Gönderen Konu: Saç tedavisi, Scalp Inflammation Ve Seboreik Dermatit  (Okunma sayısı 215 defa)

ItcHater

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese selam, lafı uzatmamaya çalışacağım. Saç tedavisi, Scalp Inflammation ve Seboreik Dermatit sorunlarım ve devam eden sürecimi alt başlıklar halinde sıralayarak bunu okuyan sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Amacım tamamen Scalp Inflammation ve Seboreik Dermatit sorunumu çözmek bu yüzden süreç kısmını okumadan atlayabilirsiniz, merak eden olursa diye yazıcam sadece (yaş 26) kilo 60-65

Saç tedavisi sürecim. ( Liseden itibaren saçlar sağanak yağmur gibi dökülüyor ve lanet olası bir saç derisi kaşıntısı var)

1- (Bu evrede saç dökülmesi ve saç derisi hakkında kara cahilim) Saç dökülmem şakaklarım ve tepe bölgesinden insanların farkedebileceği seviyedeydi, bildiğin belli oluyodu yani, Bu haldeyken 2021 aralık civarlarında Sclinic'in kapsını çaldım ve muayene oldum, Bana seboreik dermatitim olduğu söylendi ve mezoterapiye başladık. Tedavi rutini ise 15 günde bir mezo, günde 2 kez xpecia, günde 2 kez hairforte sprey idi, ve dermatit içinde kendi markaları olan bi şampuan kakalıyorlardı.

Sonuç : Her ay saçlarım daha gürleşti ve 6. ayda baya iyi durumdaydı, 6-12 aylar arası sanırım bi tık daha iyi oldu ve 12. aydan sonra kötüleşme başladı, sanki bi iyi bi kötü oluyordu ama 5 eksilip 3 artıyor gibiydi yani bi süre sonra nerdeyse başa döndük. Ve saç derim hala kaşınıyordu.

2- Sclinic hezimeti sonrası 2023 eylülden itibaren özel hastanede prp yaptırmaya başladım ve sanırım 2 yada 3 ay sonra ilk kez minoksidil kollanmaya başladım ve takviye olarak günde 2 kez AGA E tablet aldım

Sonuç : PRP nin sağladığı fayda Sclinic hezimetinin yanından bile geçemedi, minoksidil sonrası saçlar baya toparladı hatta bi an sanki Sclinic in pik seviyesine gelicem sanmıştım ama yine dökülmeye başladı ve saç kaşıntım baya azıttı. yine 5 dökülüp 3 arta arta en baştaki saçlarımdan daha kötü hale geldim.

3- Bağımsızlığımı ilan ederek tek başıma hareket etmeye karar verdim ve araştırma yapmaya başladım. DHT kavramını tanıdım ve kendimce minoksidilin yanında xpecia ve aga e kullanırsam belki sorunumu çözerim diye düşündüm, DHT yi düzenli baskılamam gerektiğini öğrenmiştim ve öncesinde bu takviyeleri düzenli olarak alırken bu düzeni bozduğum için saçlarımın tekrar döküldüğünü düşünmüştüm çünkü zamanla bu takviyeleri aksatıyordum.

Sonuç : saçlarım bu evrede sanki kötüye gider gibiyken daha çok sabit gibiydi. yine biraz iyi biraz kötü oluyodu ama Sclinic gibi iyi değil, kötünün kötüsünün iyisi gibi, sonra yine kötü oluyodu :)
(Bu kısımdan itibaren minoksidili aksatmıyorum.)
4- Paçaları sıvadım ve ilk propecia mı satın aldım ama hakkında fazla araştırma yapmamıştım ve kullananların olumlu ve olumsuz tecrübelerinden bihaberdim, tek bildiğim cinsel yanetkilerdi ve . bi yandan minoksidili kullanırken ilk 1 mg lık hapı yuttum.

