Anket

Yan etki gormeyen arkadaslar ilacı kaça bolerek kullandınız

4 e bolerek kullandım
29 (50.9%)
5 e bolerek kullandım
28 (49.1%)

Toplam Oy Verenler: 57

Gönderen Konu: Finasteridden yan etki gormeyen arkadaslar  (Okunma sayısı 12604 defa)

Mehikoko

• Sr. Member
  • Bir zamanlar herkes "saçların dökülmüş" derdi...
Ynt: Finasteridden yan etki gormeyen arkadaslar
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2018, 12:00:52 »
Şıklarda 8 cevabi yoktu. Ben 7-8 parçaya bolerek kullandim yan etki gormedim ama faydasini gordummu bilemiyorum
Duygu denen şey, sadece kaybeden tarafta bulunan kimyasal bir kusurdur.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2018, 13:07:27 »
oda geldi aklıma hocam şıklara diğer rakamları bolmek ama ölçü 5 olduğu için 5 ve yukarısı 5 dahil aşağısı 4 e dahil olur diye dusundum ama genede boyle farklı şekilde kullanıp deneyimlerini paylaşan arkadaslarımız olursa işimize yarar
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2018, 17:16:58 »
0.2mg kullanım ila 1mg kullanım arasında etki açısından bir fark olmadığına dair bilimsel makaleler mevcut.

Notlar

Alıntı
Ara bir not daha vereyim. Hairlosstalk.com'da bir üye Finasteride etkin maddesinin ağızdan alımdan 2-3 saat sonra etkili olduğu ve yaklaşık 1, 1.5 hafta DHT seviyesini düşük tuttuğunu ancak bu süreden sonra DHT seviyesinin normale geldiğini söylüyordu. Sanki haftada bir 1 tablet 1 mg'lık Finasteride alsak yeterli olacak gibi. Bir nevi 0.2 mg x 5 gün olarak da düşünebilirsiniz. Makaledeki veriyi sanki onaylayan bir saptama.

Ben var olan şeyleri buraya yazıyorum. İsteyen istediğine inanır, orasına ben karışmam. FDA onay vermiş olabilir, yukarıda belirttiğim araştırmaları yapıp ilaçın sakıncalarını söyleyenler de yine doktorlar. Bu sakıncalardan insanları kurtarmak için günlük 0.2 mg dozun da yeterli olabileceğini ispatlayanlar yine doktorlar. Ortada saç dökülmesinin tedavisinde etkili ama yan etkileri şühpeli bir ilaç var. Kullanıp kullanmamak tamamen sizin insiyatifinizde. Kimseye kullanın ya da kullanmayın demiyorum, sadece başlamadan önce neyin ne olduğunu bilin yeter.

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2018, 17:21:39 »
“Results from part 1 showed a significant reduction in dihydrotestosterone (DHT) at all doses and a significant increase in both testosterone (T) and delta 4-androstenedione at the 50- and 100-mg doses. […] Results from part 2 again showed significant reduction in DHT at all doses. […] The DHT metabolites and androstanediol glucuronide and androsterone glucuronide were significantly reduced at all doses. […] In conclusion, finasteride is well tolerated by normal volunteers and results in significant suppression of serum DHT at all doses tested.”

“After treatment, DHT levels decreased in each active treatment group, but the rate of decrease was dose dependent. No significant change occurred in the placebo group. Maximum suppression occurred rapidly in the 1.0 and 0.2 mg groups and continued throughout the treatment period. In the 0.12 and 0.04 mg groups suppression required increasingly longer to achieve and may not have been complete after 14 days. […] Maximum suppression of DHT occurs after a single dose of 1 mg/day, but equivalent suppression can be achieved in a dose-dependent fashion with lower doses after repeated administration.”

