NW 6'ım. 5 ay önce 1. seans ekimim oldu. Aynı şikayetim vardı, ensemde. Gece sırtüstü uyuduğum an saç köklerim acısı uyandırırdı, yan dönerdim. Saç köklerimin çok zayıfladığını, DHT saldırısına maruz kaldığını ve saç köklerin ölmeden önceki son can cekişleri olduğunu belirtmişti. Ben ilaç kullanmayı tercih etmedim o dönem, Saw Palmetto ve Procapil içerikli şampuan/sprey önerdi. 5 ay kullandım o acı geçti, dökülme %90 azaldı. Ancak DHT saldırısına maruz kalan saçlar cansız, ince ve fazla uzamaz, bunun için artık ilaç kullanmaya geçişim önerildi. Yani kısacası şikayetimi durdurdu ama nereye kadar bırakınca hepsi döküleceği de bana belirtildi.
Bu arada DHT'den kaynaklı dökülmeye duyarlı ön-orta-tepe bölgemde her gün selpak ile bildiğiniz yağ siliyorum. Dr., bu DHT'nin cilt dışına çıkışıdır dedi, bunun için beni ilaça yönlenirdi. Finasterid 1 mg bugün başladım. 2. ekim için şart dedi, eh başladık.
Ancak Finasterid etkileri içinmidir, bilmem ek olarak Omega-3, Çinko/Magnezyum, L-Arjinin de reçete edildi. Belki bu bilgiler, birilerin işine yarayabilir dip not olarak kalsın.