Sonuç : İlk gün normal gibiydi. 2. gün sanki cinsel gücüm azalmış ve psikolojik olarak boş ve anlamsız hissetmeye başlar gibiydim. 3. gün 2. günün etkilerini bariz olarak hissetmeye başladım ama katlanılamayacak kadar değildi ta ki 6. güne kadar, 6. son hapımı istemeye istemeye yuttum ve artık alt takım tamamiyle son zerresine kadar gayrifaal idi, hapın verdiği psikoloji, alt takımın bir daha çalışmayacağını düşünmenin verdi psikoloji ve saçlarımı kurtarmanın bir yolunun kalmamasını düşünmenin yarattığı psikoloji birleşerek belkide çok kötü sonuçlara yol açacaktı (not: bu tecrübeden sonra intiharı düşünenler konusunda çok daha empatik oldum, normalde çok anlamsız bulurdum. Çok kötü birşey arkadaşlar, cidden hiçbirşey için değmez ama aynı zamanda empati yapılmalı. dalga geçilecek bi konu değilmiş.).
ilacı bıraktığım ilk 2 gün tamamen berbat haldeydim ve asla eskisi gibi olamayacağım düşüncesi yaşam enerjimi çekiyordu ve o gün bi delilik yapmadan en bi doktora görüneyim bari diyip 3 gün sonrasına randevu aldım. 3. gün sanki altta bi titreşim hissettim tabiki bi iyileşme söz konusu değildi ama o minik titreşim sanki sönük umudumu alevlendirecek bi kıvılcım gibiydi, o gün negatif düşüncelerim bu umut kıvılcımıyla çok azda olsa azalmıştı. 4. gün o kıvılcım minik bi aleve dönüştü ve galiba düzeliyo lan dedim. 5. günün sabahı sanki normale dönecek gibiydi ve ilacı bıraktığım günün psikolojisinden çok uzaktım ve alt takım bildiğin iyi gibiydi, doktor bana finasteridin 6 günde böyle bi etki yapamayacağını ve sorunumun tamamen psikolojik olduğunu söyledi, doktordan ayrıldığımda kendimi çok daha iyi ve güçlü  hissettim. ve 6. gün nihayet deneysel bi 31 patlattım ve adeta yeniden doğmuş gibiydim. o günün mutluluğya saç dökülmesini umursamamaya karar verdim (bu süreç esnasındaysanız 5. kısmı okumadan geçmeyin)

5- İşte insan psikolojisi arkadaşlar, badirelere rağmen bi süre sonra saçları yine takıyosun yani, minoksidili aksatmadığımı söylemiştim ama saçlar hala iyi durumda değildi ve bu sırada araştırmalarada devam ediyodum. Hair Regrowth With Alex kanalını gördüm ve finasteride tekrar başladım, bu kısmı özet geçicem kanala göz atabilirsiniz, ben göz attığımda bu adam bu saçı bu hale getirdiyse kim bilir benimi ne olur diyerek başladım finasteride, bu arada kafam hala kaşınıyor.

Sonuç (güncel) : evet arkadaşlar işte Plecebo etkisinin gücü, su an itibariyle 4. kutu bitti ve 5. nin son 3 hapı kaldı yan etki olarak bariz bi fark oluyo ama kesinlikle cinsel hayatı etkilemiyo belki bu bile eski travmamın placebosu olabilir (propecia günde 1 mg alıyorum).Saç daha 1. ay farkı hissettim. 2. ay saç bildiğin iyiye gidiyodu. 3-4 aylar arası tepe bölgesi Sclinic in faydasının ötesine geçti bildiğin kapandı, şakaklar ise canlandı kapanmaya başladı, tabi tepeye göre daha yavaş. 4 ayda Sheding yaşadım ama bunun olacağını biliyodum, baya bi dökülüyodu ve saçım seyrekleşiyodu ama saç çizgisi aksine dahada aşağı iniyodu. sanki cansız saçların yerini daha az sayıda çok daha kalın ve güçlü saçlar almıştı. tedavinin işe yaradığı anlamına geliyodu zaten. pek çok insanın daha kötü durumda ve daha uzun süreçte sahip olabildikleri saçları gördüğümden kafam baya rahattı, ta ki lanet olası Scalp Inflammation ve Seboreik Dermatit tekrar ziyarette bulunana kadar. 5. kutudan itibaren devam eden dökülme fazını çok kötü etkiledi ve normalden kat kat fazla dökülmeye başladı, inanılmaz bi kaşıntı, gözle görülebilir seyrek ve noktasal kızarıklıklar var burdan itibaren asıl başlığa geçiyorum.

