Gönderen Konu: Mevsimsel mi genetik mi anlayamadım  (Okunma sayısı 163 defa)

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Mevsimsel mi genetik mi anlayamadım
« : 05 Kasım 2024, 22:46:37 »

Saçımda anormal bi seyrelme var 2 ay öncesinde böyle değildi ilk defa karşılaşıyorum böyle birşeyle resmen kel kaldım

Genetik olarak babam kel anne tarafında hiç yok fakat genetiği iki taraftan da alındığı için sonucunu bilemem ilk 3 hafta düzenli dökülme karşıtı ürünler kullandım şuanda hiç dökülme yok

Alper1

• Hero Member
Ynt: Mevsimsel mi genetik mi anlayamadım
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2024, 22:51:52 »
Diffuse thinning tipi genetik dökülmeniz var gibi duruyor (Erkek Tipi Kellik) cildiye bölümüne gidip teşhis konsun ardından tedavi için tekrardan buraya yazın yardımcı olalım.
Bir de bütün vitamin ve minerallerini göster eksikleri tamamla.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2024, 22:58:35 »
Ben doğuştan beri geniş alınlı biriyim saç çizgim kaşlarıma uzakta doğmuşum 2021 senesindeki saç çizgisi şöyle
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2024, 23:01:57 »
Finasterid minoxidil gibi ilaçlar kullanmadım 3 hafta içinde serumlarla şampuanlarla dökülmeyi durdurdum fakat androjenik dökülme olsaydı bunlar etki etmezdi diye düsünüyorum urban care biotin cafein ikilisini kullandım üstüne maruderm saç yağı ve maruderm dökülme karşıtı kırmızı tonük kullandım durdu dökülme yani bunların hiçbiriinin finasterid kadar güçlü bi ilaçla alakası yok
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2024, 23:23:24 »
Şunuda belirtmek isterim yazın ben amormal bir diyetle kilo verdim günlük kalori açığım yaklaşık 1500 cıvarındaydı hemde 2 ay boyunca,vitamin mineral vb düşmüştür ordanda şüpheleniyorum mevsim geçişinden de ayrıca takıntılı biri olduğumuda düşünürsem dökülmeyi bi buna yoruyorum fakat genetik dökülmeler genelde saç çizgisinin gerilemesiyle oluyor gerilemesinide anlayamaz bi insan milimetrik oynarsa her yıl tabi
« Son Düzenleme: 05 Kasım 2024, 23:32:35 Gönderen: Ahmetbsr21 »
Allah büyük.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2024, 23:36:11 »
Şunuda belirtmek isterim yazın ben amormal bir diyetle kilo verdim günlük kalori açığım yaklaşık 1500 cıvarındaydı hemde 2 ay boyunca,vitamin mineral vb düşmüştür ordanda şüpheleniyorum mevsim geçişinden de ayrıca takıntılı biri olduğumuda düşünürsem dökülmeyi bi buna yoruyorum fakat genetik dökülmeler genelde saç çizgisinin gerilemesiyle oluyor gerilemesinide anlayamaz bi insan milimetrik oynarsa her yıl tabi
Diffuse tipi dökülmede ilk etapta saç çizgisi bozulmaz kafanın tepesinde genel seyrelme başlar ve medikal tedaviye başlanıldığı anda saç çizgisi olduğu gibi geri gelir.
Dediğim gibi ilk önce cildiye bölümüne gidin ve teşhis konsun.
  • Yaşınız 22

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2024, 14:57:06 »
Diffuse thinning Saç derisinde kalıcı hasara neden olup saç kökünü öldüren türden bir dökülme mi yoksa geçici bir tür mü ?
genelde androjene bağlı dökülmelerle birlikte saç derisinde ciddi hasarlar oluyor çünkü benim bildiğim
Allah büyük.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2024, 17:41:23 »
Diffuse thinning Saç derisinde kalıcı hasara neden olup saç kökünü öldüren türden bir dökülme mi yoksa geçici bir tür mü ?
genelde androjene bağlı dökülmelerle birlikte saç derisinde ciddi hasarlar oluyor çünkü benim bildiğim
Erkek tipi kellik olarak adlandırılır eğer tedavi edilmezse diğer dökülme türlerinde olduğu gibi kalıcı dökülme olabilir fakat erken aşamada bu saç kökleri ölmez hatta bazı saç kökleri 20-30 sene uykuda bile kalabilir bu yüzden medikal tedavi ile o saçları geri döndürmek şart.
  • Yaşınız 22

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2024, 02:25:40 »
Evet araştırdım yabancı forumlarada baktım dediğiniz şey diffuse thinning(telogen effluvium kaynaklı)
Deseni de belirginmiş fotoğraf saçın ıslakken ki hali falat tepe noktası androgenetik alopesi gibi geldiği için aşırı bir korkuya kapıldım fotoğraf 26 ekim e ait
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2024, 02:27:45 »
Açıkçası saçlarımı uzun süredir yıkamıyordum yaklasık 2 ay falan ne su değdi ne şampuan vitamin mineral falanda tüketmiyordum saçlarda dökülme kırılma olması normaldi haliyle bunun başıma gelmesi olasıydı yeni yeni saçlar çıkıyor kafamdan bu arada şakaklardan yeni bebek saçları cıkıyor
Allah büyük.

Facebook Twitter Instagram