Gönderen Konu: Minoxil Forte 2 aydır kullanıyorum saçımdaki dökülme arttı. Bırakmalımıyım?  (Okunma sayısı 234 defa)

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxil Forte 21 Eylül 2024 tarihinde kullanmaya başladım. Kullanmaya başladığım ilk günkü fotoraflarımı ekleyeceğim. Bu postu açarken tarih 11 kasım 2024 bugunkü fotoları da ekleyeceğim.

İlacı kullandığımdan beri saç dökülmem fazlasıyla arttı. Hergün saçlarımı yıkadım ve her yıkamada dökülen saçları gördükçe moralim bozuldu. Ancak ilacı bir gün bile aksatmadım ve 40. güne geldim.

Şuan ilacın saça faydasından çok zararı olduğunu düşünüyorum çünkü saçım eskisine nazaran daha kötü bir hal alarak seyrekleşerek hacmini ve dolgunluğunu yitirdi.

Ek bir yan etki görmedim ama şuan bıraksam mı diye düşünüyorum. Bu konuda deneyimi olanlar fikirlerini paylaşırsa mutlu olurum

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bu fotolarda güncel hali

KOBA

• Full Member
Saçlarının dökülmesi gerekiyor zaten ilk 1 2 ay arası sonra dökülmeler zaman içinde yavaş yavaş azalır,bunun nedeni minoxilin saç döngülerini değiştirmesidir,yani şuan ilaç işe yarıyor ve bırakmaman gerekir,hatta tedavine dermaroller ekle daha fazla emilsin.

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlarının dökülmesi gerekiyor zaten ilk 1 2 ay arası sonra dökülmeler zaman içinde yavaş yavaş azalır,bunun nedeni minoxilin saç döngülerini değiştirmesidir,yani şuan ilaç işe yarıyor ve bırakmaman gerekir,hatta tedavine dermaroller ekle daha fazla emilsin.

Cevabın için teşekkür ederim bunu duyduğuma sevindim. Ozaman kullanamaya devam ediyorum

KOBA

• Full Member
Cevabın için teşekkür ederim bunu duyduğuma sevindim. Ozaman kullanamaya devam ediyorum
Kafada yağ varsa ketekonazal şampuan haftada 2 kere kullabilirsin

Harbi Getto

• Full Member
Başlıkta 2 aydır kullanıyorum yazıyor metinde 40 gün. İçeriğe bakmayan insanlar için yanıltıcı ve kafa karıştırıcı. İlaç önce saç döküyor sonra dökülmeyi kesiyor ve yeni saç çıkışları sağlıyor. Bende 2.ayın sonunda dökülme durdu yeni saç çıkışları başladı. Şuan 3. ay bitti.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Başlıkta 2 aydır kullanıyorum yazıyor metinde 40 gün. İçeriğe bakmayan insanlar için yanıltıcı ve kafa karıştırıcı. İlaç önce saç döküyor sonra dökülmeyi kesiyor ve yeni saç çıkışları sağlıyor. Bende 2.ayın sonunda dökülme durdu yeni saç çıkışları başladı. Şuan 3. ay bitti.

Haklısın 2. Ayın içindeyim diye yazmam gerekirdi başlığa. Dökülme çok olunca panik oldum açıkçası. Senin tecrüben hakkında sormak isterim. Şuan 3. ay bitti demişsin fark varmı olumlu anlamda nasıl ?

umutsuzvaka

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dermaroller'dan hemen sonra mı Minox sürülüyor? ve haftada kaç gün dermaroller yapılmalı sizce?

Harbi Getto

• Full Member
Haklısın 2. Ayın içindeyim diye yazmam gerekirdi başlığa. Dökülme çok olunca panik oldum açıkçası. Senin tecrüben hakkında sormak isterim. Şuan 3. ay bitti demişsin fark varmı olumlu anlamda nasıl ?