Scalp Inflammation ve Seboreik Dermatit

Gemileri yaktım ardaşlar, çünkü saçımın potansiyelini gördüm ve bu hastalıkların bunu etkilemesine kesinlikle izin vermeyeceğim. Sizin bu rahatsızlıklar ile ilgili tecrübe ve tedavilerinizi merak ediyorum, Zaten yarın itibariyle 3 aylık ölüm diyetine başlıcam resmen, şeker, süt, nişasta, tahıl, gluten, ekmek vb. bi süre tamamen yok. Ayrıca bağırsak için 3 aylık Devitale S Plus aldım, yanında devedikeni dalgası ve iyot takviyesi (anti enflamasyon için), bunları her gün kullanarak diyetle birleştireceğim ve sonuçları paylaşacağım, sizin bu tedaviye eklemek istediğiniz önerdiğiniz birşey var mı ? Detoks ile istilacı bakterilerin canına okuyacağız ama bu diyetle yararlı bakterileri nasıl besleyeceğiz, nasıl probiyotik alacağız onu merak ediyorum, sağlam bi suplement var mı ?

Yarından itibaren Güncel Rutin:

Sabah aç karna 1 doz Devitale S Plus / bi süre sonra b12 / 1 saat sonra yarım bardak suya 1 damla iyot takviyesi (bu günde 1 kez) / 30 dk sonra falan 1x deve dikeni kapsülü) / sonra diyet menüsünde ne varsa / öğlen gibi 1x demir takviyesi / 30 dk sonra zinc selenyum bakır üçleme takviyesi / 30 dk sonra 1000 lik biotin 1x / öğle yemeği / öğle yemeğinden 3 saat sonra ya da daha fazla- akşam yemeğinden ise en az 30 dk önce denk gelecek şekilde 1 doz devitale s plus daha / akşam yemeği / 1 x deve dikeni kapsülü daha / yatmaya yakın 5 damla d2k3 d vit takviyesi/ uyumadan önce 1 tablet melatonin

Vitamin ve mineralleri saç tedavi sürecini hızlandırması için kullanıyorum, süreleri fikir oluşturması için yazdım, Diyet beni yoracağı için buna muhtemelen ginseng ekleyeceğim. Saç tedavisi, Scalp Inflammation Ve Seboreik Dermatit hakkında önerilerinizi bekliyorum, kurtulduysanız nasıl kurtuldunuz ve ne kadar süredir semptom yok ?

ItcHater

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç tedavisi, Scalp Inflammation Ve Seboreik Dermatit
« Yanıtla #1 : 19 Kasım 2024, 07:40:41 »
Güncelleme "Diyetin 5. Sabahı" :

