Gönderen Konu: 17 yaşında şakaklarda ciddi açılma  (Okunma sayısı 109 defa)

Omer Arda

• Yeni üye
  • *
17 yaşında şakaklarda ciddi açılma
« : 14 Kasım 2024, 15:21:18 »
merhaba arkadaşlar yaşım 17  ve şakaklarımda ciddi açılmalar var ve benim psikolojimi çok kotu etkılıyor 1 yıldır  araştırma yapıyorum ve erken yaşta avodart kullanımı öneriyorlar sizlerden tavsiye alabılırmıyım
ciildiyeye gittim genetik dedi yolladı bide konazol şampuan verdi bukadar kan testimdede tek düşük olan folat
erken yasta kel kalırsam  kafayı yıyebılırım ozguvenımı bıtırmeye basladı fotoğraf linkide bırakıyorum bakabilirseniz sevinirim lütfen yardımcı olun
fotoğraf linki https://hizliresim.com/au4usw5

KOBA

• Full Member
Ynt: 17 yaşında şakaklarda ciddi açılma
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2024, 17:17:03 »
merhaba arkadaşlar yaşım 17  ve şakaklarımda ciddi açılmalar var ve benim psikolojimi çok kotu etkılıyor 1 yıldır  araştırma yapıyorum ve erken yaşta avodart kullanımı öneriyorlar sizlerden tavsiye alabılırmıyım
ciildiyeye gittim genetik dedi yolladı bide konazol şampuan verdi bukadar kan testimdede tek düşük olan folat
erken yasta kel kalırsam  kafayı yıyebılırım ozguvenımı bıtırmeye basladı fotoğraf linkide bırakıyorum bakabilirseniz sevinirim lütfen yardımcı olun
fotoğraf linki https://hizliresim.com/au4usw5
Norwod 2 ye gidiyorsun dostum Topical minox ve finasteride başla bide ketekonazal kullan.Minoksidilide dermarollerla kullan 1 1.5 mm kalınlıkta olsun

Omer Arda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Kasım 2024, 18:02:05 »
ustam avodart almayayımmı fin dedıgınız proscarmı bu yaşta uygularsam problem cıkarmı acaba

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #3 : 14 Kasım 2024, 19:50:06 »
ustam avodart almayayımmı fin dedıgınız proscarmı bu yaşta uygularsam problem cıkarmı acaba
O zaman topical finasteride,topical minoksidil, ketekonazal şampuan bide dermaroller kullan,topical kullanman kanına daha az finasteride karıştırır en güvenli seçenek bunlar senin için.

Omer Arda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Kasım 2024, 20:52:14 »
abi ben direkt avodart kullanmak daha mantıklı degılmı  daha başarılı oldugunu soyluyorlar minoxidil ise kısaca açıklayabilirsen abi çok seviniirm

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2024, 20:54:11 »
abi ben direkt avodart kullanmak daha mantıklı degılmı  daha başarılı oldugunu soyluyorlar minoxidil ise kısaca açıklayabilirsen abi çok seviniirm
Saçmalama 17 yaşında avodart kullanmak nedir? Finasterid, avodarttan daha az etkili olmasına rağmen onu bile 18 yaşın altındakilere satmak yasak. Şimdilik sadece yardımcı tedavilerle yoluna devam et ketokonazol şampuan, dermaroller ve eksik vitaminlerini tamamla onun haricinde sakın bu yaşta DHT blockera bulaşma pişman olursun.
İnsanlar sadece boya, sakala bakarak tamamdır gelişimini tamamlamışsın başlayabilirsin diyebilir onlara aldanma DHT ergenlik bitene kadar beyinde etkinliğini devam ettirir bütün depresif, duygu durum değişimleri DHT tarafından kontrol edilir ancak bu gelişmeler tamamlandığında DHT blockerlara başlayabilirsin.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Omer Arda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2024, 21:20:11 »
abi benım saçlarımda beyazlamalarda var geçen sene gittim cildidyye folat diye birşey eksık cıktı bır hap verdı bıde konazol  ben ne yapabılırım veya dokulmesını nasıl engellerım acaba gercekten arkadaşlar farkediyor soruyorlar ıyıce kendımı kotu hıssedıyorum
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2024, 21:28:13 Gönderen: Omer Arda »

