Gönderen Konu: kulak çınlaması  (Okunma sayısı 201 defa)

Alper1

• Hero Member
Ynt: kulak çınlaması
« Yanıtla #15 : 14 Kasım 2024, 21:11:44 »
Kulak çınlaması DHT blockerın yan etkisidir bu şikayeti fark ettiğiniz anda bırakın. Fin kullanıyorsanız dozu düşürüp devam edin.

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : 14 Kasım 2024, 21:34:08 »
Kulak çınlaması DHT blockerın yan etkisidir bu şikayeti fark ettiğiniz anda bırakın. Fin kullanıyorsanız dozu düşürüp devam edin.

abi kişisel tecrübeler dışında
bununla ilgili bir çalışma yapılmış mı hiç paylaşabilir misiniz ben az biraz baktım göremedim daha iyi anlamak için

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 14 Kasım 2024, 22:03:12 »
abi kişisel tecrübeler dışında
bununla ilgili bir çalışma yapılmış mı hiç paylaşabilir misiniz ben az biraz baktım göremedim daha iyi anlamak için
Yapılmış bir çalışma yok fakat reddit tresless'da bazı kişiler çınlama yaşadığını söylüyor hatta çoğu zaman bu etkinin dutasteridden kaynaklandığını söyleyenler gördüm.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 14 Kasım 2024, 22:05:13 »
işte ondan galiba
ben dr ile görüştüğümde
kulak ok ise psikolojik / stres diyordu bu da ondan olabilir mi acaba

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 14 Kasım 2024, 22:08:24 »
işte ondan galiba
ben dr ile görüştüğümde
kulak ok ise psikolojik / stres diyordu bu da ondan olabilir mi acaba
Zannetmiyorum muhtemelen dutasteridden dolayı bu sorunu yaşıyorsunuz. Dutasteridi bırakıp sadece fin ile devam edin ve sonuca bakın. Fakat dutasterid şuan vücudunuzda biriktiği için bir süre daha çınlama yaşayabilirsiniz vücuttan tamamen atılmasını beklemeniz lazım bu da yaklaşık 1-1.5 ay'a denk geliyor.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #20 : 14 Kasım 2024, 22:10:33 »
Zannetmiyorum muhtemelen dutasteridden dolayı bu sorunu yaşıyorsunuz. Dutasteridi bırakıp sadece fin ile devam edin ve sonuca bakın. Fakat dutasterid şuan vücudunuzda biriktiği için bir süre daha çınlama yaşayabilirsiniz vücuttan tamamen atılmasını beklemeniz lazım bu da yaklaşık 1-1.5 ay'a denk geliyor.

yok abi ben ilaç başlamadan 1 ay kadar önce pulsitif çınlama başlayıp yine ilaç başlamadan geçmişti birkaç haftada
ondan dolayı bu şekilde merak ettim

mavruti

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 14 Kasım 2024, 22:18:17 »
dut çınlama yapar  bırakınca geçer

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 14 Kasım 2024, 22:21:10 »
çınlamadan önce burun kuruluğu başlamıştı ama önemsemedim tıkanıyordu sürekli sonra  çınlama başladı bende dht den dolayı diye düşünüyorum

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 14 Kasım 2024, 22:25:12 »
çınlamadan önce burun kuruluğu başlamıştı ama önemsemedim tıkanıyordu sürekli sonra  çınlama başladı bende dht den dolayı diye düşünüyorum

abi mesela o iptal olan hormonlar direkt oradaki nem bezlerini etkiliyor bi sürü çalışma yayın görebiliyorum onunla ilgili
kulak konusunda göremiyorum ama çünkü çınlama olayı zaten anlaşılmış değil anladığım kadarıyla
o yüzden stres / psikoloji faktörü üzerinde duruyorum

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 14 Kasım 2024, 22:33:04 »
haklısın mantıklı değil çünkü fiziksel bi durum yok ama dolaylı yoldan yapıyor heralde detaylı bilmiyorum

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 14 Kasım 2024, 22:41:32 »
dut çınlama yapar  bırakınca geçer
hocam siz hiç yaşadınız mı kulak çınlaması 10 sene fin kullanmışsınız ve dut kullandınız mı 

mavruti

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 14 Kasım 2024, 22:59:06 »
fin kullanırkende yaşadım dutta kullandım 3,4 ay. çınlama oldu ben ilaca yordum ama başka sebebide olabilir stres v.b. karışık bi durum

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 14 Kasım 2024, 23:45:46 »
hocam merak ettiğim ayrıca dht düşüklüğünün sebebi bu yanetkilerse yağlanma neden azalmıyor mesela benim 12 saatte yüzüm kafam yağlanıyor 5 aydır fin ve dut kullanıyorum hiç azalma yok

mavruti

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 15 Kasım 2024, 00:36:34 »
yüz alın ve kafa yağlanması bendede var ama sırtımda normalda çok sivilce olurdu onlar kesildi

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 15 Kasım 2024, 13:15:05 »
Ben de bu ilaca bağlamıştım ama kbb’ci ondan olmayacağını  söylemişti diye hatırlıyorum. Veya ürolog da olabilir epey zaman önceydi tam hatırlayamadım.

Facebook Twitter Instagram