Gönderen Konu: 19 Yaş - Saç Dökülmesi ( Resim içerir )  (Okunma sayısı 221 defa)

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
19 Yaş - Saç Dökülmesi ( Resim içerir )
« : 03 Ocak 2025, 17:40:01 »
Merhaba sevgili forum üyeleri, öncelikle hepinize saygılarımı ve sevgilerimi baştan iletmek isterim. Sizleri de çok sıkmadan derhal konuya girmek istiyorum, saçlarım dökülüyor ve bu hayatta bebeğim gibi sevdiğim tek şey saçlarımdı... Dökülmeden önceki hallerini fotoğraf biçiminde konuya eklerim. Ben de bu durumdan muzdarip olduğumdan 2 farklı hasteneye randevu alıp muayene oldum, gittiğim ilk devlet hastanesinde bana %5 minoxidil etken maddesi olan ''Androvium'' ürününü kullanmamı söylediler. Benim zaten minoxidil geçmişim vardı bu yüzden dediği şeyden tatmin olmadım, bir hastaneye daha gittim. Gittiğim araştırma hastanesi benden kan tahlili istedi, sonuçlar çıkınca da incelediler ve tekrardan minoxidil kullanmamı önerdiler ayrıca ''saç dökülmesinden kurtuluşun yok haberin olsun'' dediler. Son kalem sizsiniz forumdaşlarım... Lütfen yardım edin.

Aktif olarak kulandığım etkenler ;

-5 fıs Androvium %5 x2
-Xpecia x2
-Biberiye, Hint, Jojoba, Tatlı badem yağı + Zeytinyağı karışımı haftada 3 kere
-1mm Dermaroller haftada 1 kere

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
Ynt: 19 Yaş - Saç Dökülmesi
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2025, 17:40:52 »
Güncel şakaklar ve ön.
  • Yaşınız 19

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2025, 17:41:19 »
Güncel tepe ve üst bölge.
  • Yaşınız 19

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2025, 17:42:22 »
Güncel olarak attığım iki fotoğrafta da saçımda yağ karışımı sürülüydü.
  • Yaşınız 19

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
Ynt: 19 Yaş - Saç Dökülmesi ( Resim içerir )
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2025, 13:14:22 »
up
  • Yaşınız 19

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2025, 10:42:13 »
up
  • Yaşınız 19

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2025, 22:30:15 »
up

abi senin karaciğer enzimi ve demir neden yüksek
başka kullandığın ilaç ya da kronik rahatsızlık var mı ya da doktor bununla ilgili bi şey dedi mi
ilk fotoğraf kaç yaşından
bir de en son saçın uzun net hali fotoğtafı ve o zamanki yaş bilgisi var mı
ailede kellik var mı, günde ne kadar tel dökülüyor
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftada 1mm dermastamp microneedling

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2025, 22:59:45 »
Doktor karaciğer enziminin artışında herhangi bir şey demedi ''alkol içiyor musun ?''sorusu hariç, ben de nadiren kullanıyorum dediğimde azalt veya bırak dedi, ilk attığım fotoğraf 17-18 yaşlarıma ait. Ailede kellik var babam, amcalarım, dedem vesaire... Kafasında bir tane sac teli olan akrabamı tanımıyorum şaka gibi. Babam laborant bu hafta içinde bir kan testi daha vereceğim büyük ihtimalle. Sorduğun diğer soruya yanıt olarak da günlük 30-40 saç dökülüyordur pek saymadım ama çoğunlukla saçım masaj yaparken, yağ karışımı sürerken, minoxidil sürerken dökülüyor. İlaç geçmişim pek olmadı hatta neredeyse hiç, demir neden yüksek onu da bilmiyorum doktorlar o kadar ilgisiz ki bir kelime bile çıkmıyor ağızlarından. Kronik rahatsızlığım yok bu zamana kadar hiç rastlamadım veya hissetmedim. Ayrıca zaman ayırıp yazdığın için de çok teşekkür ederim mutlu oldum :)
  • Yaşınız 19