Saç derisinde kaşıntı ve sivilce benzeri kızarıklık azalıp artarak devam ediyor. Bi tık ümitsizliğe düşecekken farkettiğim şey elimin artık pul pul ve kuru olmaması. Normalde tüm kış boyunca pul pul olur kurur ve kanar ayrıca kremlerle bile sadece yatırışır ve tam sağlıklı görünmez, 1 hafta boyunca krem kullanmayarak elimdekinin aslında egzama olup olmadığını test edeceğim. Kafamdaki kaşıntı içinse eczacının Devitale S plus için ilk başta arttıra bilir sonra yatıştırır dediğini biliyorum, çalışma mantığına göre zararlı bakterileri öldürüp ishal yoluyla dışarı atıyormuş "ishal oldum" ayrıcada florayı onarıyormuş, en azından bi tık faydalıdır belki diyerek kullanmaya devam edicem. Normalde 3 ay bu diyeti uygulama niyetim var ama 1. ay sonunda hala bu kaşıntı ve kızarıklık geçmiş olmazsa kendimi, kendimden mahrum bırakarak acı çektirdiğim tüm zararlı yiyecek ve alkollerin kucağına bırakacağım, nasıl olsa birşey değişmemiş olacak çünkü, sonrada yiyecek allerjen testine giderim belki. 1. ayın sonunda güncellerim.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2024, 20:09:59 »
 sebo geç geçer gider geri gelir en son gecer doktuğu saç geri gelir.vichynin sampuanı iyi diolar seboya.diğer sorununada masaj iyi diolar.3 çıktı 5 dokuldu hesabına bakma yeterki dokulen yerine daha minyaturu ufağı gelmesin.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

ItcHater

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2024, 23:35:34 »
Ya iyice azdı bu rahatsızlık, mantıklı değil yani diyet esnasında en azından hafiflemesini bekler insan, yarın ilk işim randevu ayarlamak olucak alerji testi için, göğsüm sırtım falanda kaşınıyor yüzümdede kızarıklıklar var, bembeyaz olduğu zamanlar oluyo aklım alerjiye gitti iyice, saç harici hiçbiyerimde pullanmada yok, saçtakide belkide minoksidilin artıklarıdır yani, irinli kabarıklıklar var saçımda ağrılı falan, umarım seboreik dermatitim yokturda besin alerjim vardır.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2024, 00:24:34 »
Ya iyice azdı bu rahatsızlık, mantıklı değil yani diyet esnasında en azından hafiflemesini bekler insan, yarın ilk işim randevu ayarlamak olucak alerji testi için, göğsüm sırtım falanda kaşınıyor yüzümdede kızarıklıklar var, bembeyaz olduğu zamanlar oluyo aklım alerjiye gitti iyice, saç harici hiçbiyerimde pullanmada yok, saçtakide belkide minoksidilin artıklarıdır yani, irinli kabarıklıklar var saçımda ağrılı falan, umarım seboreik dermatitim yokturda besin alerjim vardır.
Hocam sizin sorununuz sedef hastalığı veya egzama olabilir mi?
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2024, 01:47:37 »
Oto immun hastalik olabilir. ANA testi yaptir. Biyopsi yaptirip liken planiparius hastaligina baktir. Topikal steroid kullan dermovat. Ictende inflamasyonu yok etmek icin immun baskilayici ilaclar kullanmalisin ama buyuk ihtimal doktorlar yazmaz. Sitma ilaci hidroklorin mesela

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2024, 13:32:07 »
Seboreik dermatit, ciltte kızarıklık, kepeklenme, kaşıntı ve bazen yağlı bir görünümle kendini gösteren kronik bir deri hastalığıdır. Bu durum genellikle kafa derisinde, yüz bölgesinde (kaş, burun kenarları, çene) ve vücudun yağlı bölgelerinde görülür. Tedavi, semptomları kontrol altına almayı ve alevlenmeleri önlemeyi hedefler.

Seboreik Dermatit Tedavisi

Seboreik dermatit tedavisinde kullanılan yöntemler şunlardır:

1. İlaç Tedavisi

•   Şampuanlar ve Kremler:
   •   Ketokonazol: Mantar enfeksiyonunu kontrol etmek için kullanılır. (%1 veya %2’lik şampuan ve krem formunda)
   •   Selenyum Sülfür: Kepek ve kaşıntıyı azaltır.
   •   Çinko Pirition: Enfeksiyonu kontrol altına alır ve iltihabı azaltır.
   •   Salisilik Asit ve Kömür Katranı: Ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur.
   •   Steroid Kremler (Kortikosteroidler):
   •   Hafif ila orta şiddette alevlenmelerde kızarıklık ve kaşıntıyı hızla azaltır. (Kısa süreli kullanılmalıdır.)
   •   Kalsinörin İnhibitörleri:
   •   Takrolimus (Protopic) ve Pimekrolimus (Elidel): Yüz gibi hassas bölgelerde kullanılır. Steroidlere alternatif olarak tercih edilir.

