Anket

Yan etki gormeyen arkadaslar ilacı kaça bolerek kullandınız

4 e bolerek kullandım
29 (50.9%)
5 e bolerek kullandım
28 (49.1%)

Toplam Oy Verenler: 57

Gönderen Konu: Finasteridden yan etki gormeyen arkadaslar  (Okunma sayısı 12607 defa)

Ozgur

• Full Member
Ynt: Finasteridden yan etki gormeyen arkadaslar
« Yanıtla #15 : 11 Şubat 2018, 15:13:47 »
0.2mg  ile 5mg arasında hiç bir fark yok tabikide saç için ,yan etki yoksa saç kazanımıda olmaz ,sporla beslemeyle  finasteride yan etkisini yok edemesin , en büyük yan erkisi brain fok (beyin sisi) etkidir,unutkanlık yapar, yan etkisi olmadığını iddaa eden ya farkında değil yada yalan söylüyor

Mutlaka tipta %100 sonuç yoktur. Semptomları hafifletebilirsin.

Bunlar nedir?
Alıntı
Cinsel istekte azalma

Peniste yetersiz sertleşme

Erken boşalma

Memelerde sızlama

Memelerde büyüme (jinekomasti)

Meni (ejekulat) miktarında azalma ve sıvılaşma

İçeriğinde zaten unutkanlık yazılı değil. O konuya hakim değilim, girmedim. Ancak bir çok yan etkisinin % değerini düşürmek elimizde.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #16 : 11 Şubat 2018, 15:16:24 »
* Yeterli sperme sahip olamadığı için L-Arjinin tedavisi gören abimin çocuğu oldu.

Arginine Faydaları Nelerdir?
Bağışıklığı geliştirir: L-Argininin beden üzerindeki en önemli etkilerinden biri, timus bezi aktivitelerini
çoğaltmaktır. Timus bezi T-hücrelerini üretmekten sorumludur, ve bedende ne kadar yüksek oranda Thücresi
varsa, bağışıklık sistemi o denli güçlü demektir. L-Alginin, yeni T-hücreleri üretmekte bedene
yardımcı olur ve karşılığında kanser, tümör büyümelerinin yavaşlamasında; AIDS gibi bedenin
bağışıklık sistemini baskılayan hastalıklarda etkilidir.

Arginin-Nitrik oksit ilişkisi
L-Argininin bir başka yararı, nitrik oksit sentezidir. Nitrik oksit kan damarlarını genişletir ve gevşetir,
kalp ve beyne doğru olan kan akışını arttırır. Bu nedenle L- Arginine takviyesi, kalp ve damar sorunu
yaşayan herkes için faydalı olabilir.

Zayıflama ve Vücut Geliştirme
L- Arginine takviyesi, vücut geliştirme ve zayıflama ile ilgilenenler arasında oldukça popülerdir. Arginin
proteini metabolize ederek bedendeki yağ miktarını düşürür. Bu, vücuttaki nitrojen dengesi geliştirerek
yapılır ve vücut bu nedenle proteini daha kolay bir şekilde kas kütlesi haline dönüştürebilir.

Infertilite
Arginin sperm sayısını arttırır. Çalışmalar, yüksek doz argininin, sperm sayısı düşük erkekler üzerinde
son derece yararlı olabildiğini göstermiştir. Arginin aynı zamanda, ereksiyon sorunları için doğal bir
tedavi olarak da kullanılabilir. Bu durum, argininin, vücutta nitrik oksiti uyararak, genital bölgedeki kan
akışını arttırmaya yardımcı olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 11 Şubat 2018, 17:03:40 »
3 kişi5 e boldm yan etki gormedim demiş bir kişi 4 e katılım çok olsa bir sonuca varırız belki yan etki yapıo ama zarar vericek şekilde değil benim sahsi gorusum boyle fdada onayı ondan verio sanırım tek değil çift onay 2.5 ar seneden 5 sene ilk onayı alıptaa 2.de takılanda var minoxidil finasterid dısında .bunu zararlı olup zararı sınırında olan bişi gibi dusun onay bence ondan.
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #18 : 11 Şubat 2018, 22:22:35 »
3 kişi5 e boldm yan etki gormedim demiş bir kişi 4 e katılım çok olsa bir sonuca varırız belki yan etki yapıo ama zarar vericek şekilde değil benim sahsi gorusum boyle fdada onayı ondan verio sanırım tek değil çift onay 2.5 ar seneden 5 sene ilk onayı alıptaa 2.de takılanda var minoxidil finasterid dısında .bunu zararlı olup zararı sınırında olan bişi gibi dusun onay bence ondan.

