Herkese merhaba,
Saç ekim kervanına ben de katılmış bulunmaktayım. 23 kasım günü Ahmet tosun the hair clinic'te saç ekimi yaptırdım. Ekimim Sapphire fue ile yapıldı ve 5200 greft ile sonuçlandı. Açıkçası 5200 grefti biraz fazla buldum çünkü açıklığım çok fazla yok. Bugün 3 aralık yani saç 10. günüm. Kabukları döktürdüm ve ilk 10 günlük sıkıntıyı atlattım. Asıl sorumluluk şimdi başlıyor. Bu 10 günlük süreçte olabildiğince dinlenmeye ve kendimi fotoğraflamaya çalıştım. Fotoğrafların üzerine kaçıncı günde çekildiklerini yazdım.
Alkol kullanımı: yok
sigara kullanımı: ekimden 10 gün önce olabildiğince azalttım ve ekime 2 gün kala içmeyi tamamen kestim.
Saç ekim konusunda bilgili arkadaşların tavsiyesine ve yönlendirmesine çok ihtiyacım var. İlk defa saç ektiren her insanda olduğu gibi benim de bu süreçte endişelerim ve korkularım olacaktır. Bu konuda kendimi olabildiğince rahatlatmaya çalışıyorum.
Şimdi gelelim sadede. Fotoğrafları kronolojik olarak sırasıyla ekleyeceğim ve ilk 10 günlük durumumu objektif bir şekilde yorumlamanızı rica ediyorum. Bir de sizlere sormak istediğim birkaç soru var. Saç ekiminden sonra ödem sökücü, ağrı kesici ve kan sulandırıcı kullandım. Ahmet bey coraspin kan sulandırıcı ilacı 3 ay günde 1 kez tok karna olacak şekilde yazdı. Kan sulandırıcı kullanırken vitamin takviyeleri kullanmamda bir sakınca var mı? (bana çevremden Xpecia, Solgar VM-2000, Solgar Alpha Lipoic Acid tavsiye edildi ve 1 ay sonra saç için biberiye kullanarak kafama masaj yapmam gerektiği söylendi)
bunların yanı sıra bana önerebileceğiniz doğal ilaçlar var mıdır? hap şeklinde olabilir veya kafaya sürülen tarzda sıvı olabilir. Proscar finasterid kullanmayacağım çünkü bazı şeyleri riske atmak istemiyorum.
Şampuan olarak;
revox men's shampoo saç dökülmesine karşı (magnezyum & çinkp & bakır / multi mineral kompleks) kullanmayı uygun gördüm.
Şimdilik soracaklarım bu kadar. Her 5 günde bir veya 10 günde bir güncel halimi fotoğraflayıp bu konu altında paylaşacağım. Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. herkese sevgiler