Gönderen Konu: BU NASIL BİR DÖKÜLME ŞEKLİ? KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM  (Okunma sayısı 698 defa)

satoshinakamoto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar abiler ablalar. 22 yaşındayım. Yaklaşık 8 aydır topikal finasterid %0.1, dermastamp (haftada x1) ve AGA-E+NCS takviyeleriyle ilerliyorum.

Anlayamadığım bir şekilde saçlarımda şakaklardaki gerileme damla damla sürerken, saçın üst bölümünde ortadan yanlara gittikçe azalacak şekilde genel bir seyrelme de var.

Sizce bu pattern farklı bir tedavi mi ister, acil yardım edin allah rızası için. Lüle lüle saçlarım çalı gibi oldu :(

Sırasıyla:
Saçlarımın ıslak hali(ön ve tepe)
Kuru hali (ön ve tepe)
Ve 3 sene önceki hali (sadece ön, o zamanlar dökülmeden şüphem olmadığından tepeden foto yok tabii  ;D)

KOBA

• Full Member
Ynt: BU NASIL BİR DÖKÜLME ŞEKLİ? KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM
« Yanıtla #1 : 12 Aralık 2024, 22:53:00 »
Kronik telojen effiviuma benziyor,ben senin yerinde olsam kazıtıp dermaroller minoksidil yapardım.

satoshinakamoto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Aralık 2024, 23:34:58 »
Kronik telojen effiviuma benziyor,ben senin yerinde olsam kazıtıp dermaroller minoksidil yapardım.

Eksik uyku + uzun dönemli stres ve vitamin D eksikliği dışında diğer değerlerim normal. Şakaklarda da açılma ve püskül saçlarım var. Dermatologa gittiğimde o da TE ve AGA arasında kaldı ama çok bilgili biri değildi bence nihayetinde saçın iyi diyip yolladı. Sizce hangisi olduğunu nerede tahlil ettirebilirim kaliteli bir yer biliyor musunuz. Yanlış tedaviyle vakit kaybetmek/saça yarar yerine zarar vermek en büyük endişem açıkçası.
  • Yaşınız 22

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2024, 23:41:25 »
Eksik uyku + uzun dönemli stres ve vitamin D eksikliği dışında diğer değerlerim normal. Şakaklarda da açılma ve püskül saçlarım var. Dermatologa gittiğimde o da TE ve AGA arasında kaldı ama çok bilgili biri değildi bence nihayetinde saçın iyi diyip yolladı. Sizce hangisi olduğunu nerede tahlil ettirebilirim kaliteli bir yer biliyor musunuz. Yanlış tedaviyle vakit kaybetmek/saça yarar yerine zarar vermek en büyük endişem açıkçası.
%90 telojen effiviumdur tedavi edilmediği takdirde kronik telojen effivium diye adlandırılır,Stres bunun başında yer alır zaten.

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2024, 23:42:25 »
Biyopsi ve Trikoskopi yapılması lazım özelde vardır diye düşünüyorum.

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2024, 23:43:44 »
Selamlar abiler ablalar. 22 yaşındayım. Yaklaşık 8 aydır topikal finasterid %0.1, dermastamp (haftada x1) ve AGA-E+NCS takviyeleriyle ilerliyorum.

Anlayamadığım bir şekilde saçlarımda şakaklardaki gerileme damla damla sürerken, saçın üst bölümünde ortadan yanlara gittikçe azalacak şekilde genel bir seyrelme de var.

Sizce bu pattern farklı bir tedavi mi ister, acil yardım edin allah rızası için. Lüle lüle saçlarım çalı gibi oldu :(

Sırasıyla:
Saçlarımın ıslak hali(ön ve tepe)
Kuru hali (ön ve tepe)
Ve 3 sene önceki hali (sadece ön, o zamanlar dökülmeden şüphem olmadığından tepeden foto yok tabii  ;D)
Aga bu görsel bas bas diyorki ben Telojen effivium,Aga olma ihtimali çok düşük çok bariz belli

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2024, 23:45:10 »
Aga benim önerim tıraşlayıp minoksidil sıkman dermarollerla birlikte ama orjinal marka minoksidil kullanıcaksın.

satoshinakamoto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2024, 23:47:59 »
Dayım nw7 silme kel olduğu için ilk doktor genetik diyip geçti saça adam akıllı bakmadan. Uyuz oldum ikinci doktora incele dedim biraz bakıp şakaklarda incelme var dayıda da kellik olduğundan genetik olabilir dedi kan değerlerinde bir tek D vitamini eksik belki ikisi de kombine olmuş da olabilir o yüzden.

@Hintell reis senin de görüşünü almak isterim açıkçası.
  • Yaşınız 22

satoshinakamoto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Aralık 2024, 23:50:44 »
Aga benim önerim tıraşlayıp minoksidil sıkman dermarollerla birlikte ama orjinal marka minoksidil kullanıcaksın.

Bir kez daha adam akıllı inceleteceğim ve düz TE çıkarsa ben de kullanmayı düşünüyordum zaten minoksidili. Minoksil forte en sık kullanılanı ancak ppg oranı yüksek olduğundan seboreik dermatit yapıyor diyorlar o yüzden sıcak bakmıyorum. Marka önerin varsa alabilirim.
  • Yaşınız 22

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #9 : 13 Aralık 2024, 00:46:59 »
Bir kez daha adam akıllı inceleteceğim ve düz TE çıkarsa ben de kullanmayı düşünüyordum zaten minoksidili. Minoksil forte en sık kullanılanı ancak ppg oranı yüksek olduğundan seboreik dermatit yapıyor diyorlar o yüzden sıcak bakmıyorum. Marka önerin varsa alabilirim.
Propilen glikolsuz arıyorsan bioxin markası daha kurudur bilgin olsun.

satoshinakamoto

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 13 Aralık 2024, 10:05:41 »
Up
  • Yaşınız 22

ahmet bwb

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2024, 03:22:05 »
topical ilaçtan fayda görmemiş olmanız çok muhtemel diğer tedaviler bu olmadan çöp zaten
ekstra tedavi için önerilere açığım:
1mg dutasteride kapsül (günlük)
5mg minoxidil kapsül (günlük)
çinko
d vitamini
biotin
haftalık 1mm dermastamp microneedling

ahmet turan

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2024, 17:48:02 »
Telogen effluvium  zaten AGA var demek ,saçların minyatürleşmesi demek.
Dermastamp ve topikal fin kullanmana rağmen bu durumdaysan durum sıkıntılı o zaman .çekme testi sonuçları nasıl ona bakmak lazım.

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2024, 20:52:02 »
Dökülme tipiniz norwood ölçeğine uygun bir tepe dökülmesini işaret ediyor. Önlem olarak saw palmetto hapı, minoksidil, dermaroller ve multivitaminlerle başlangıç yapabilirsiniz.
  • Yaşınız 28
  • Medikal Tedavi Finasterid, minoksidil, vitamin komplex
Proscar Finasterid(Günlük 1.25mg 8 gün)
Minoksidil(Haftada 2 kez öncesinde dermaroller acnelyse uygulaması emilimi arttırmak için)
Konazol Şampuan(Haftada 2 kez)
Multivitaminler(B12-Çinko-Magnezyum-Omega3-D Vitamini)

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 17 Aralık 2024, 12:07:00 »
Benimkine benziyor. İyi bir doktora gitmen gerek. Ben 8-9 aydır minoksidil kullanıyorum son 2 aydır seboreik dermatiti çok arttırdı. Ne olacak bilmiyorum valla hayırlısı

Facebook Twitter Instagram