Ek olarak Minoxil düzenli kullanımda döngüye girebiliyor ve etki düzeyi düşüyor, o sebeple onun yerine ben bitkisel procapil tercih ettim. Ek olarak konuda oldukça verimli oldu.  ;D

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 11 Şubat 2018, 23:51:16 »
0.2mg  ile 5mg arasında hiç bir fark yok tabikide saç için ,yan etki yoksa saç kazanımıda olmaz ,sporla beslemeyle  finasteride yan etkisini yok edemesin , en büyük yan erkisi brain fok (beyin sisi) etkidir,unutkanlık yapar, yan etkisi olmadığını iddaa eden ya farkında değil yada yalan söylüyor

Mutlaka tipta %100 sonuç yoktur. Semptomları hafifletebilirsin.

Bunlar nedir?
Alıntı
Cinsel istekte azalma

Peniste yetersiz sertleşme

Erken boşalma

Memelerde sızlama

Memelerde büyüme (jinekomasti)

Meni (ejekulat) miktarında azalma ve sıvılaşma

İçeriğinde zaten unutkanlık yazılı değil. O konuya hakim değilim, girmedim. Ancak bir çok yan etkisinin % değerini düşürmek elimizde.

Senin dediğin çok mantıksız ,spor ve sağlıklı beslenmeyle testosteron yükseltelim finasteride ile testosteron düşürelim, eğer suyu dükeceksek  bardak yada kovayla taşımanın bir anlamı yok(DHT ,testosteronun aktif halidir,yahi hücre içindeki testosterondur)  finasteridesiz ekimler çok başarısız olur ,şu ekicilerin başarısının %70 finasteride borçlu ,bu gerçek ,saç eksek bile finasa mecburuz

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 12 Şubat 2018, 01:16:02 »
Finas kullanım kötü beslenen biri isen ve zaten normalde dht seviyesi düşük biriysen bunun bir çok açıklaması mevcut.. fiziksel olarak gücsüz biri isen bünyen zayıfsa ayda yada 2 haftada bir cinsellık aklına gelıyor (mastırbasyon ihtıyacı fazla duymuyorsan) finas yan etki yapabılır tabi bunların aksı durumlarda da yan etki yapabilir ama genel olarak izlenimlerim bu şekilde..
Dht ve testo seviyesi atıyorum %80 olan bir kiside  %30 azalma çok etkilemez %60 olan bir insanda%30 etkiler ama ..

Bunlar tamamen kısının fısızıksel yapısı ıle alakalı...

Aktif spor hayatı olan bir insanı finas etkilemez çok yaglı hantal insanda kılo artısına beden olabilir metobolizma yavasladığı için.

Bu ılacı kullanırken spor önemli tabi spor insan hayatı ve direnç için her türlü önemlidir güçlü fizik güçlü bünye sağlıklı atlatil vucud insanı piskolojık olarak güvende tutar mutlu olur kendine güveni olur.

Ben uzun zamandır kullanıyorum finasterid  cinsel ilişki sırasında acaba bu ılacı kullanıyorum ya sertleşmessem diye düşünürsen sertleşmessin birçok olgusu piskolojıktır benim gibi spor yapan saglıklı yasıyan protein agırlıklı beslenen biri isenis ve en önemlisi kafanıza takmıyorsanız rahat biriysenız hiç bişey olmaz rahat rahat kullanırsınız.

