Gönderen Konu: Her bolgeden seyrelme(Fotografli)  (Okunma sayısı 185 defa)

Black426

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Her bolgeden seyrelme(Fotografli)
« : 06 Ocak 2025, 17:28:24 »
Herkese merhaba arkadaslar,

30 yasindayim,alakasi var mi bilmiyorum 3.5 yil once bir kayip yasayip yaklasik 4-5 ay hemen hemen her gun cok yogun alkol kullanimim oldu ve o donemden sonra yuzumde ve sac derimde cok yogun yaglanma basladi.Oyle ki dustan ciktiktan yaklasik yarim saat sonra bile alnim ve burnum yag icinde kaliyor.3 yildir alkol neredeyse sifir,duzenli besleniyorum,haftada 4 gun spor yapiyorum,butun hormon testleri vitamin degerleri karaciger bobrek degerleri vs hepsi normal.Buna ragmen 3 yildir yuzumde ve sac derimdeki yaglanma hic gecmedi,azalmadi bile.Bu donemde saclarim yavas yavas seyrelmeye basladi.Sac cizgim neredeyse bozulmadi sayilir ama saclar donor bolge,kulak ustleri dahil seyreldi.Bu seyrelme hic bir zaman cok agresif ilerlemedi.Gecen sene ile bu seneki fotograflar arasindaki seyrelme orani cok az mesela.

Ailede genetik olarak sadece babam kel diyebilirim.50-ve 56 yaslarinda olan iki amcam nw 2 bile degiller,2 dayim var keza onlarin da yaslari cok ileri ve saclari muazzam durumda.

Dokulmem babamdan dolayi genetik erkek dokulmesi diye dusunuyorum,ama kulak ustleri ve ense bolgesi dahil genel bir seyrelme olunca aklima acaba baska bir sorun olabilir mi diye gelmiyor da degil.Son 1 senedir a’dan z’ye check up a girdim,yukarida yazdigim gibi kan degerleri vs de hersey normal.Aklima takilan,27 yasinda baslayan bu asiri yaglanma alkolden vs o kotu donemden dolayi mi oldu yoksa genetik erkek dokulmesi o donemde mi basladi ve yaglanmayi da beraberinde mi getirdi ?

1 Aralik’tan beri haftada 3 gun, 0.5 finasterid kullaniyorum.Suan saclarda hic bir farklilik yok.Cok az bir kalite artisi dahil yok.Yaglanma da ayni sekilde.Fotograflari asagiya eklemeye calisicam,yorumlarinizi bekliyorum.

Hesoyam123

• Yeni üye
  • *
Ynt: Her bolgeden seyrelme(Fotografli)
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2025, 22:21:14 »
Trikolog bir hekime tanı koydurman daha iyi olur .  Fakat retrograd şeklinde dökülme ve telogen effluvium beraber seyrediyor olabilir. Öncelikle hayatında stres ve takıntı haline gelen birşey var ise bunu bitir. Finasteride i günlük almalısın ve aynı saatte. 1 aralıktan beri kullanım süreç için yetersiz . Ayrıca çok düşük doz kullanıyorsun haftalık bazda da. Yağlanma içinde salisilik asit içeren tonikler ve şampuan kullanabilirsin. Ayrıca deve dikeni ekstresi %80 silimarin içeren bir takviye hem karaciğer sağlığı hemde yağlanma ile başa çıkmada yardımcı olabilir. Bol saçlı günler
  • Yaşınız 34

Black426

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2025, 10:54:17 »
Trikolog bir hekime tanı koydurman daha iyi olur .  Fakat retrograd şeklinde dökülme ve telogen effluvium beraber seyrediyor olabilir. Öncelikle hayatında stres ve takıntı haline gelen birşey var ise bunu bitir. Finasteride i günlük almalısın ve aynı saatte. 1 aralıktan beri kullanım süreç için yetersiz . Ayrıca çok düşük doz kullanıyorsun haftalık bazda da. Yağlanma içinde salisilik asit içeren tonikler ve şampuan kullanabilirsin. Ayrıca deve dikeni ekstresi %80 silimarin içeren bir takviye hem karaciğer sağlığı hemde yağlanma ile başa çıkmada yardımcı olabilir. Bol saçlı günler

Cevabiniz icin tesekkur ederim.Istanbul’da trikolog oneriniz var midir ? Daha once boyle bir brans duymamistim.Fin’i yavas yavas arttirmayi planliyorum.Karaciger degerlerimde zaten hic bir problem yok alt ast referans degerleri 0-40 arasi iken bende 6 mesela.Ultrasonda da hic bir sorun cikmadi.Bu arada konusu acilmisken,deve dikeni ekstresi prolaktin hormonunu arttiriyor sanirim finden bagimsiz.Karaciger degerlerim yuksekken hormon testimde prolaktin normal degerlerdeydi,deve dikeni ekstresine basladim karaciger icin.Daha sonra prolaktin firladi.O zamanlar fin falan hic kullanmamistim.Daha sonra deve dikeni ekstresini 1 ay birakip tekrar teste girdigimde prolaktin dusmustu.