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 14 Kasım 2024, 22:06:08 »
abi benım saçlarımda beyazlamalarda var geçen sene gittim cildidyye folat diye birşey eksık cıktı bır hap verdı bıde konazol  ben ne yapabılırım veya dokulmesını nasıl engellerım acaba gercekten arkadaşlar farkediyor soruyorlar ıyıce kendımı kotu hıssedıyorum
Dediğim gibi yukarıdaki yazdığım şeyler dışında bu yaşta yapabileceğin bir şey yok yaşın genç olmasından dolayı şanssızsın.
1-Haftada 2 defa dermaroller kulan.
2-Haftada 2 defa ketokonazol şampuan kullan ve kafanda 5 dakika beklet.
3-Eksik vitamin ve minerallerini yerine koy.
4-Her gün 5 dakika saç masajı yap. Bunu çoğu kişi atlıyor ve önemsiz görüyor fakat sadece saç masajı yaparak saçlarını çoğunu geri kazanan insanlar var ve bu kişiler denekti. Yani kanıtlı ve resmidir.
  • Yaşınız 22

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #8 : 14 Kasım 2024, 22:09:09 »
Bu çocuğa dht bloker şart,adam bu kafaya dokunmasa 2 seneye rahat norwod 3 3,5 a gider giden saçlarıda tedaviyle geri alamaz acilen dht blocker lazım o yüzden yşaın itibariyle topical finasteride azelaic asit ketekonazal kombala başla bu işe.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 14 Kasım 2024, 22:10:41 »
Bu çocuğa dht bloker şart,adam bu kafaya dokunmasa 2 seneye rahat norwod 3 3,5 a gider giden saçlarıda tedaviyle geri alamaz acilen dht blocker lazım o yüzden yşaın itibariyle topical finasteride azelaic asit ketekonazal kombala başla bu işe.
Erkenden DHT bloklayıp vücudun içine etmek mi yoksa norwood 3 olup ekime gidip 20'li yaşlarında fin veya dut başlaması mı daha mantıklı? Şu forumda 17 yaşında birisine DHT blocker öneren de gördüm ya gerçekten hiç bir şeye şaşırmıyorum artık. Acaba kendi yakınınız veya tanıdığınız olsa önerir miydiniz?
  • Yaşınız 22

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #10 : 14 Kasım 2024, 22:12:27 »
Erkenden DHT bloklayıp vücudun içine etmek mi yoksa norwood 3 olup ekime gidip 20'li yaşlarında fin veya dut başlaması mı daha mantıklı? Şu forumda 17 yaşında birisine DHT blocker öneren de gördüm ya gerçekten hiç bir şeye şaşırmıyorum artık. Acaba kendi yakınınız veya tanıdığınız olsa önerir miydiniz?
Öneririm,Dht bi boka yaramayan bi hormon kusura bakma.Dht vucudda yaptığı her işi testesteronla beraber ona yardımcı olarak yapar yani testesteronun güçlüyse hiçbirşey olmaz.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2024, 22:23:39 »
Öneririm,Dht bi boka yaramayan bi hormon kusura bakma.Dht vucudda yaptığı her işi testesteronla beraber ona yardımcı olarak yapar yani testesteronun güçlüyse hiçbirşey olmaz.
Ergenlik bittikten sonra işlevi kalmayan bir hormon daha 18'den küçük birisi hala DHT'ye muhtaç!
  • Yaşınız 22

KOBA

• Full Member
« Yanıtla #12 : 14 Kasım 2024, 22:48:30 »
Ergenlik bittikten sonra işlevi kalmayan bir hormon daha 18'den küçük birisi hala DHT'ye muhtaç!
Ergenlik ve büyüme 17 18 yaşında biter,hala 22 felan diyen dangalaklara bakma herkeste olmuyor toplumun %90 ı 17 18 yaşında büyüme bitiyor,büyüme derken vucuttaki heryer yani cinsel organ diğer kemikler vesayre,o sebeple bittiği için dht blocker kullanabilir.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2024, 23:43:02 »
Ergenlik ve büyüme 17 18 yaşında biter,hala 22 felan diyen dangalaklara bakma herkeste olmuyor toplumun %90 ı 17 18 yaşında büyüme bitiyor,büyüme derken vucuttaki heryer yani cinsel organ diğer kemikler vesayre,o sebeple bittiği için dht blocker kullanabilir.
Ergenlikte kesin bitiş süresi yoktur herkesin farklı süreçlerde durur ergenliği. Ben erken ergenliğe girmeme rağmen 20 yaşında 3cm uzadım ve durdu. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki artık Z kuşağı diye adlandırdığımız nesil geçmiş nesillerdeki gibi ergenliğini olduğu sürede tamamlamıyor son zamanlarda ergenlikten geç çıkılıyor fakat kimse farkında bile değil.
https://publications.aap.org/pediatrics/article-abstract/121/Supplement_3/S192/29253/Environmental-Factors-and-Puberty-Timing-Expert?redirectedFrom=fulltext
https://www.researchgate.net/publication/272662800_Environmental_Factors_and_Puberty_Onset_An_Update
https://www.frontiersin.org/research-topics/51873/effect-of-overweightobesity-on-early-puberty-and-related-chronic-disease-risk-factors/magazine
  • Yaşınız 22

Facebook Twitter Instagram