Gönderen Konu: Saç dökülmesinde odaklanılması gerekenler  (Okunma sayısı 518 defa)

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
Saç dökülmesinde odaklanılması gerekenler
« : 24 Aralık 2024, 13:36:53 »
1 -) DHT BLOCKER = saç dökülmesinde aracı olan dht hormonun azalması için mutlaka kullanılması lazım. (Finasterid, dutasterid) Bunun dışında haftada 1 - 2 ketokonozol şampuan kullanılması önemlidir

2 -) Minoksidil, kafein tarzı saç çıkışı sağlayan bir madde

3 -) saç derisindeki kalsifikasyon ve kireçlenme için pgd2 inhibitörü bu kuersetin olabilir günlük 1000mg kuersetin yeterli olur

4 -) kesinlikle günde 10 dakika ve aklınıza geldikçe kafa masajı kafa derinizin hareket etmesi yeterli olur bu hem kan akışını arttırır kireçlenmeyi azaltır.

Odaklanmanız gereken bunlardır diğerlerini saymıyorum örnek olarak vitamin eksikliğinden dökülen saç kökü ölmez ancak dht ve kalsifikasyon sonucu dökülen saç kökleri birsüre sonra ölür ve birdaha çıkmaz

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesinde odaklanılması gerekenler
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2024, 11:25:10 »
var olan saçları korumak ve güçlendirmek için sadece fin yeterli midir? yeni saça gerek yok

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2024, 16:31:33 »
var olan saçları korumak ve güçlendirmek için sadece fin yeterli midir? yeni saça gerek yok
Dökülmenin agresifliğine bağlı olarak değişir.
Dökülmeniz yavaş ise fin yeterli olabilir ancak agresif bir dökülmeniz varsa dutasterid geçilmelidir. Buna ek olarak dht blocker şampuanlar kullanabilirsiniz ve kafa masajı çok önemlidir hergün yapıldığında saçları güçlendirir

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2024, 22:44:08 »
Dökülmenin agresifliğine bağlı olarak değişir.
Dökülmeniz yavaş ise fin yeterli olabilir ancak agresif bir dökülmeniz varsa dutasterid geçilmelidir. Buna ek olarak dht blocker şampuanlar kullanabilirsiniz ve kafa masajı çok önemlidir hergün yapıldığında saçları güçlendirir
Fin 8 aylık kullanımda hala yağlanmayı ve dökülmeyi durdurmadı.
Dutasteride kaç günde bir kullanmak lazım? 2 veya 3 günde 1 yeterli olur mu?

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2024, 22:46:13 »
Fin 8 aylık kullanımda hala yağlanmayı ve dökülmeyi durdurmadı.
Dutasteride kaç günde bir kullanmak lazım? 2 veya 3 günde 1 yeterli olur mu?
İlk 1 ay boyunca hergün ardından 3 günde bir dutasterid geri kalan günler finasterid

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2024, 13:39:27 »
İlk 1 ay boyunca hergün ardından 3 günde bir dutasterid geri kalan günler finasterid
O zaman aşırı baskılamış olmaz mıyım hocam ben Fin bırakıp sadece dut düşünüyordum..

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2024, 15:48:28 »
Ben 8ay kadar fin kullandım baska bir zaman aralıgında da 3 ay kadar dut kullanmıştım. Saçlarımın yanlardan daha da açılmıştı. Maalesef dht blockerler bende düzgün çalışmıyor
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 28 Aralık 2024, 18:12:43 »
Ben 8ay kadar fin kullandım baska bir zaman aralıgında da 3 ay kadar dut kullanmıştım. Saçlarımın yanlardan daha da açılmıştı. Maalesef dht blockerler bende düzgün çalışmıyor
Dökülmenin kaynağını doktora danışarak belirlemeniz lazım buna göre bir tedavi uygulamanız lazım

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 28 Aralık 2024, 23:23:40 »
Dökülmenin kaynağını doktora danışarak belirlemeniz lazım buna göre bir tedavi uygulamanız lazım

Kanka kaç kere doktora gittim bilmiyorum. Benim saçlar muhtemelen testosterona da baya duyarlı. Fin dut kullanınca testosteron artıyo biliyosundur.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Ahmetbsr21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2024, 00:16:05 »
Kanka kaç kere doktora gittim bilmiyorum. Benim saçlar muhtemelen testosterona da baya duyarlı. Fin dut kullanınca testosteron artıyo biliyosundur.
Dökülmen erkek tipi değilse bu ilaçlar işe yaramaz

zaten kadınlarda bu tür ilaçların etkileride yan etkileride yok
Allah büyük.

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2024, 00:17:51 »
Evet biliyorum dht hakkında bilgim var ancak testesteron seviyeleri hakkında çok araştırma yapmadım

Ahmetbsr21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2024, 00:20:51 »
Evet biliyorum dht hakkında bilgim var ancak testesteron seviyeleri hakkında çok araştırma yapmadım
Testo nun saç dökeceğini sanmıyorum ya hormon özellikleri arasında dht saç derisine bağlanabiliyor diye biliyorum

Ama sonuçta testo vücutta direk dhtye dönüşüp aktif oluyor
Allah büyük.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 31 Aralık 2024, 22:46:33 »
Testo nun saç dökeceğini sanmıyorum ya hormon özellikleri arasında dht saç derisine bağlanabiliyor diye biliyorum

Ama sonuçta testo vücutta direk dhtye dönüşüp aktif oluyor

Testo da saç döker. Hatta yaşlanınca insanların saçlarının dökülmesinin sebebi buymuş. Yaşlandıkça saç kökleri testoya duyarlılığı artıyor çünkü. Saç kökleri dhtye daha duyarlı oluyo normalde ama bence bende testo duyarlılığı da olduğu için ve fin kullanınca testo arttığı için kazanç olmuyor. Fin dut kullanıp saç döküntüsü yaşayanların sebebi bu olabilir bence.
  • Yaşınız 21

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 31 Aralık 2024, 22:48:31 »
Dökülmen erkek tipi değilse bu ilaçlar işe yaramaz

zaten kadınlarda bu tür ilaçların etkileride yan etkileride yok

Erkek tipi maalesef +diffuse thinnig
  • Yaşınız 21

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2025, 17:31:48 »
Testo da saç döker. Hatta yaşlanınca insanların saçlarının dökülmesinin sebebi buymuş. Yaşlandıkça saç kökleri testoya duyarlılığı artıyor çünkü. Saç kökleri dhtye daha duyarlı oluyo normalde ama bence bende testo duyarlılığı da olduğu için ve fin kullanınca testo arttığı için kazanç olmuyor. Fin dut kullanıp saç döküntüsü yaşayanların sebebi bu olabilir bence.
Yaşlanınca saçların dökülmesinin sebebi kafa derisindeki kalsifikasyonun artmasıdır

Facebook Twitter Instagram