Hesoyam123

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2025, 13:46:52 »
Açıkcası devedikeninin prolaktin hormonunu artırdığını senden öğrendim ben de . Dematolog ile konuşup kontrollü bi şekilde izotretinoinde başlanabilir . Aynı şekilde yağlanma sıkıntısı bende de mevcut sivilcelerim bahane oldu kullanmam için ( yaş 34 )20 mg hergün kullanıyorum. Yağlanmamı kesti .
  • Yaşınız 34

Black426

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2025, 15:40:20 »
Açıkcası devedikeninin prolaktin hormonunu artırdığını senden öğrendim ben de . Dematolog ile konuşup kontrollü bi şekilde izotretinoinde başlanabilir . Aynı şekilde yağlanma sıkıntısı bende de mevcut sivilcelerim bahane oldu kullanmam için ( yaş 34 )20 mg hergün kullanıyorum. Yağlanmamı kesti .

Bende de sivilce problemi var bu surec basladigindan beri.Izotretinoin baslamayi ben de cok dusundum ama saclari ekstra doker diye korkuyorum,ek olarak sanirim kullanirken spor yapmamak gerekiyor spor benim icin cok onemli.Izotretinoinle birlikte fin de kullaniyor musunuz ?

Hesoyam123

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2025, 16:10:39 »
Evet kullanıyorum . İzotretinoin benim tecrübeme göre saç dökmüyor . Tam tersi saç folükülü dibinde bulunan yağ bezi bana göre zamanla atrofi olduğu için kıl köküne yaptığı baskıyı azaltıp kan akışını hızlandırıyor . ( Benim kendi teorim bu ) Sadece izotretinoin de tedavi kesinlikle erken bırakılmamalı . Hekimin önerdiği süreye göre devam edilmeli ve kademeli bırakılmalı . Yeğenim kafasına göre 2 ay kullandı bıraktı ve inanılmaz bir yağlanma ile karşı karşıya kaldı . Vücut adeta kusarcasına yağ attı . Tekrar başlamak zorunda kaldı .
  • Yaşınız 34

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2025, 01:27:40 »
sistematik isotretinoin ya da topical minox + topical isotretinoin ile ilgili dökülmeyle ilgili ciddi şaibeli karşıt görüşler okuduğumu hatırlıyorum
çok iyi araştırmakta fayda var
bi kafasını sokan olursa ben de destek atmaya çalışırım
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2025, 01:34:16 Gönderen: ahmet bwb »
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftada 1mm dermastamp microneedling

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 08 Ocak 2025, 01:33:51 »
saç konusuyla da ilgili senin saçların doğuştan seyrek / zayıf ve çizgin geride gibi de duruyor bir yandan. tedavi konusu en az 6 ay beklemek gerek ve senin dozajında belki hiç değişim göremezsen (dökülmenin hiç azalmaması) dozajı / sıklığı artırmak da gerekebilir. yeni başlamışsın henüz beklemekte görmekte fayda var, rastgele şeyler kullanmaktan da kaçın prolaktin fazlalığı falan ciddi durumlara yol açabilir genel hormon dengesizliğinin de saçın durumunu kötüleştirmesi normal
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftada 1mm dermastamp microneedling

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2025, 23:25:24 »
Saclarin unpatterned diffuse alopecia. Benimkinin aynisi. Yaglanmanin yaninda sac diplerinde kum taneleri gibi beyaz kepek oluyormu? Kasinti varmi

Black426

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : Bugün, 14:13:20 »
Saclarin unpatterned diffuse alopecia. Benimkinin aynisi. Yaglanmanin yaninda sac diplerinde kum taneleri gibi beyaz kepek oluyormu? Kasinti varmi

En iyi cozum nedir peki bu dokulme tipi icin ?Genetik mi yoksa yaglanma ve stresten yasam tarzindan mi kaynakli ? Saclarimda kepek eskiden olurdu,1 senedir alpecin double effect sampuan kullanirim 1 senedir hic kepek olmadi.

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #10 : Bugün, 17:38:26 »
En iyi cozum nedir peki bu dokulme tipi icin ?Genetik mi yoksa yaglanma ve stresten yasam tarzindan mi kaynakli ? Saclarimda kepek eskiden olurdu,1 senedir alpecin double effect sampuan kullanirim 1 senedir hic kepek olmadi.
finasteride

Facebook Twitter Instagram