Ve pros car 4 bölünüp içilir 1 sene sonra 5 bölünüp içebilirsin saçların güçlenip tam verimi aldıktan sonra doz düşürüp korumaya yönlenebılır.
Propeci a sabit doz oldugu için 1 mg alınır.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2018, 01:20:16 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 12 Şubat 2018, 08:56:13 »
bu finasterid bunca senedir çözülmüş bişi değil ama bana en mantıklısı zararı sınırında onay ondan verildi gibime geliyor
şuda var finasterid olayında erkeklik egosu yuksek milletiz finasterid içip yan etki yaptımı o az bile olsa yan etki şeyin basına bişi gelcek diye korkuoz ve erkekliğe yediremeyip ilaca sallıyoruz suç ilaçta deyip geciştiriyor olabiliriz an etkide yapmadıysa bende cinsel guc sağlam bana etki edemez bu ilaç diyebiliyoruz
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2018, 10:00:23 Gönderen: emeklikel »
saçları ekmeydi dersin

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 12 Şubat 2018, 11:23:09 »
Finas kullanım kötü beslenen biri isen ve zaten normalde dht seviyesi düşük biriysen bunun bir çok açıklaması mevcut.. fiziksel olarak gücsüz biri isen bünyen zayıfsa ayda yada 2 haftada bir cinsellık aklına gelıyor (mastırbasyon ihtıyacı fazla duymuyorsan) finas yan etki yapabılır tabi bunların aksı durumlarda da yan etki yapabilir ama genel olarak izlenimlerim bu şekilde..
Dht ve testo seviyesi atıyorum %80 olan bir kiside  %30 azalma çok etkilemez %60 olan bir insanda%30 etkiler ama ..

Bunlar tamamen kısının fısızıksel yapısı ıle alakalı...

Aktif spor hayatı olan bir insanı finas etkilemez çok yaglı hantal insanda kılo artısına beden olabilir metobolizma yavasladığı için.

Bu ılacı kullanırken spor önemli tabi spor insan hayatı ve direnç için her türlü önemlidir güçlü fizik güçlü bünye sağlıklı atlatil vucud insanı piskolojık olarak güvende tutar mutlu olur kendine güveni olur.

Ben uzun zamandır kullanıyorum finasterid  cinsel ilişki sırasında acaba bu ılacı kullanıyorum ya sertleşmessem diye düşünürsen sertleşmessin birçok olgusu piskolojıktır benim gibi spor yapan saglıklı yasıyan protein agırlıklı beslenen biri isenis ve en önemlisi kafanıza takmıyorsanız rahat biriysenız hiç bişey olmaz rahat rahat kullanırsınız.

Ve pros car 4 bölünüp içilir 1 sene sonra 5 bölünüp içebilirsin saçların güçlenip tam verimi aldıktan sonra doz düşürüp korumaya yönlenebılır.
Propeci a sabit doz oldugu için 1 mg alınır.

Tam tersi testosteronu yüksek olan finasteride daha çok yan etki görür, yan etkiyi sadece cinsel yan etki olarak düşünmeyin DHT nun hipotalamusta çok önemli görevleri var,  canı mastürbasyon ve seks istemeyen bir insanın zaten saçları dökülmez (androgenetik) ,canımız seks istemeyecek seviyede seks ve spor yapabilirsek testoyu olması gereken yerde kullanmış oluruz ve saçlarımız dökülmesi durur,kullanmadığımız testo zaten gidip saçı döküyor
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2018, 11:26:31 Gönderen: mem »

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 12 Şubat 2018, 11:29:13 »
bu finasterid bunca senedir çözülmüş bişi değil ama bana en mantıklısı zararı sınırında onay ondan verildi gibime geliyor
şuda var finasterid olayında erkeklik egosu yuksek milletiz finasterid içip yan etki yaptımı o az bile olsa yan etki şeyin basına bişi gelcek diye korkuoz ve erkekliğe yediremeyip ilaca sallıyoruz suç ilaçta deyip geciştiriyor olabiliriz an etkide yapmadıysa bende cinsel guc sağlam bana etki edemez bu ilaç diyebiliyoruz

