Herkese merhaba arkadaslar,
30 yasindayim,alakasi var mi bilmiyorum 3.5 yil once bir kayip yasayip yaklasik 4-5 ay hemen hemen her gun cok yogun alkol kullanimim oldu ve o donemden sonra yuzumde ve sac derimde cok yogun yaglanma basladi.Oyle ki dustan ciktiktan yaklasik yarim saat sonra bile alnim ve burnum yag icinde kaliyor.3 yildir alkol neredeyse sifir,duzenli besleniyorum,haftada 4 gun spor yapiyorum,butun hormon testleri vitamin degerleri karaciger bobrek degerleri vs hepsi normal.Buna ragmen 3 yildir yuzumde ve sac derimdeki yaglanma hic gecmedi,azalmadi bile.Bu donemde saclarim yavas yavas seyrelmeye basladi.Sac cizgim neredeyse bozulmadi sayilir ama saclar donor bolge,kulak ustleri dahil seyreldi.Bu seyrelme hic bir zaman cok agresif ilerlemedi.Gecen sene ile bu seneki fotograflar arasindaki seyrelme orani cok az mesela.
Ailede genetik olarak sadece babam kel diyebilirim.50-ve 56 yaslarinda olan iki amcam nw 2 bile degiller,2 dayim var keza onlarin da yaslari cok ileri ve saclari muazzam durumda.
Dokulmem babamdan dolayi genetik erkek dokulmesi diye dusunuyorum,ama kulak ustleri ve ense bolgesi dahil genel bir seyrelme olunca aklima acaba baska bir sorun olabilir mi diye gelmiyor da degil.Son 1 senedir a’dan z’ye check up a girdim,yukarida yazdigim gibi kan degerleri vs de hersey normal.Aklima takilan,27 yasinda baslayan bu asiri yaglanma alkolden vs o kotu donemden dolayi mi oldu yoksa genetik erkek dokulmesi o donemde mi basladi ve yaglanmayi da beraberinde mi getirdi ?
1 Aralik’tan beri haftada 3 gun, 0.5 finasterid kullaniyorum.Suan saclarda hic bir farklilik yok.Cok az bir kalite artisi dahil yok.Yaglanma da ayni sekilde.Fotograflari asagiya eklemeye calisicam,yorumlarinizi bekliyorum.