Gönderen Konu: Saç dipleri ağrısı  (Okunma sayısı 2521 defa)

lvfa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç dipleri ağrısı
« : 05 Şubat 2018, 08:26:37 »
Merhaba,

25 yaşındayım, 3 4 aydır saç diplerime birden acı ve ağrı giriyor bu yarım saatte bir oluyor. Ağrı giren bölgelerde dökülme hat safhaya çıktı durduramıyorum. Bunun nedeni ve çözümü nedir?

Forever1600

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dipleri ağrısı
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2018, 09:49:30 »
Aynı yaştayız bu bende agrı şeklinde değilde uyuşma tarzında oluyor nedenide bence psikolojik ve dht nin verdiği zararın aktifleri olarak düşünüyorum

lvfa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2018, 13:06:45 »
Bunun çözümü nedir? Çok sık dökülüyor böyle giderse ekim kısa sürede gerçekleşmek zorunda kalacak.

lvfa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2018, 13:16:09 »
Sen bir tedavi uyguluyor musun?
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2018, 13:23:42 Gönderen: lvfa »

Forever1600

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2018, 15:22:58 »
Farklı tedaviler var etkili olanlar(finasterid,miracle losyon) erkeklik üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor tabi herkesin üzerinde olumsuz olucak diye birşey Yok onun haricindeki ilaçlar vs. Pek etkili olduğu söylenemez tek çare psikolojik açıdan kendimizi mutlu hissetmek ve bu duruma uyum sağlamak buda pek kolay olmuyor genç erkekler için özellikle

Forever1600

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2018, 15:25:38 »
İnşallah önümüzdeki yıllarda zararsız bi çözüm bulunur tek temennim bu ayrıca bu saç ticaretinde büyük paralar dönüyor belkide bu yüzden engelleniyor bulunmak istenen çözümler

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2018, 20:40:13 »
Bunun sebebi  skapta  pgd2 protinin salgılaması önce saçları zayıflatır ,ardında dökene kadar durmaz
çözümü setipiprant etken maddeyi kullanmak tr bildiğim kadarıyla yok

Ozgur

• Full Member
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2018, 16:31:41 »
NW 6'ım. 5 ay önce 1. seans ekimim oldu. Aynı şikayetim vardı, ensemde. Gece sırtüstü uyuduğum an saç köklerim acısı uyandırırdı, yan dönerdim. Saç köklerimin çok zayıfladığını, DHT saldırısına maruz kaldığını ve saç köklerin ölmeden önceki son can cekişleri olduğunu belirtmişti. Ben ilaç kullanmayı tercih etmedim o dönem, Saw Palmetto ve Procapil içerikli şampuan/sprey önerdi. 5 ay kullandım o acı geçti, dökülme %90 azaldı. Ancak DHT saldırısına maruz kalan saçlar cansız, ince ve fazla uzamaz, bunun için artık ilaç kullanmaya geçişim önerildi. Yani kısacası şikayetimi durdurdu ama nereye kadar bırakınca hepsi döküleceği de bana belirtildi.

Bu arada DHT'den kaynaklı dökülmeye duyarlı ön-orta-tepe bölgemde her gün selpak ile bildiğiniz yağ siliyorum. Dr., bu DHT'nin cilt dışına çıkışıdır dedi, bunun için beni ilaça yönlenirdi. Finasterid 1 mg bugün başladım. 2. ekim için şart dedi, eh başladık.

Ancak Finasterid etkileri içinmidir, bilmem ek olarak Omega-3, Çinko/Magnezyum, L-Arjinin de reçete edildi. Belki bu bilgiler, birilerin işine yarayabilir dip not olarak kalsın.
« Son Düzenleme: 06 Şubat 2018, 16:35:24 Gönderen: Ozgur »

lvfa

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2018, 08:46:21 »
Bilgiler için teşekkürler. Dökülen bölgede bir tane sivilce çıkmış şimdi farkettim. Bu ne anlama geliyor?

Ağabey

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2018, 12:58:41 »
Saç dökülmesinin yan etkisi yağlanma oda sivilce yapar normal yani.

Facebook Twitter Instagram