Gönderen Konu: Dutasteride kullanımı hakkında.  (Okunma sayısı 263 defa)

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dutasteride kullanımı hakkında.
« : 21 Aralık 2024, 15:26:02 »
Merhaba arkadaşlar,
8 aydır finasteride kullanıyorum hiç bir yan etki görmedim ancak olumlu etkide görmedim.
Saçımda hem dökülme hem de yağlanma aşırı şekilde devam ediyor.
Dutasteride başlamayı düşünüyorum.
Nasıl kullanmam konusunda yardımcı olabilir misiniz? Günün hangi saatinde veya her gün mü veya 2-3 günde bir olacak şekilde mi? Herkes farklı şekilde kullanıyor forumda gördüğüm kadarıyla..

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dutasteride kullanımı hakkında.
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2024, 18:27:51 »
saçınızın fotoğrafı var mı

Ahmetbsr21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2024, 23:04:51 »
Merhaba arkadaşlar,
8 aydır finasteride kullanıyorum hiç bir yan etki görmedim ancak olumlu etkide görmedim.
Nasıl kullanmam konusunda yardımcı olabilir misiniz? Günün hangi saatinde veya her gün mü veya 2-3 günde bir olacak şekilde mi? Herkes farklı şekilde kullanıyor forumda gördüğüm kadarıyla..

Her gün dutasteride kullanırsan tabiki dökülme durmak zorunda dutasteride ayrıca vücutta fazla birikme yapıyo 50 günde falan atılıyo diye biliyordum

Ama finasterideden yanıt almaman ilgimi çekti.

Belki dökülmen dht hassasiyetinden kaynaklı değildir (erkek tipi kellik değildir)
Allah büyük.

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2024, 23:08:30 »
Hocam ben 18 yaşındayım finas mı başlamalıyım yoksa dutas mı şakaklarda sorun var benim

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2024, 01:22:18 »
Her gün dutasteride kullanırsan tabiki dökülme durmak zorunda dutasteride ayrıca vücutta fazla birikme yapıyo 50 günde falan atılıyo diye biliyordum

Ama finasterideden yanıt almaman ilgimi çekti.

Belki dökülmen dht hassasiyetinden kaynaklı değildir (erkek tipi kellik değildir)
Fin kullanmama rağmen çok yoğun dökülüyor ve aşırı yağlanıyor. Başka neyden kaynaklı olabilir ki dökülme?

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2024, 11:09:28 »
Hocam ben 18 yaşındayım finas mı başlamalıyım yoksa dutas mı şakaklarda sorun var benim
ikisini de kullanma. 21 i bekle.

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2024, 11:10:47 »
yan etkilerini biliyorum sorun değil hangisini kullanmalıyım

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2024, 11:14:50 »
yan etkilerini biliyorum sorun değil hangisini kullanmalıyım
bu forumda kimse 18 yaşında birinin antiandrojen kullanıp hormon baskılamasına onay vermez. ses tellerin, sakal gelişimin kısacası erkekliğinin temeli dht. ve şuan en yoğun gelişim yaşındasın. bu yaşta hormon baskılarsan çok pişman olursun. sacın döküldüğü için psikolojin kötü, anlayabiliyoruz. üstelik dht blokerlar şakaklarda etkili değil. minoxidil düşün.

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 22 Aralık 2024, 11:16:50 »
abi anlıyorum fakat tüm sorumluluk bana ait ne yapmalıyım peki gönderimde saçımın hali var bakabilr misin

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 22 Aralık 2024, 16:34:10 »
 bu tarz şeyler gunluk kullanılır.dısardanda dermoller ve masajla besle saçları.dut ağır finde kal.vichynin yağlı saçlar için sampuanı ii diolar
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 22 Aralık 2024, 22:47:02 »
bu tarz şeyler gunluk kullanılır.dısardanda dermoller ve masajla besle saçları.dut ağır finde kal.vichynin yağlı saçlar için sampuanı ii diolar
Fin hiç işe yaramadı hocam dökülmede 8 aydır kullanıyorum son gaz dökülüyor

İsmail Aydın

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 24 Aralık 2024, 02:02:07 »
3.5 ay finasteride kullandım, meme büyümesi fark edince bıraktım 3 günde bir dut geçtim şimdi 2 günde 1 düştüm. Yanında cüce palmiye + biotin + d vitamini + multivitamin + cüce palmiye serumu kullanıyorum.
Dökülmem daha seyrekleşti. fin kullanırken epey bir dökülme mevcuttu, şakaklar vertex gerilemişti. Hiç fayda etmedi bana.
Günlük Rutin
Cüce Palmiye 320mg
Finasteride 1.25 mg
Multivitamin
Kolajen - Aminoasitli ( 3. Ay başlandı)
Masaj (günde 5dk)
Dermastamp ( Haftada 2)  3. Ay başlandı
Ketoral (Haftada 1)
Prozinc plus losyon (Sabah - Akşam) 3. Ay başlandı

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 24 Aralık 2024, 13:56:10 »
3.5 ay finasteride kullandım, meme büyümesi fark edince bıraktım 3 günde bir dut geçtim şimdi 2 günde 1 düştüm. Yanında cüce palmiye + biotin + d vitamini + multivitamin + cüce palmiye serumu kullanıyorum.
Dökülmem daha seyrekleşti. fin kullanırken epey bir dökülme mevcuttu, şakaklar vertex gerilemişti. Hiç fayda etmedi bana.
Aynı durumdayım meme büyümesi fark etmedim ama hiçbir etkisi olmadı Fin'in 8 ay kullanmama rağmen.
Dut'a başlayacağım bende siz neden 3 günde 1 den 2 günde 1'e çektiniz?
Ve şuan dökülme durumu nedir hocam? Bende her elimi saçıma attığım da dökülme oluyor.
Birde meme büyümeniz kalıcı mı oldu? Fin'de olmadı böyle bir durum bende ama Dut kullanırken yaşarsam diye merak ettim.

Ahmetbsr21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 25 Aralık 2024, 03:50:37 »
Fin kullanmama rağmen çok yoğun dökülüyor ve aşırı yağlanıyor. Başka neyden kaynaklı olabilir ki dökülme?

Yağlı ve sivilceli dökülen saç derisinde tek şeyden şüphelenirim oda seboreik dermatit.
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 25 Aralık 2024, 03:56:23 »
Merhaba arkadaşlar,

Yani ne biliyim finasterid ve dutasterid kullanıpta aga dökülmesinin durdurulamadığına ilk defa şahit oluyorum ya genetiğin çok kötüdür yada aga dökülmesi değildir dediğim gibi
Allah büyük.

Facebook Twitter Instagram