Gönderen Konu: Aşırı Dökülme ve Saç yağlanması  (Okunma sayısı 318 defa)

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Aşırı Dökülme ve Saç yağlanması
« : 16 Aralık 2024, 22:23:40 »
Arkadaşlar selam 8 aydır finasteride kullanıyorum hiç bir yan etki görmüyorum. Bunun yanında Tiroid hastası olduğumu öğrendim 25 mg euthyrox kullanıyorum 1 aydır.
Çinko ve biotin de kullanıyorum doktor önerisiyle.
Ancak saçlarım o kadar çok dökülüyor ki agresif dökülme gibi yanlardan ve arkadan dökülmezdi ama artık saçımın her yeri dökülüyor sağ sol arka üst hiç farketmiyor.
Birde aşırı derecede yağlanıyor. Sabah yıkıyorum 7 8 saat sonra yağlanmış oluyor ve yağlanınca da kötü bir koku ortaya çıkıyor.
Tavsiyeniz var mıdır? ne yapmalıyım nasıl ilerlemeliyim bilmiyorum...

Abdullah can

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Aşırı Dökülme ve Saç yağlanması
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2024, 08:22:29 »
Aynı durum bendede var
Sabah saçlarımı yıkarım akşam yağlanır
Yüzümü yıkama jeli ile yikiyayim alnım 15 dakka icinde yuzumun geri kalanı 1 saat içinde veri yaglanir
Bunların üstüne seboreit dermatit cabasi

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2024, 09:11:32 »
Aynı durum bendede var
Sabah saçlarımı yıkarım akşam yağlanır
Yüzümü yıkama jeli ile yikiyayim alnım 15 dakka icinde yuzumun geri kalanı 1 saat içinde veri yaglanir
Bunların üstüne seboreit dermatit cabasi
Fin dut falan kullanıyor musunuz?
Bir dönem zoretanin kullandım yağlanma sıfıra indi resmen ama ilaç bittikten 15 gün sonra eskisi gibi yağlanmaya başladı. Hatta bence eskiden de fazla 🥲

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2024, 10:00:28 »
Dutasterid kullanmaya başladıktan sonra yağlanma büyük ölçüde düşecektir zaten saçlarım çok dökülüyor demişsiniz zamanı gelmiştir

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2024, 10:01:41 »
Dutasterid kullanmaya başladıktan sonra yağlanma büyük ölçüde düşecektir zaten saçlarım çok dökülüyor demişsiniz zamanı gelmiştir
Günlük mü kullanmalıyım sizce dut'u. Yoksa 2 3 günde 1 falan mı? Fin i her gün kullanıyorum ama ne yağlanma ne dökülmede bir azalma yok..

Abdullah can

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2024, 12:43:43 »
Fin dut falan kullanıyor musunuz?
Bir dönem zoretanin kullandım yağlanma sıfıra indi resmen ama ilaç bittikten 15 gün sonra eskisi gibi yağlanmaya başladı. Hatta bence eskiden de fazla 🥲
Şuan  ve kan testine gittim şuan bir şey farkettim sol kulak üstü aşırı seyreklesmis bunun finasteride mi neden oldu acaba araştırmaya çalışıyorum yoksa 2 haftadır tekrar döndüm fine olmadı bırakıp derhal dutas ile tamamen yola devam edicem üstte dökülmeler çok azaldı ama bu sefer özellikle sol sakagim altı kulak bölgesi aşırı seyrelmis hafif seyreklik vardida bu kadar yoktu yani

Abdullah can

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2024, 13:00:04 »
Ayrıca zoretanin redditte çok kullanan var herkes saç dökülmesi şikayetçi ama bende inanılmaz yaglanma artışı oldu şuan yüzüm saçım felaket yağlı görenler terledin mi diyor anlamadım.
Elimi yüzüme suruyorum aynaya sürüyorum mumsu sarımsı yağ tabakası çok bariz belli oluyor duta gecicem eğer duzelmesse zoretanin tedavisi baslicam saçlar giderse yapacak bişey yok protez ile idare edices artık çünkü artık suratimin mahvetme derecesine getirdi gözenekleri mahvetti cildimi mahvetti bu sebum müdür nedir her boku sürdüm ettim yok gitmiyor redditte zoretanin ile mucize sonuç alanlar olmuş hatta en çok yağlı ciltler için güzel etkiler olmuş

https://www.reddit.com/r/Accutane/comments/1421a2x/low_dose_accutane/
 Burdan bakabilirsin