2. Doğal ve Alternatif Yöntemler

•   Elma Sirkesi: Su ile seyreltilerek kafa derisine uygulanabilir. Mantar oluşumunu baskılar.
   •   Çay Ağacı Yağı: Antimikrobiyal özelliklere sahiptir, ancak dikkatli kullanılmalı (seyreltilmiş olmalıdır).
   •   Hindistancevizi Yağı: Cildi nemlendirmek ve iltihabı azaltmak için kullanılabilir.

3. Cilt Bakımı

•   Nazik Temizlik: Hassas ciltler için uygun temizleyiciler kullanın.
   •   Nemlendirme: Yağsız, hassas ciltlere uygun nemlendiriciler tercih edilmelidir.
   •   Tetikleyicilerden Kaçının:
   •   Stres, soğuk hava, aşırı sıcak su kullanımı ve alkol bazlı ürünler durumu kötüleştirebilir.

4. Yaşam Tarzı Değişiklikleri

•   Dengeli Beslenme: Omega-3 yağ asitleri ve B vitamini içeren gıdalar faydalı olabilir.
   •   Stres Yönetimi: Stres, seboreik dermatiti tetikleyebilir. Yoga, meditasyon gibi yöntemler yardımcı olabilir.

5. Tıbbi Danışmanlık

Seboreik dermatit tedavisi bazen bireysel farklılıklar gösterir. Eğer durum şiddetliyse veya sık sık tekrarlıyorsa, dermatolog tarafından reçete edilen ilaçlar ve tedavi planı uygulanmalıdır.

Tedavi düzenli olarak uygulanırsa, seboreik dermatit kontrol altına alınabilir. Ancak bu durum genellikle kronik olduğundan, zaman zaman nüks edebileceği unutulmamalıdır.
Global Moderator

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2024, 14:37:35 »
Bir seboreik dermatit hastası olarak bu hastalığın geçici bir hastalık olduğunu düşünmüyorum. Hafifler sıfırlanır azalır ama yine geri gelir.
Kendi tecrübelerime dayanarak acı ve asitli yiyecekler yediğimde hemen atak başlıyor. Domates yemiyorum. Acı yemiyorum. Salçalı yemek yiyeceksem salçayı kavururken biraz şeker atarım ki salçadaki asiti kırsın diye. (doktor önerisi şeker olayı)
Onun dışında tedavi olarak 15 günde 1 saçımı Vichy Dercos yeşil ile yıkıyorum bence en iyisi bu şampuan. Atak dönemindeysem 3 günde 1 Vichy ile yıkıyorum.
Onun dışında Aha/Bha tonik ile 15 günde bir saç derimi temizliyorum. Duşa girmeden 1 saat önce saç diplerime sürüyorum saçtaki kir mantar vb tıkanıklığa yol açan şeyler için çok iyi geliyor.
Yüz içinse yine aynı tonikten yüzüme uyguluyorum kortizonlu krem cok kullanma taraftarı değilim illa çok gerekirse advantan sürüyorum çok ince tabaka halinde (2 yıldır kortizonlu krem kullanma gereksinimi yaşamadım)
Vitamin olarakta çinko önermişti doktorum iyi geldiğini düşünüyorum. Ekstra olarakta probiyotik kullanıyorum tabiiki.
Bu anlattıklarımla kendi seboreik dermatit sorunumu çözdüm ancak saç dökülme sorunumda bir tık bile ileri gidemedim maalesef..

Facebook Twitter Instagram