Gönderen Konu: 16 yaş saç dökülmesi seyrelmesi  (Okunma sayısı 97 defa)

Hazım

• Yeni üye
  • *
16 yaş saç dökülmesi seyrelmesi
« : 19 Kasım 2024, 19:06:05 »
15 yaşının başlarından beri saçım dökülüyor
Şuan 16 yaşındayım sağ şakağımda açılma var sol tam olarak açılmadı tepe bölgemde seyrek değil  fakat saçın genelinde bir seyrelme azalma var şakaklardaki saçlarda incelmede var zaten cok sık ve  kalın telli saçlarım yoktu öncedende fakat baya hacmini kaybetti 1-2 senedir araları gözüküyor
Tshlil verdim kan değerlerimi temizdi
Genetiğe gelirsek 2 dayımda kel

emekli kel

• Hero Member
Ynt: 16 yaş saç dökülmesi seyrelmesi
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2024, 20:11:04 »
 bu yasta yapabilceğin masaj ve dermoller var
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2024, 22:40:15 »
çekme testi hiç uyguladınmı ?
bu arada resim olması lazım  kardeşim düzgün sağlıklı bir yorum yapabilmek için.

Hazım

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2024, 14:14:21 »
Çekme testi nasil yapılıyor  açıklarmısın

Hazım

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2024, 14:15:49 »
çekme testi hiç uyguladınmı ?
bu arada resim olması lazım  kardeşim düzgün sağlıklı bir yorum yapabilmek için.
Çekme testi nasıl yapılıyor açıklarmısın

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2024, 01:54:56 »
Çekme testi nasıl yapılıyor açıklarmısın
Bu yaşta genetik dökülme görülmez. Telogen effluvium geçirmişsindir mevsimsel dökülme bunuda tetikleyici faktörler var vitamin eksikliği, stres, kilo kaybı, vücudunda herhangi bi değişiklik vb
Allah büyük.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2024, 02:49:02 »
Bu yaşta genetik dökülme görülebilir. Aynı yaşlarda benimde şakaklarım açılmıştı. Yaklaşık 20 yıl önce ve dayılarımdan birisi de 20'li yaşlarda saçlarını kaybetmişti. Şuan profilime tıklayıp saçlarımın durumunu görebilirsiniz. Direkt saçlarınız döküldüğü için birebir dayılarınızla aynı genetiği almamış olabilirsiniz. Saçlarınız dökülebilir ama bunun agresifliği önemlidir. Yavaş yavaş uzun senelere yayılmış dökülme de tipinde stres yapmanıza hiç gerek yok. Aynı yıllarda ben saçlarım aniden dökülecek diye stres yapmıştım. Şuan insanlar eskisine oranla saçlarının kıymetini biliyor ve bu da saç dökülmesini yavaşlatma adına ciddi bir avantaj sağlıyor. Saçlarınız dökülürken minyatürleşmeler yani incelmeler oluyor mu onu kontrol edin. Normal kopmaya bağlı dökülmeler ile kel kalınmıyor, öyle olsa ben 1000 kere kel kalmıştım şimdiye kadar. Saç diplerinizde yanmalar oluyor mu? Bunlarla beraber saç dipleriniz çok yağlanıyorsa güzel bir şampuan ile saçlarınızı günlük yıkarsanız en azından kopmaya bağlı dökülmelerin önüne bir nebze de geçmiş olursunuz. Erken saç dökülmesi gerçekten zor ama dikkat ederek çok agresif değilse bu durumu yavaşlatmanın imkanı var. Stres yapmak durumu önlemez aksine sizi boş yere yıpratır. 21 yıl önce aynı durumu 16 yaşlarında yaşamış birisi olarak söylüyorum bunları :).
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Facebook Twitter Instagram