Yan etkisinin yan etkisi saça fayda eden bir etken madde kesinlikle daha çözülmemiş bir ilaç

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 12 Şubat 2018, 11:37:18 »
4 kişi 5 e 2 kişi 4 e bolmuş kullanmış yan etki yapmamış
saçları ekmeydi dersin

sasa4

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 12 Şubat 2018, 13:46:39 »
çalışmada 0.05  mg 0.2 mg dan daha efektif gibi görünüyor, yanılıyor muyum?

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 12 Şubat 2018, 13:54:09 »
Mem kardes sen yazmisin masturbasyon seks istemeyenin saclari dokulmez diye ne alakasi var bunun cevremde arkadaslarim var 30 35 yas arasi afedersiniz abaza derler ya tam bir abazalar saclari oylece duruyor hic dokulme olmayanlar da var bu kisilere ne demeliya

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #27 : 12 Şubat 2018, 14:22:52 »
Masturbasyon yani kendi kendini tatmin etmek kişide herhangi bir hormonal değişikliğe sebep olmaz, bu sebeple dökülme probleminde sebep olarak düşünülemez. Bilindiği gibi erkek tipi dökülmede en önemli sebep kişinin DHT ye karşı duyarlı olmasıdır. Gerek testosteron miktarı gerekse bu hormonun zararlı formu olan Di Hidro Testosteron (DHT) hormonu miktarı saç dökülmesi sebebi değildir. Saç dökülmesinde önemli olan kişinin  DHT ye karşı duyarlı olmasıdır.

Saç kökünde zara görmeye sebep olacak DHT almaçları olan insanlarda saç dökülmesi olur DHT almacı olmayan kişide hormon düzeyi yüksek dahi olsa saç dökülmesi olmaz.

Masturbasyon bu hormonların düzeyini ve bu hormonlara karşı duyarganlığı değiştiren bir şey değildir.Bu sebeple masturbasyon yapmak saç dökülmesine sebep olmaz ,masturbasyon yapmayı bırakmak da var olan saç dökülmesini durdurmaz.

Buna benzer şekilde cinsel ilişkide saç dökülmesiyle ilgili bir davranış değildir. Sık cinsel ilişki saç dökülmesine sebep olmaz, cinsel ilişkiyi seyreltmek var olan saç dökülmesini durdurmaz.

Akla gelen bir diğer soru ise saçları dökülen insanların cinsel gücüdür. Saçı dökülenlerin cinsel gücünün yüksek olduğuna inanılır bu inanış da gerçek değilidir. Yapılan bilimsel istatistiklerde saç dökülmesi olanların cinsel ilişki sıklığının dökülmesi olmayanlardan farklı olmadığı görülmüştür.

Burada tek çelişkili durum saç dökülmesini durdurmak için hormon (finasterid) tedavisi alındığında cinsel istekte azalma olmasıdır.Bu durum şöyle izah edilebilir; saç dökülmesini durudurmak için alınan finasterid diğer sistemlerde de olumsuz etki yaptığı için cinsel isteği azaltır, erkekte meme büyümesi ve sızlaması yapar, meni miktarını azaltır.

Masturbasyonun saç döktüğü inancının gelişmeside şu şekilde izah edilebilir; ergenliğe giren kişi yumurtalıklardan salgılanan hormonların etkisiyle cinsel istek duyar ve o yaşa kadar yapmadığı masturbasyon yapmaya başlar, cinsel dürtüye sebep olan bu hormonlar aynı zamanda saç kökünede zarar verdiği için saçlarda da dökülme yapar. Yani kişi kendini engelleyip masturbasyon yapmasa da bu hormonlar köke zarar vermeye devam eder.
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2018, 14:44:37 Gönderen: Ozgur »

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #28 : 12 Şubat 2018, 14:33:13 »
DHT östrojene karşı nasıl korur?