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2024, 13:07:10 »
Ayrıca zoretanin redditte çok kullanan var herkes saç dökülmesi şikayetçi ama bende inanılmaz yaglanma artışı oldu şuan yüzüm saçım felaket yağlı görenler terledin mi diyor anlamadım.
Elimi yüzüme suruyorum aynaya sürüyorum mumsu sarımsı yağ tabakası çok bariz belli oluyor duta gecicem eğer duzelmesse zoretanin tedavisi baslicam saçlar giderse yapacak bişey yok protez ile idare edices artık çünkü artık suratimin mahvetme derecesine getirdi gözenekleri mahvetti cildimi mahvetti bu sebum müdür nedir her boku sürdüm ettim yok gitmiyor redditte zoretanin ile mucize sonuç alanlar olmuş hatta en çok yağlı ciltler için güzel etkiler olmuş

https://www.reddit.com/r/Accutane/comments/1421a2x/low_dose_accutane/
 Burdan bakabilirsin
Zoretanin evet çok etkili ama kullandıktan sonra eskiye dönüyor hemen. Sürekli devam ettikçe de kas ağrısı, dudaklarda gözlerde kuruluk hassas cilt falan oluyor.
Salisilik asit içeren bir yüz temizleme jeli ve yine salisilik asit veya glikolik asit içeren tonik kullanırsan yağlanmayı bi tık baskılar. Ben öyle yapıyorum.

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 25 Aralık 2024, 14:01:50 »
Günlük mü kullanmalıyım sizce dut'u. Yoksa 2 3 günde 1 falan mı? Fin i her gün kullanıyorum ama ne yağlanma ne dökülmede bir azalma yok..
İlk 1 ay hergün 0.5mg alınmalı sonrasında ağır gelirse 3Günde 1 dut kalan günler finasterid şeklinde

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 25 Aralık 2024, 14:29:58 »
İlk 1 ay hergün 0.5mg alınmalı sonrasında ağır gelirse 3Günde 1 dut kalan günler finasterid şeklinde
Fin'in etkisi olmadığı için hiç kullanmayacağım 2 günde 1 dut olarak kullanırım diye düşünmüştüm.

Vesperrost

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 25 Aralık 2024, 16:04:53 »
Fin'in etkisi olmadığı için hiç kullanmayacağım 2 günde 1 dut olarak kullanırım diye düşünmüştüm.
Öylede olabilir ancak fininde illa ki etkisi vardır

Abdullah can

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2024, 11:16:07 »
Zoretanin evet çok etkili ama kullandıktan sonra eskiye dönüyor hemen. Sürekli devam ettikçe de kas ağrısı, dudaklarda gözlerde kuruluk hassas cilt falan oluyor.
Salisilik asit içeren bir yüz temizleme jeli ve yine salisilik asit veya glikolik asit içeren tonik kullanırsan yağlanmayı bi tık baskılar. Ben öyle yapıyorum.
O asit olayları dümen kardeşim bana çözüm olmadı
Accatune kullananlarin en çok memnun olduğu konu yağları tekrar gelmemiş olması sende niye böyle olmuş anlamadım

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2024, 11:51:38 »
O asit olayları dümen kardeşim bana çözüm olmadı
Accatune kullananlarin en çok memnun olduğu konu yağları tekrar gelmemiş olması sende niye böyle olmuş anlamadım
Çünkü onlar yağlı cilt yapısına sahip hocam. Benimde hala dudağım, çene yanak bölgesi ve vücudum kuru yağlanmıyor. Ama saç ve alın DHT yüzünden yağlandığı için geri o aynı şekilde yağlanmaya devam ediyor. DHT olmasaydı bende de yağlanma olmazdı. O yüzden dutasteride'e başlayacağım o DHT bloklayınca muhtemelen yağlanma azalır..

Abdullah can

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 28 Aralık 2024, 06:50:06 »
Bakalim araştırma yapıyorum
Olmadı haftalık en düşük doz ila tek bir gün kullanıp10mg
Sonrasında ona 5 mg degerinde a vitamini takviyesi ile devam etmeyi düşünüyorum.
Kumar oynucaz gibi saça giderken ciltten cilde giderken saçtan olucaz gibi 🥲

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 28 Aralık 2024, 13:41:18 »
Bakalim araştırma yapıyorum
Olmadı haftalık en düşük doz ila tek bir gün kullanıp10mg
Sonrasında ona 5 mg degerinde a vitamini takviyesi ile devam etmeyi düşünüyorum.
Kumar oynucaz gibi saça giderken ciltten cilde giderken saçtan olucaz gibi 🥲
Haftalık 10mg çok düşük bir doz çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Çünkü insanlar günde 40/50 mg kullanıyor 6 - 8 ay arası. Haftalık 10 veya 20 çokta zarar vermez gibi geldi bana.Denemek yada doktora danışmak daha sağlıklı olur gibi..

Facebook Twitter Instagram