belirttiğim gibi Omega-3, L-Arjinin ve demediğim ZMA ( Çinko, Magnezyum, B6 ) kullanıyorum.
Ek bir ayrıntı ise, eğer yağlanıyorsanız arkadaşlar vucudunuzda östrojen artışı mevcuttur. Bu testonuzun düştüğünü gösterir, mutlaka önce yağlanmadan kurtulun. Düşük testo ile, Finas kullanımında yan etkilerini görme imkanınız oldukça yüksektir, en azından ben böyle düşünüyorum.
Beslenmelerinizi şekersiz ayarlayın, Protein ağırlıklı diyetler uygulayın. Sizleri finas değil, yan etkenleriniz sonucu Finas'a kapı açarsınız ve olumsuz sonuçları yaşarsınız. En azından bu olumsuz sonuçlara yaşama riskiniz artacaktır.
Finas kullanan arkadaşlar ise DHT'nin belirli bir oran bloke edilmesi sizlerin de hayatında spor olmaması kas kaybınızı arttırabilir, kas kaybının artması metabolizma hızınızın düşmesi ve buda yağlanmanızı sağlar. Yağlanan bir bünyede testo düşer ve aldığınız finasların yan etkilerini görmeye başlarsınız, gördüğünüz gibi zincirleme bir olay.
Kullanıyorsak bence bilinçli kullanalım, spor yapamıyorsak da koruyucu unsurları kullanın. Eminim ki bu dediklerimi uygulayarak yan etki gördüm diyecek biri 1000de 1'i geçmeyecektir.