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2018, 17:23:07 »
Araştırma Grafiği

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2018, 21:22:46 »
bunun zaten 5 mgsi dhtyi ne  kadar baskılıyorsa saçlı deride 1 mgsi onun biraz azı baskılıyor dhtyi.ama fda onayı 1 mgye vermiş gecen bir arkadas demişti 5 e bolenler yan etki gormuyor diye ondan açtım konuyu.bakalım kimin yan etki gorup kiminin gormemesi 5 veya  4 e bolme ile alakalı
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #7 : 11 Şubat 2018, 01:16:21 »
Bilimsel araştırmalarda yan etkilerinin azaltılması için 0.2mg'e kadar indirilebileceği yönünde ve sonuç konusunda aynı sonuçu veriyor, FDA dediğiniz gibi 1mg kullanımı önerdi. Yan etkisini gören arkadaşlar dozu düşürebilir, bence sonucu etkilemeyecektir.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 11 Şubat 2018, 07:56:34 »
çok guzel o zaman bu etki olarak biliom içeri bir kere girsin kırıntıda girse aynı tamda içsen aynı.saçlı deride 1mg finasteride yuzde 38 baskılıo dhtyi 5 mg si yuzde 40 .ama fda onayı 1 mgye.yan etki gorenler 0.2 kullanabilirler o zaman oyleyse ama etki ne kadarsa yan etki o kadarda olabilir.denenmeli bu 0.2 mg taktiği
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2018, 07:59:49 Gönderen: emeklikel »
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2018, 12:27:40 »
Bu konuda çok fazla araştırma var aslında, dil bilen arkadaşların biraz araştırması çok faydalı olacaktır. Ben Finasterid'in  yan etkilerinin bir kısmının psikolojik olduğuna inananlardanım. Geriye kalan etkenlerinin ise kişilerin yaşam koşulları/tarzları ve beslenmelerine bağlıyorum.

@Hintell uzun zamandır kullandığını konusundan fark ettim ve hiç bir sorun almadığını beyan ediyor. Kişinin çünkü spor hayatı var doğal testo üretimi devam ediyor ve Finas ile bloke ettiği kısmı onu etkilememektedir. Kaldı ki bu arkadaşın L-Arjinin kullandığını da konularından dikkatime çarpmıştı. L-Arjinin kan damarlarını genişletmek, sperm üretimi teşvik etmek ( Kısırlık tedavisinda dr. reçete eder ) ve sporda da pump etkisi almak için kullanılan bir üründür.

Yani kişi bir ürün alırken, etkisini azaltacak semptomlara sahip ise bu konuyu zararsız atlatabilir. Kimler yan etki alabilir? Aktif spor hayatı olmayan, testo üretimi düşük, kötü beslenme, yağlı bünye, sigara/alkol kullanımı ve benzer etkiler. Bu konuda ki bir kişi ise yan etkilerini yaşaması için şansını zorlar.

Finas'ın kas kütlesini kaybetme riski var, peki bunu nasıl nötrize edebiliriz? Tabiki spor hayatımız ile, peki bunu yapamadık. Ne yapalım? Omega-3 takviyesi kullanın. Omega-3 anabolic etkisi olan bir üründür. Kas kütlesinin erimesini korur, sporcular genelde Omega-3 kullanarak kırmızı kan hücrelerinin artması, anabolic seviyelerini yükseltmek için destek olarak alınır.

Şu an bakın 2 ürün ekledik bile Finas'ın yanına, bilinçli kullanım ile yan etkilerini de azaltabiliriz. Bilinçli kullanıcı olmak, araştırmak ve sorgulamak çok önemli.
Artan saç sayısındaki 0.20 mg / günün etkililiğinin 1.00 mg / gün ile aynı olduğunu gösterdi.

« Son Düzenleme: 11 Şubat 2018, 12:36:56 Gönderen: Ozgur »

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #10 : 11 Şubat 2018, 12:36:42 »
Dil bilen arkadaşlar aşağıdaki linki okusun, bilmeyenler için biz çevirelim.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10495374

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü araştırma sonuçlarıdır.

