Gönderen Konu: kulak çınlaması  (Okunma sayısı 197 defa)

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
kulak çınlaması
« : 11 Kasım 2024, 23:47:40 »
arkadaşlar ben 5 aydır fin kullanıyorum ilk üç ay fin sonra haftada 2 dut ekledim sonra bi sabah uyandım sol kulağımda çınlama var karıncalı yayın gibi 1 haftadır sürüyor doktora gittim test yaptı vs. iltihap veya işitme kaybı yok ilaç yazdı başladım bugün çok can sıkıcı bunu hiç beklemiyordum gelişmeleri paylaşırım

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
Ynt: kulak çınlaması
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2024, 02:17:01 »
sigara içiyor musun

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2024, 08:55:06 »
yok içmiyorum

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2024, 10:55:25 »
bende de olmuştu aynı senin gibi ama hiçbir şey kullanmıyordum çok büyük ihtimal stres kaynaklı olabilir hatta ilaçlara 1 ay sonrasında başlamıştım çınlama geçmişti çoktan sonra da gelmedi

ben de tomografi vs çektirdim hep
eğer iç kulakta kan akışı zorluğu ya da vertigo benzeri bir rahatsızlık yoksa stres kaynaklıdır 10 gün zaman ver

bir de ne ilaç yazdı genelde 3 çeşit ilaç yazıyorlar

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2024, 11:23:58 »
Bende düzelmedi kardeşim. Not olarak belirteyim.

Saç Dervişi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 12 Kasım 2024, 14:11:56 »
Bende de geçen yıl 5 aylık bir tedavi (minoxil + dutasteride karışımı losyon) süresinde kulak çınlaması olmuştu. uzun süre geçmedi. üzerinden 1 yıl geçti ve halen arada sırada uykusuzluk veya yorgunluk olduğu zamanlar tekrar kulak çınlaması oluyor.
  • Yaşınız 40
  • Medikal Tedavi Dutasterid, Xpecia, ImuneksPlus(Beta-Glukan), Pharmaton

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2024, 15:46:34 »
bende de olmuştu aynı senin gibi ama hiçbir şey kullanmıyordum çok büyük ihtimal stres kaynaklı olabilir hatta ilaçlara 1 ay sonrasında başlamıştım çınlama geçmişti çoktan sonra da gelmedi

ben de tomografi vs çektirdim hep
eğer iç kulakta kan akışı zorluğu ya da vertigo benzeri bir rahatsızlık yoksa stres kaynaklıdır 10 gün zaman ver

bir de ne ilaç yazdı genelde 3 çeşit ilaç yazıyorlar
bana betaserc 24 mg ve tebokan special 80 mg yazdı dht blockerların böyle bir yan etkisi var olduğunu bildiğim için akılma başka bir şey gelmiyor yıllardır aşırı müzik dinlerim kulaklıkla hiç böyle bir şey olmamıştı inşallah strestendir ara verdim dht blockerlara

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 12 Kasım 2024, 15:47:13 »
Bende de geçen yıl 5 aylık bir tedavi (minoxil + dutasteride karışımı losyon) süresinde kulak çınlaması olmuştu. uzun süre geçmedi. üzerinden 1 yıl geçti ve halen arada sırada uykusuzluk veya yorgunluk olduğu zamanlar tekrar kulak çınlaması oluyor.

Evet yoğun zamanlar çok daha farkedilir oluyor

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 12 Kasım 2024, 15:49:48 »
Bende düzelmedi kardeşim. Not olarak belirteyim.
beni korkutanda o,inşallah geçer

ahmet bwb

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 12 Kasım 2024, 17:27:45 »
nerede yazıyor böyle bir yan etki paylaşır mısın link vs

bir de bunlara ek antidepresan yazmıştı bilemiyoruz demişti nedenini

bir de kulaklığı ve ses seviyesini de azalt bu süreçte onun da faydası oldu bana

bana betaserc 24 mg ve tebokan special 80 mg yazdı dht blockerların böyle bir yan etkisi var olduğunu bildiğim için akılma başka bir şey gelmiyor yıllardır aşırı müzik dinlerim kulaklıkla hiç böyle bir şey olmamıştı inşallah strestendir ara verdim dht blockerlara

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Kasım 2024, 17:37:15 »
redditte veya bu sitede bazı insanların başına gelmiş tabi kesin bir veri yok
kulaklık takmayı bıraktım şimdilik bakalım nolucak

stark55

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 14 Kasım 2024, 00:44:41 »
finasteridi topikal olarak kullanıyorum 1 haftadır ben de ama ara ara çınlama olmaya başladı. sanırım bu ilacın yan etkilerinden birisi.
  • Yaşınız 29
Tedavim
Topikal Finas+Minox

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 14 Kasım 2024, 00:56:44 »
umarım geçicidir bende hiç kesilmedi 8 gündür çekiyorum sessiz ortamda işkence gibi özellikle akşamları

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #13 : 14 Kasım 2024, 05:04:02 »
Finasterid kulak çınlaması yapar. Korkutmak istemem ama bıraktığınız zaman da geçeceğinin garantisi yok. Bu sorunu yaşadığını yazan bir çok forum üyesi de var! Bende de zaman zaman oluyor hatta bir dönem xpecia ile kısa süreli kullanımda orta kulak iltihabı olmuştu o zaman doktora finasterid kullandığımı da söylemiştim pek konuya hakim olduğunu o doktorun sanmıyorum :). Bazen bırakıp kullanmaya başlarken, bazen bıraktıktan sonra kısa süreli bu çınlamalar oluyor. Ama bu uzun süreli asla olmuyor 1 ayda 2 kere olsa bu da 30 sn falan sürüyordur. Bence sürekli bu durumu yaşayan birisi varsa dht bloker kullanmamalı. Ben bu durumu yaşadığımda işitme testine kadar gidip emin olduktan sonra kullanmaya devam ettim.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

armazi

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 14 Kasım 2024, 10:46:38 »
Finasterid kulak çınlaması yapar. Korkutmak istemem ama bıraktığınız zaman da geçeceğinin garantisi yok. Bu sorunu yaşadığını yazan bir çok forum üyesi de var! Bende de zaman zaman oluyor hatta bir dönem xpecia ile kısa süreli kullanımda orta kulak iltihabı olmuştu o zaman doktora finasterid kullandığımı da söylemiştim pek konuya hakim olduğunu o doktorun sanmıyorum :). Bazen bırakıp kullanmaya başlarken, bazen bıraktıktan sonra kısa süreli bu çınlamalar oluyor. Ama bu uzun süreli asla olmuyor 1 ayda 2 kere olsa bu da 30 sn falan sürüyordur. Bence sürekli bu durumu yaşayan birisi varsa dht bloker kullanmamalı. Ben bu durumu yaşadığımda işitme testine kadar gidip emin olduktan sonra kullanmaya devam ettim.
bazen olsa razıyım hatta bi dk bile olması problem değil:) test yaptırdım işitme ile ilgili problem yok dedi

Facebook Twitter Instagram