Gönderen Konu: Saçlarım dökülüyor ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz  (Okunma sayısı 114 defa)

ii_lleahx

• Yeni üye
  • *
herkese merhaba 1 yıl önce saçlarımın yan taraflarının incelip tüy haline geldiğini ve daha sonra üstlerinde açılıp derimin gözüktüğünü farkettim.saçlarım uzun olduğu için biraz geç farkettim bu forumda yeniyim yazılanları okuyordum ama dökülme türüme ve ne yapmam gerektiğine karar veremedim babam tamamen kel değil ama üst bölgesinde hiç saç yok.aşağıda saçlarımın ıslak ve kuru halinde çektiğim fotoğraflarımı bulabilirsiniz gören kişiler bana yardım ederse çok mutlu olurum herkese teşekkür ederim.

Alper1

• Hero Member
Ynt: Saçlarım dökülüyor ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2024, 23:19:45 »
Çok agresif erkek tipi kelliğiniz var hocam üstler hem dökülmüş ve incelmiş (diffuse thinning) hem de kulak üstü bölgeniz dökülmüş bu da retrograde alopecia dediğimiz dökülmedir. İlk etapta mutlaka cildiye bölümüne görünün ve bütün vitamin ve mineral testlerini yapın özellikle D vitamininize baktırmayı unutmayın çünkü kulak üstü dökülmenin en büyük sebeplerindendir. Daha sonra üroloji bölümünden randevu alın hormon testi yaptırın ve sonuçlara göre eğer yaşınız 21 ve üstüyse finasteride başlayın.
İlk başta da belirttiğim gibi dökülmeniz çok agresif bu yüzden finasteridi mutlaka kullanmanız gerekiyor eğer hormon testlerinde testosteron düşük, östrojen yüksek çıkarsa o zaman topikal fin kullanırsınız ama normal değerlerdeyse her gün 1mg fin kullanmanız şart.
Bunun dışında yardımcı tedavi olarak da her gün beşer dakika kafanın her yerine masaj ve yine aynı şekilde tepe ve kulak üstü bölgeye dermaroller uygulayın.
Dermaroller 1.5mm ve 540 iğneli titanyum başlıklı olsun.
Son olarak da bu tedavi süreci boyunca saçınızı tamamen kazıtmanızı öneririm bu hem tedaviye kolaylık sağlar hem de psikolojik destek verir çünkü fin'e başladığınızda özellikle ilk 3 ay yoğun dökülme gözlemleyeceksiniz fakat 6.aydan itibaren dökülenler kalın ve gür biçimde çıkacak ve dökülme büyük oranda durur.
Minoksidil kullanıp kullanmamayı size bırakıyorum eğer uğraşırım her gün kullanırım derseniz ona da başlayın fakat uğraşamazsanız ve sürekliliği devam ettireceğinize inanmıyorsanız hiç bulaşmayın. Benim ilk etapta tavsiyem 1 yıl boyunca fin kullanın ve sonuçtan memnun kalırsanız min kullanmanıza gerek kalmaz eğer sonuçtan memnun kalmazsanız o zaman yukarıdaki şartları karşıladığınız takdirde başlayabilirsiniz.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Facebook Twitter Instagram