Bunun muhtemel en az üç yolu vardır. Her şeyden önce, DHT dokular üzerindeki östrojen aktivitesini doğrudan inhibe eder. Ya östrojen reseptörüne karşı rekabetçi bir antagonist olarak ya da östrojen reseptör bağlanmasından sonra bir noktada östrojen kaynaklı RNA transkripsiyonunu azaltarak bunu yapar.

İkincisi, DHT ve metabolitlerinin aromataz enziminin aktivitesini inhibe ederek androjenlerden östrojen üretimini direkt olarak bloke ettiği gösterilmiştir. Göğüs dokusunda yapılan çalışmalar DHT, androsteron ve 5alpha-androstandione’nin androstenedion’dan estron oluşumunun güçlü inhibitörleri olduğunu gösterdi. 5α-androstandione en güçlü olduğu gösterildi, androsteron ise en azdı.

Son olarak, DHT, gonadotropinlerin salınımını azaltmak için hipotalamusta / hipofizer üzerinde etkimektedir. Gonadotropinlerin salgılanmasını azaltarak, östrojen üretimi için hammadde üretimini azaltırsınız – testosteron ve androstenedion (DHT kendisi östrojen haline aromatize olamaz).

Şu andaki en iyi androjenetik alopesi teorisi (örn. Erkek tipi saç dökülmesi), dihidrotestosteron hormonunun (DHT) ana nedeni olduğunu söylüyor.Bu hormon saç folikülündeki reseptörlere bağlanır. Zamanla bu saç dökülmesine neden olur. Sonunda, saç üretmeyi bırakacak kadar küçük olur.

Genetik, ayrıca duyarlı kıl köklerinin DHT’nin saç minyatürleştirici etkilerine ne kadar bağlı olduğunu da belirtir. Bazı (şanslı!) Insanların saçları tahrip eden bu hormona karşı çok dirençli saçları var. Başka bir deyişle, DHT hormon düzeyleri yüksek olsa bile saçlarını kaybetmezler.

Neyse ki, prosesin iki diğer bileşeni vardır, her ikisi de çok az etkiden hiçbiriyle etkilenmeden önlenebilir: 5-alfa-redüktaz ve DHT. Bazıları DHT’yi bloke ederken diğerleri 5-alfa-redüktaz aktivitelerini inhibe ederek DHT’nin üretimini engellemek içindir.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #29 : 12 Şubat 2018, 14:39:08 »
Saw palmetto özleri ve takviyeleri, testosteron seviyelerinin dengede tutulması sonucu saç dökülmesini engelleyebilir. Erkekler yaşlandıkça testosteron hormonu azalır ve 5α-Dihidrotestosteron (DHT) adı verilen hormon artar. Saç dökülmesinin nedeni, saç foliküllerinin DHT’ye olan duyarlılığına bağlıdır; DHT, folliküllerin küçülmesine neden olan bir erkek androjen hormonu olup, ömrünün kısalmasına ve saç üretiminin azalmasına neden olur.
Normalde saçlar döküldükten sonra, aynı follikülden başka bir saç büyümeye başlar – ancak DHT yüksekse saç büyümesi azalır. Saw palmetto, testosteronun DHT’ye dönüşümünü durdurma gücüne sahiptir ve bu da saç büyümesi için faydalıdır.

Saw palmetto testosteronun DHT’ye dönüştürülmesini engellediğinden, vücut testosteronun normal seviyelerini korur. Bu kilo kaybı, mukavemet yönetimi, ağrı tepkisi, saç dökülmesi ve cinsel etki konusunda destek demektir. Bugün erkeklerdeki düşük testosteron hızla büyüyor ve bu da kronik yorgunluk, libido dublörü ve refah duygusunun azalmasıyla sonuçlanıyor.

İşin özeti: Testonuzu spor ile yükseltin yada sağlıklı beslenin koruyun, ben demiyorum bilimsel makale notları diyor. Merak edenler Pubmed'i araştırsın, Dr. raporları/araştırmalarıdır.

Facebook Twitter Instagram