Dökülmeyi kesti ve yeni saç çıkışları sağladı. Şuan etkisi devam ediyor. İlk ay sonunda belli etti kendisini 2. ay sonunda net emin oldum etkili olduğuna.
7 gün 1,25 Fin
1x8 %5 minoxilin+Dermaroller
Biotin, Demir(+C vit) ve D3
Ketoral Şampuan

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Minoxil saçımı okadar çok döktü ki şuan hiç kullanmadan önceki halimi arar oldum. Yani bu ilaç için şuanki düşüncelerimle söyleyebilirim ki sadece döktüklerini çıkartsa mutlu olacak haldeyim. Bırakın ekstra saç çıkartmayı döktüğünü çıkartsın yeter diyorum. Mecburen kullanmaya devam ediyorum bir ümit 3 ay etkisini görürüm diye... Umarım beni kullandığıma, zamanımı harcadığıma ve her gün bu ilaçla yaşamaya alıştığıma pişman etmez.

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Tam 2 ay oldu ve artık bıraktım. Saçlarıma hiç bir faydası olmadığı gibi aksine saçlarımı döktü. Şuan saçlarım eskisinden daha seyrek ve cansız bir halde. Hergün kafayı yıka bunu sür 2 aydır bıktırdı ki bu sürdürülebilir birşey değil. Saça faydası olan birşey olsa 2 aya etkisini göstermesi gerekirdi zaten. Bu tarz ilaçlarla uğraşıp vaktinizi kaybetmeyin. Yaşım 39 ve şuan anladım ki saç ektirmek tek çare gerisi ile boşuna uğraşmayın...

Batu90

• Full Member
Tam 2 ay oldu ve artık bıraktım. Saçlarıma hiç bir faydası olmadığı gibi aksine saçlarımı döktü. Şuan saçlarım eskisinden daha seyrek ve cansız bir halde. Hergün kafayı yıka bunu sür 2 aydır bıktırdı ki bu sürdürülebilir birşey değil. Saça faydası olan birşey olsa 2 aya etkisini göstermesi gerekirdi zaten. Bu tarz ilaçlarla uğraşıp vaktinizi kaybetmeyin. Yaşım 39 ve şuan anladım ki saç ektirmek tek çare gerisi ile boşuna uğraşmayın...

hocam hic arastirmadinmi kullanmadan minoxidili? Ilk 1-2 ay shedding yapar, gayet normal bi durum. Sonuclari ve sac cikislarini 3-4 ay sonra görüyorsun

convola

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
hocam hic arastirmadinmi kullanmadan minoxidili? Ilk 1-2 ay shedding yapar, gayet normal bi durum. Sonuclari ve sac cikislarini 3-4 ay sonra görüyorsun

3-4 aya saç kalmayacak kafada saçların bütün dolgunluğunu söndürdü ve ön çizgim geriye gitti. Önlerde tüylenme dahi yapmadı. 2 ay gibi uzun bir sürede saçı mahvetmekten başka hiçbir etkisi olmadı bende. Üstüne halsizlik, hafif çarpıntı, genizlerde doluluk, sabahları devamlı burnum tıkalı uyanma gibi şeyler baş gösterdi ki sigara, alkol ve herhangi bir ilaç kullanmayan sağlıklı biriyim. Vücudumdaki etkilerini direk bu ilaca bağlayabilecek bir durumdayım yani. Bu ilacı sabah akşam sürüp gezemenin ve bu psikoloji ile de devamlı yaşamanın bir mantığı yok. Ne hormonlar ile oynamak ne de böyle ilaçlarla psikolojiyi bozmak gereksiz...

Lauri

• Hero Member
Sevgili dostum, minoxilin hormonal sistemle bir alakası yok. Çok farklı bir çalışma mekanizması vardır.

Rutinde saç döngüsü dediğin olay 3-4 ay gibi bir süre idi, ki faydaları en az bu kadar sürede görebilirsin. Yani 2 ayda bırakmak bence yanlış bir karar. Tüneli bitirip açığa çıkmak için 2 ay kazmışsın, bir 2-3 ay daha kazsan belki kurtaracakken, bırakıp o yolu geri yürümeye benzettim.

Facebook Twitter Instagram