25.12.2024 tarihinde forum ve diğer kanallardan yaptığım araştırmalar sonucu 4 yerle telefonda görüştüm. Ve bunlardan ikisiyle de yüzyüze görüştükten sonra kararımı Hakan Bey yönünde verdim. Bu kararımda orada yaptıran bir arkadaşın tavsiyesi, Hakan beyin tıp eğitimi almış cerrahi bir uzmanlığı olması ve bu alanda halen aktif olarak çalışıyor olmasının yanında görüşmemiz esnasındaki profesyonel bilgilendirmesi ve bugüne kadar aldığı güzel sonuçlar, toplama ekiple çalışmıyor olması etkili oldu. Umarım hisselerim beni yanıltmaz☺️
Operasyondan iki gün önce kök hücre operasyonu da aynı klinikde gerçekleştirdik.
Operasyon günü hepiniz de bildiği veya yaşadığı şekilde gerçekleşti. 9 saat civarında sürdü. Prosedür ve işleyiş hemen her yerde aynı sanırım. Lokal anestezi sırasında yaptıkları iğnelerin acısı abartılacak bir durum değil, ki kaldıki kısa süren bir işlem, yaklaşık 10 dk. Korkusu ve kaygısı olanlar için Sedasyon alternatifini sunuyorlar.
Planlama/çizim/ön kanalların açılmasını Hakan Hoca kendisi yaptı. Kök alımı ve Ekim sırasında da kontrol amaçlı operasyon odasına girip, gerektiği taktirde müdahale ediyor.Kök alımında Hakan Hoca ara sıra odaya uğrayıp görüşünü bildirdi. Lakim ekim işlemi sırasında kendisi farklı bir cerrahi operasyona katılmak zorunda olduğu için onun yerine medıcal asıstanı dediği başka birisi öğleden sonra yapılan Ekim işlemini takip etti. Bu bana azda olsa rahatsızlık veren bir durum oldu, ama önceden de söylemişlerdi zaten. Ama genelde Hakan Hoca’nın kendisi bu işlem sürecinde de orada oluyormuş.
Bugün ilk yıkamayı Klinik de gerçekleştirdiler ve herşeyin yolunda gittiğini ve saç ekiminin de gayet güzel olduğunu belirttiler. Donör bölgesinden alınan saçlarının çoğunun ikili ve üçlü olduğunu ve bunun da memnun edici bir durum olduğunu söylediler. Toplamda 4600 greft ekildi. Ön ve orta bölgeye yoğunlaşmayı tercih ettik ve şakakları da güçlendirdiler. Alan geniş olduğu için tepe kısmına yetmeyeceğinden ve oranın şuan çok açılmamış olmasından o bölgeye Ekim yapılmadı.
İlk iki gece uyku sorunu çekiyor insan ama gayet normal ilk 10 gün sanırım. İkinci gün alnımda şişlik oluştu, 3-4 güne geçer dediler, gayet normalmiş şişiklik. Forumda da zaten bu konuda birçok kişi yazmış, o bakımdan kafama takmıyorum.
3 ve 6 aylık bir bakım setini uygun bir fiyata veriyorlar, onu almayı düşünüyorum. Onun dışında Proscar verdiler, haftanın üç günü 5 mg’lık hapı 1/4 şeklinde almamı önerdiler, ama şart koşmadılar.
Operasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları yüklüyorum. Süreci buradan düzenli bir şekilde paylaşmayı düşünüyorum zamanım oldukça. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.