Saç ekim merkezi sahibi olduğunu çok fazla belli ediyorsun.
He aynen kardeşim ben dr Loranzo yum:)))
Cevap veremeyince saç ekim merkezinin adamısın sahibisin Tipik

ben bu foruma yıllardır yorum yapan biriyim
Çok belliymiş daha 2 gün olmuş forumdasın yılların üyesine dediğine bak
Dostum söylediklerimde yanlış bir şey yok
Bana 4/5 katı fiyatı artmayan Türkiye de bir şey göster dedim gösterebilirmisin Hadi sana daha detaylı anlatayımda biraz geniş bak olaya
Son yıllarda Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon, yalnızca saç ekimi gibi özel sağlık hizmetlerinin değil, hayatın her alanındaki ürün ve hizmetlerin fiyatlarını ciddi şekilde artırdı.
Özellikle 2021 sonrası süreçte, Türk Lirası’nın döviz karşısında büyük değer kaybetmesi ve genel ekonomik dengesizlikler, birçok sektörde maliyetlerin 4-5 katına kadar çıkmasına sebep oldu.
Artış sadece saç ekimi gibi estetik uygulamalarda değil:
• Temel gıda maddelerinde,
• Kira ve konut fiyatlarında,
• Ulaşım ve enerji giderlerinde,
• Sağlık ve eğitim harcamalarında da yaşandı.
Eskiden orta gelir grubunun rahatlıkla ulaşabildiği birçok hizmet, artık daha yüksek maliyetlerle sunuluyor.
Özellikle uluslararası hastalar için Türkiye hâlâ saç ekimi açısından cazip gibi görünse de, yerli vatandaşlar için hem sağlık hizmetlerine hem de günlük yaşama erişim maliyetleri ciddi anlamda zorlayıcı hale geldi.
Bu süreçte, saç ekimi merkezleri de artan giderler (personel maaşları, ekipman fiyatları, kira, vergi vs.) nedeniyle fiyatlarını yeniden düzenlemek zorunda kaldılar.
Fakat artış oranları sadece saç ekimi alanına özgü değil; tüm ekonomide genel bir maliyet baskısı mevcut.
Özetle:
Bugün Türkiye’de sadece saç ekimi fiyatları yükselmedi. Gıda, ulaşım, sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçlardan lüks tüketim ürünlerine kadar her şey, enflasyonun etkisiyle çok büyük bir artış gösterdi.
Bilmiyorum be kadar farkındasın ama 4 kişilik bir aile 100 bin tl şu an yolsuzluk sınırı
Kısaca hal böyleyken saç ekimine odaklı konuşmak doğru bir algı değil
Ha sen benim işime o sektör geliyor onu eleştircem diyorsan ayrı konu ben de sana diyorum ki sakız bir 6 katı oldu…
Yakıt mesala 7 liradan 45 liraya fırladı yani
Nenyapıcaklardı sanıyorsunuz ?
Asıl ana sebebi atlayıp tek bir sektöre bu şekilde acımasızca yorum yapamazsın her sektör bu durumda.
Bunun üzerine %25 de gelir vergisi mevcut.