AMAÇ:
Finasteridin saçlı deri ve serum androjenler üzerindeki etkisini belirlemeye çalıştık.

YÖNTEMLER:
Androjenetik alopesi (N = 249) olan erkekler, günde 0.01, 0.05, 0.2, 1 veya 5 mg finasterid veya plasebo alan 42 gün boyunca önce ve sonra saçlı deride biyopsi gördü.

SONUÇLAR:
Kafa derisi deri DHT seviyeleri plasebo ile sırasıyla % 13.0 ve% 14.9,% 61.6,% 56.5,% 64.1 ve% 69.4 ile finasterid dozlarında sırasıyla 0.01, 0.05, 0.2, 1 ve 5 mg azaldı.
Serum DHT seviyeleri sırasıyla 0.05, 0.2, 1 ve 5 mg finasterid tedavi gruplarında sırasıyla% 49.5,% 68.6,% 71.4 ve% 72.2 oranında azaldı (P <0.001).

SONUÇ:
Bu çalışmada günde 0.2 mg kadar düşük finasterid dozları, hem kafa derisi derisi hem de serum DHT düzeylerini maksimum düzeyde düşürdü. Bu veriler, finasterid dozlarında 0.2-5 mg arasında erkek tipi saç dökülmesine neden olan erkeklerde klinik araştırmalar yapmak için kullanılan mantığı desteklemektedir.

Kişisel Not: Yan etkisi alan biri iseniz; 5-Alfa Redüktaz Tip 2 üretimi vücudumuzda çok yavaştır. Birçoğunu engellemeyi başardıysanız, ertesi gün sadece çok az miktarda yeni 5-AR Type 2 üretilir ve onu engellemek için yalnızca küçük bir finasteride gerekir. (0.25 mg yeterinden fazladır).
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2018, 12:44:21 Gönderen: Ozgur »

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2018, 12:53:21 »
bende 14 sene falan oldu kullanıom yan etki gormedim sporada aşırı duskunum sporsuz hayatta yasamam
saçları ekmeydi dersin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 11 Şubat 2018, 12:55:33 »
bende 14 sene falan oldu kullanıom yan etki gormedim sporada aşırı duskunum sporsuz hayatta yasamam
makale dersen bu konudada pozitif ve negatif makaleler var hani derler ya turkiyede 3 dra gidicen 2 si ne derse o diye finasteriddede makalelerin toplamı neyi gosteriosa ovuyormu yerin dibinemi vuruyor bence kilit noktası bu
saçları ekmeydi dersin

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #13 : 11 Şubat 2018, 15:02:21 »
En önemli nokta bu, Spor. 25 yaşımızdan sonra sporsuz bireylerde her sene %1 kas kaybı olur. Bu aynı zamanda kan hücreleri, hücre yapısının ölümüdür. Spor yapan bireylerin genç görülmesi, yaşlanmayı durdurmasının sebebi tamamen bu! Çünkü gerileme sürecini stoplar. Aktif spor hayatım son 5 aya kadar vardı, saç ekimi ile bırakmak zorunda kaldım, çünkü 2. bir ekim daha gerçekleştireceğim 7 ay sonra. NW 6'ım, müthiş bir DHT saldırısı ve spor dönemimde Kreatin kullanım ile DHT'i şaha kaldırarak çok hızlı saç döktüm. ( Kreatin, DHT'i yükseltir, bunu kullanan sporcular aman derim)

Şu an spor yapmadığım için ( Belki evde takılabilirim hafiften, illa salonda lazım değil şu aşama da ), Finas'a yeni başladım, ancak üstte de belirttiğim gibi Omega-3, L-Arjinin ve demediğim ZMA ( Çinko, Magnezyum, B6 ) kullanıyorum.

