Gönderen Konu: Saç Dökülmesi için Öneriler  (Okunma sayısı 212 defa)

rakjen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Saç Dökülmesi için Öneriler
« : 08 Kasım 2024, 00:32:52 »
Merhaba foruma ilk defa yazıyorum yanlış başlığa yazdıysam kusura bakmayın
saç durumum bu şekilde yorumlarsanız sevinirim
(2-3 senedir dökülme var.)
tahlillerden çok birşey çıkmıyor.
sizce nasıl bir yol izlemem gerekir.
Şampuan,İlaç,vs. Şimdiden teşekkürler
Ayrıca seboreik dermatit im de var.
Ekim için şuan maddi durumum yok.

Alper1

• Hero Member
Ynt: Saç Dökülmesi için Öneriler
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2024, 12:44:36 »
Hocam fotoğraftan yanlış anlamadıysam DUPA tipi dökülmeniz var gibi duruyor. 2.fotoğrafta kafanızın yanındaki saçlarda dökülmüş yani en agresif dökülme tipine sahipsiniz.
DUPA'nın farklı nedenleri var bunların en başında D vitamini eksikliği gelir eğer 50 ve altında D vitamini seviyeniz varsa mutlaka yükseltmeye çalışın.
2. neden ise Tirotlerdir T3,T4 ve TSH hormonlarınıza baktırın onlarda da sıkıntı olabilir ve son olarak üroloji bölümüne gidip hormon tahlili yaptırın eğer tahlillerinizde sıkıntı çıkmazsa ben size dutasteridi tavsiye ederim. Normalde forumda dutasteridi kolay kolay kimseye tavsiye etmem ama dediğim gibi DUPA tipi dökülmelerde finasteridin etkisi çok az kalıyor bu yüzden dut şart.
Ön taraf için ise ekimden başka çareniz yok çünkü seboreik dermatitiniz olduğu için minoksidil kullanmamanız lazım fakat şuan kafanızın ön tarafındaki bütün minyatür ve cılız saçlar dutasterid sayesinde kalın bir saça dönüşecektir merak etmeyin ve tedavi sonunda tam emin olmamakla birlikte norwood 2 civarında saç tipiniz olacağını düşünüyorum.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

rakjen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2024, 14:01:02 »
alper hocam sağolun direkt ürolojide bu dediğiniz tahlillerin tümünü yaptırabilir miyim ve ayrıca günlük bakım için ne önerirsiniz şampuan serum dermaroller vs.

rakjen

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Kasım 2024, 16:40:56 »
@Hintell  hocam yorumlarsanız sevinirim önerilerlinize açığım

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2024, 20:14:29 »
alper hocam sağolun direkt ürolojide bu dediğiniz tahlillerin tümünü yaptırabilir miyim ve ayrıca günlük bakım için ne önerirsiniz şampuan serum dermaroller vs.
Evet yaptırabilirsiniz. Dermaroller'ı haftada 2 defa kullansanız yeterli olur, şampuan olarakta sülfatsız herhangi bir şampuan alırsanız daha iyi olur. Benim tavsiyem OGX'in mor renkte olan şampuanını kullanın.
  • Yaşınız 22

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2024, 22:25:44 »
D vitaminini en iyi nasıl yukseletebiliriz benimde  en son ölçültüedüğümde 30 du yaklaşık 2.5 aydır d vitamini kullanıyorum günlük ortalama 5000 İÜ kullanıyorum bazen daha az doz kullanıyorum acaba daha hızlı yükseltmek.icin hangi doz kullanmalayiz ?

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2024, 22:37:32 »
D vitaminini en iyi nasıl yukseletebiliriz benimde  en son ölçültüedüğümde 30 du yaklaşık 2.5 aydır d vitamini kullanıyorum günlük ortalama 5000 İÜ kullanıyorum bazen daha az doz kullanıyorum acaba daha hızlı yükseltmek.icin hangi doz kullanmalayiz ?
Ben 5 aydır günlük 10 bin kullanıyorum yaklaşık şuan 90 civarında. Eğer güneşe hiç maruz kalmıyorsanız 5 bin yetersiz kalıyor.
  • Yaşınız 22

dejavuu86

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 08 Kasım 2024, 23:23:26 »
Ben 5 aydır günlük 10 bin kullanıyorum yaklaşık şuan 90 civarında. Eğer güneşe hiç maruz kalmıyorsanız 5 bin yetersiz kalıyor.
peki d vitaminini yiyecekler ile beraber mi kullanıyorsunuz yada su ile kullanarak mi kullanıyorsunuz ?

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2024, 02:55:29 »
peki d vitaminini yiyecekler ile beraber mi kullanıyorsunuz yada su ile kullanarak mi kullanıyorsunuz ?
Gece yatmadan önce tok karnına su ile beraber içiyorum. Fakat ille de gece içilmesine gerek yok sadece her gün düzenli ve aynı saatte almak önemli.
  • Yaşınız 22

Facebook Twitter Instagram