Herkese merhaba. Bugün saç ektireli tam 3 ay oldu (90. gün) Elimden geldiğince saç ekim sürecini burada sizlerle paylaşacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Kendi saçlarım uzamaya başlıyor ve ekilen saçlarda şok dökülme çoktan bitti. saçlarıma dokunduğumda henüz yeni yeni çıkmaya başlayan, fakat aynada göremediğim saçlarım var. Elimle dokunduğumda sanki daha gür ve sert hissettiriyor. 15 Şubat Cumartesi günü 3. prp seansıma (ekim sırasında yapılanı da sayarsak toplam 4) gittiğimde Ahmet bey de klinikteydi ve 4. aydan itibaren saç çıkışlarında hızlanma yaşanacağını, alnımın saçlarla kararacağını söyledi. Bakalım sürecin içerisindeyiz, bekliyoruz.
Bu arada 2 gün önce kuaföre gittim ve saçlarımın sadece yan kısımlarını makas ile kestirdim. Kuaföre sorduğumda ise donör bölgemin çok sağlıklı olduğunu söyledi. Fotoğraflar sizi yanıltmasın. Duştan çıktıktan sonra çekildim. Saçlarım çok az ıslak olabilir.
Gün içerisinde kullandığım takviyeler;
*Xpecia tablet
*Solgar Alpha Lipoic Acid
*Solgar VM 2000
*Badem yağı
*biberiye yağı
Badem ve biberiye yağını akşam işten döndükten sonra kafama uyguluyorum. Her iki yağı da karıştırıyorum ve kafama döktükten sonra iyice masaj yapıyorum. Ardından yaklaşık 2-3 saat beklettikten sonra duşa giriyorum.
Şampuan;
Revox Men's Shampoo - Saç Dökülmesine Karşı (magnezyum & çinko & bakır / multi mineral kompleks) şampuanı
şampuanın arka yüzünde yer alan talimatlara göre uyguluyorum. Duştayken saç diplerime masaj yaparak uyguluyorum ve ardından duruluyorum. Temizlenen saçlarıma bir kez daha bu şampuanı döküyorum ve köpürterek saç diplerine masaj yaptıktan sonra 5 dakika boyunca bekliyorum. Ardından duruluyorum.