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 06 Ocak 2025, 02:07:45 »
Doktor karaciğer enziminin artışında herhangi bir şey demedi ''alkol içiyor musun ?''sorusu hariç, ben de nadiren kullanıyorum dediğimde azalt veya bırak dedi, ilk attığım fotoğraf 17-18 yaşlarıma ait. Ailede kellik var babam, amcalarım, dedem vesaire... Kafasında bir tane sac teli olan akrabamı tanımıyorum şaka gibi. Babam laborant bu hafta içinde bir kan testi daha vereceğim büyük ihtimalle. Sorduğun diğer soruya yanıt olarak da günlük 30-40 saç dökülüyordur pek saymadım ama çoğunlukla saçım masaj yaparken, yağ karışımı sürerken, minoxidil sürerken dökülüyor. İlaç geçmişim pek olmadı hatta neredeyse hiç, demir neden yüksek onu da bilmiyorum doktorlar o kadar ilgisiz ki bir kelime bile çıkmıyor ağızlarından. Kronik rahatsızlığım yok bu zamana kadar hiç rastlamadım veya hissetmedim. Ayrıca zaman ayırıp yazdığın için de çok teşekkür ederim mutlu oldum :)
ne demek minoksidil spreyi ne zamandan beri kullanıyorsun ve ay ay nasıl gitti fayda/zarar olarak aşağı yukarı hatırlıyor musun
çinko
d vitamini
biotin

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2025, 02:16:45 »
Aman aman etkisini görmedim, saçımın dökülmeye başladığını anladığımda kullanmaya başlamıştım 2-3 ay kadar ama düzensizdi. Şu an ise neredeyse 3 haftadır kullanıyorum duzenli olarak belirli saatlerde.
  • Yaşınız 19

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2025, 02:33:50 »
Aman aman etkisini görmedim, saçımın dökülmeye başladığını anladığımda kullanmaya başlamıştım 2-3 ay kadar ama düzensizdi. Şu an ise neredeyse 3 haftadır kullanıyorum duzenli olarak belirli saatlerde.

abi sana önerilerim türkiye’deki mevcut tedaviler içinde şunlar olur

önce daha farklı bi zamanda da kan testi yap karaciğer enzimi ve demir konusu için

d vitamini takviyesi kullanmayı değerlendirebilirsin türkiye’de çok yüksek oranda düşük çıkıyormuş tahlilde göremedim saça da faydası var

minoksidil için şu birkaç ay şok dökülme yaşayabilirsin düzenli kullanmaya devam et yerine yeni saçlar geliyor mu bir bak ordaki performansa göre birkaç ay sonra minoxidil hiç yaramazsa minox ile birlikte kullanılabilecek bir alternatif var bunun için bi 4-5 ay düzenli kullanıp görmek lazım aksatmadan, yine alıntı yaparsan ileride konuşuruz bunu da duruma göre, ve her akşam 8-10 fıs şeklinde de yapabilirsin günde 2 zorluyorsa, pek fark etmiyor

asıl tedavi ise insanların %90ı için dökülme işini çözen finasterid benzeri ilaçlar ancak bunu daha ileri yaşta detaylı kan tahlillerle birlikte doktor gözetiminde kullanmayı değerlendirmeni öneririm 3-4 yıl sonrasında ancak gittiği yere kadar açılma olmadığı sürece

saçının durumu da iyi duruyor bu şekilde dökülmeyi de yavaşlatıcaksın istediğin uçuklukta olmaz ama belki 3-4 yıl kazandırırsa bile ilerisi için alternatifleri değerlendirebilmiş olursun gelecekte

çinko
d vitamini
biotin

Barış Binali

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2025, 02:40:27 »
Benimle paylaştığın bilgi ve düşüncelerin için çok teşekkür ederim. Kan tahlili çıktığında paylaşacağım.
  • Yaşınız 19

Facebook Twitter Instagram