Gönderen Konu: Yardımcı olabilir misiniz  (Okunma sayısı 100 defa)

Lahey14

• Yeni üye
  • *
Yardımcı olabilir misiniz
« : 14 Aralık 2024, 00:06:50 »
Arkadaşlar Yaşım 25 Saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıyayım
Öncelikle ailede ki erkekler hakkinda bilgilendirme yapmak istiyorum
Babam 60 yaşında kel değil sırma saçlı da değil ama yaşına göre kesinlikle iyi
İki amcam var biri 45 yaşında nw0 diyebilirim inanılmaz kalın ve gür saçı var
Diğer amcam ise 55 yaslarinda nw ölçeğine göre nw5 eski fotolarına baktığımda saçı gayet iyiymiş nasıl birden böyle oldu bilmiyorum babamın babası ise 70 yaşında vefat etti kendisi fotolarda gördüğüm kadarıyla kel değil nw3 civarı biseymis
Baba tarafı kuzenlerim ise gayet iyi

Anne tarafında ise 2 dayım var birisi nw1 civarı diğer dayım ise ki benim ona benzediğimi düşünüyorum 30 yaşlarda nw3 4 arasi biseydi şuan 45 yaşında ama sanki saçı hiç kötülememis hatta daha iyi gibi .d nw3.5 gibi annemin babası ise genç yaşta kel kalmış nw7 yani
Anne tarafi kuzenlerim ise 4 erkek kuzenim var hepsi 23-28 arasında sadace bir kuzenim saçı açılıyor ama onun tepeden baya seyrek diğer 3 kuzenim normal açıklığı yok
Aşağıya 20 yaşındaki saç çizgimi ve şimdiki 25 yaşında ki halimi atacam sizce agresif mi dökülme yoksa nw ölçeğine göre normal seyir mi yardımcı olursanız sevinirim

Lahey14

• Yeni üye
  • *
Ynt: Yardımcı olabilir misiniz
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2024, 00:10:21 »
20 yaşındaki saç çizgim

Lahey14

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2024, 00:13:38 »
Ve buda suabki yani 25 yaşımdaki saç cizgim

Lahey14

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2024, 00:14:19 »
Durum özeti bu şekilde tavsiyesi veya düşüncesi okan arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkürler

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2024, 03:14:13 »
senin saçlar 20 de bile dökülme simyali veriyormuş şu an zaten aşırı agresif dökülmüş, tedavi şart. tüm yazdıkların sadece gösterge olabilir kesin bi şey belirtmez ihtimal verir. dökülür mü dökülür
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

ahmet turan

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2024, 17:55:13 »
Saçlar gidici malesef önlem almazsan 30 kadar en az yarısı gider bence.
Ayrıca genetiğe bakmak istiyorsan babanın anne tarafındaki sülaleyi incelemeni öneririm.
Ama genede genetik bazen çok belirleyici olmayabiliyor .5 erkek kardeşten sadece tekinin kel olduğu birisini tanıyorum ben.biraz şans işi malesef.

Lahey14

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2024, 19:14:52 »
Saçlar gidici malesef önlem almazsan 30 kadar en az yarısı gider bence.
Ayrıca genetiğe bakmak istiyorsan babanın anne tarafındaki sülaleyi incelemeni öneririm.
Ama genede genetik bazen çok belirleyici olmayabiliyor .5 erkek kardeşten sadece tekinin kel olduğu birisini tanıyorum ben.biraz şans işi malesef.
Gerçekten şans işi hocam kaderin ötesine geçemiyoruz
Önlem dediniz propecia alıp yarım olarak başlamak istiyorum herhangi bir sıkıntı görmezsem 1mg geçiş yapıcam ne dersiniz

Facebook Twitter Instagram