Ek bir ayrıntı ise, eğer yağlanıyorsanız arkadaşlar vucudunuzda östrojen artışı mevcuttur. Bu testonuzun düştüğünü gösterir, mutlaka önce yağlanmadan kurtulun. Düşük testo ile, Finas kullanımında yan etkilerini görme imkanınız oldukça yüksektir, en azından ben böyle düşünüyorum.

Beslenmelerinizi şekersiz ayarlayın, Protein ağırlıklı diyetler uygulayın. Sizleri finas değil, yan etkenleriniz sonucu Finas'a kapı açarsınız ve olumsuz sonuçları yaşarsınız. En azından bu olumsuz sonuçlara yaşama riskiniz artacaktır.

Finas kullanan arkadaşlar ise DHT'nin belirli bir oran bloke edilmesi sizlerin de hayatında spor olmaması kas kaybınızı arttırabilir, kas kaybının artması metabolizma hızınızın düşmesi ve buda yağlanmanızı sağlar. Yağlanan bir bünyede testo düşer ve aldığınız finasların yan etkilerini görmeye başlarsınız, gördüğünüz gibi zincirleme bir olay.

Kullanıyorsak bence bilinçli kullanalım, spor yapamıyorsak da koruyucu unsurları kullanın. Eminim ki bu dediklerimi uygulayarak yan etki gördüm diyecek biri 1000de 1'i geçmeyecektir.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 11 Şubat 2018, 15:07:31 »
Bu konuda çok fazla araştırma var aslında, dil bilen arkadaşların biraz araştırması çok faydalı olacaktır. Ben Finasterid'in  yan etkilerinin bir kısmının psikolojik olduğuna inananlardanım. Geriye kalan etkenlerinin ise kişilerin yaşam koşulları/tarzları ve beslenmelerine bağlıyorum.

@Hintell uzun zamandır kullandığını konusundan fark ettim ve hiç bir sorun almadığını beyan ediyor. Kişinin çünkü spor hayatı var doğal testo üretimi devam ediyor ve Finas ile bloke ettiği kısmı onu etkilememektedir. Kaldı ki bu arkadaşın L-Arjinin kullandığını da konularından dikkatime çarpmıştı. L-Arjinin kan damarlarını genişletmek, sperm üretimi teşvik etmek ( Kısırlık tedavisinda dr. reçete eder ) ve sporda da pump etkisi almak için kullanılan bir üründür.

Yani kişi bir ürün alırken, etkisini azaltacak semptomlara sahip ise bu konuyu zararsız atlatabilir. Kimler yan etki alabilir? Aktif spor hayatı olmayan, testo üretimi düşük, kötü beslenme, yağlı bünye, sigara/alkol kullanımı ve benzer etkiler. Bu konuda ki bir kişi ise yan etkilerini yaşaması için şansını zorlar.

Finas'ın kas kütlesini kaybetme riski var, peki bunu nasıl nötrize edebiliriz? Tabiki spor hayatımız ile, peki bunu yapamadık. Ne yapalım? Omega-3 takviyesi kullanın. Omega-3 anabolic etkisi olan bir üründür. Kas kütlesinin erimesini korur, sporcular genelde Omega-3 kullanarak kırmızı kan hücrelerinin artması, anabolic seviyelerini yükseltmek için destek olarak alınır.

Şu an bakın 2 ürün ekledik bile Finas'ın yanına, bilinçli kullanım ile yan etkilerini de azaltabiliriz. Bilinçli kullanıcı olmak, araştırmak ve sorgulamak çok önemli.
Artan saç sayısındaki 0.20 mg / günün etkililiğinin 1.00 mg / gün ile aynı olduğunu gösterdi.

0.2mg  ile 5mg arasında hiç bir fark yok tabikide saç için ,yan etki yoksa saç kazanımıda olmaz ,sporla beslemeyle  finasteride yan etkisini yok edemesin , en büyük yan erkisi brain fok (beyin sisi) etkidir,unutkanlık yapar, yan etkisi olmadığını iddaa eden ya farkında değil yada yalan söylüyor

Facebook Twitter Instagram