Gönderen Konu: Dr. İlhan Serdaroğlu 4200 Greft Saç Ekim Sonuçları  (Okunma sayısı 208 defa)

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar,

İlhan Serdaroğlu'nda 4200 Greft saç ekimi yaptırdım, süreci tüm detaylarıyla anlatmak istiyorum. Hoca hakkında pozitif de negatif de yorumlar mevcut. Umarım pozitif bir tane daha eklemiş olacağım =).

Öncelikle neden İlhan hocayı seçtiğimi anlatayım, bildiğiniz gibi saç ekimi kliğini açmak için doktor olma şartı bulunmamakta ve pek çok saç ekim merkezi var. Benim özel isteğim elbette ki ekimin bir doktor kontrolünde hatta bizzat doktor tarafından yapılmasıydı. Elbette bu olay biraz da tecrübe ile alakalı herşey diplomada bitmiyor fakat sonuçta hayatta bir veya iki defa yaptırılacak bir işlem olduğu için olabildiğince hijyenik bir ortamda olmasını istiyordum. Araştırmalarım sonunda gördüm ki, bu işi yapan 3 tip yer var.
1-) Merdiven altı diyebileceğimiz güzellik merkezleri ayarında klinikler.
2-) Çok büyük ve aynı gün birden fazla kişiye ekim yapan klinikler.
3-) Bu işe özelleşmiş bazı doktorlar.
Tabii ki her kategorinin de iyisi de var kötüsü de. 1. sınıfta olup, kendini çok geliştirmiş isim yapmış klinikler de mevcut, illa hepsinin merdivenaltı olması gerekmiyor. 2. kategori ise 1. kategoriden çok farklı bir durumda değil, çok büyük kliniklerde çok fazla kişi çalıştığı için size ekim yapacak personel biraz şansınıza bağlı. 3. kategori ise biraz daha lüks kalabiliyor gördüğüm kadarıyla. Büyük isim yapmış, ünlülere ekim yapanlar da var, saç ekimine yönelmiş estetik doktorlar da. Ben burda 3. kategoriden devam etmeyi uygun gördüm. Açıkcası bütçe kısıntıları nedeniyle büyük isimlere çok sormadım da.

İlk olarak bir haftasonu 3 tane doktoru telefonla aradım, İlhan hocayı aradığımda kendi çıktı ve telefonda uzun uzun konuştuk. Çok da ilgilendi kendisi, randevu alıp kliniğine gelmemi söyledi. Zaten Bostancı'dan çalıştığım için direkt pazartesi günü yanına gittim ve konuştuk. Öncelikle evet herkesin söylediği gibi hoca çok samimi, eğlenceli, akıllı ve ilgili. Bana bir saate yakın vakit ayırdı ve bir planlama yaptık, ameliyat için gün belirledik. Sonrasında diğer yerleri aramadım ve görüşmedim de açıkcası, hoca beni ikna etti.

Donör bölgem ve ekilecek alan üzerine konuştuk, donör bölgem küçük olduğu için 3400 greft anca alabileceğini söyledi ve açıklığın ilk ekimde kapanmasının güç olduğunu belirtti. Açıkcası haklıydı da fakat kendisi de ekim sırasında fark etti ki donör bölgemde gerçekten çok saç vardı, ekim günü 4200 greft çıkartmış.

Ameliyat günü hoca kendisi söküm işlemlerini yaptı, anestezi iğneleri dışında bir acı hissetmedim. Sonrasında Muhammet isimli asistanı ve başka bir asistanı saç ekimimi yaptılar. Hoca arada geldi kontrol etti, prp işlemini yaptı ve gitti. Açıkcası ekimi hocanın kendisinin yapmamasını anlayabiliyorum çünkü bu biraz da el yatkınlığıyla alakalı bir işlem. Hoca doktor diye en iyi kendi yapacak gibi bir durum yok. Asistanı zaten 15 yıldır hocayla çalışıyormuş.

Saçımın sıklığının iyi olması için arka kısımda doğal gözükecek bir açıklık bıraktık ve diğer kısımlara yüklendik. Şimdi düşünüyorum da aslında oraya ekilse de olabilirmiş ama bu kararımızın sonucunu saçlar çıkınca daha iyi göreceğiz. Hoca saçlarımın ekilen bölgede sık olmasının daha önemli olduğunu, diğer türlü memnun kalmayacağımı söyledi. Bana da mantıklı geldi açıkcası. Zaten kafamın arkasındaki dönere yakın olan kısmı boş bıraktık ki oradaki doğallığı ekerken sağlamak da zor olabilirdi.

Ameliyatta hoca 4200 greftin hepsinin çok gür ve sağlıklı olduğunu söyledi. Ön saç çizgimi de gayet güzel belirlediğimizi düşünüyorum. Hoca mezuro ile gerek burun ucumdan alnıma gerekse kaşlarımdan alnıma ölçümler aldı. Açıkcası ön saç çizgimden ve sıklığından memnunum. Donör bölgemde daha fazlasıyla saç olduğu için belki arka tarafı ikinci bir ekimle ileride kapatabilirim.

Gönül ister ön saç çizgisi daha da aşağıda olsun fakat ekecek o kadar greft olmadığı için ön saç çizgisini geride tutup daha sık bir ekim yapmayı düşündük.

Ekimden sonra şapka takmadım, oturur pozisyonda uyudum ve yıkama gününe kadar ekim alanını hiç ellemedim. 2 gün sonra tekrar gelip ilk yıkamayı yaptırdım, hoca kendisi yaptı (kendi yapmasa da benim için problem değildi). Hocanın önerdi ürünleri almadım. Solgar Male Multiple Multivitamini aldım, donör bölgeye vito krem sürdüm ve birkaç hafta sonra belki minoxil'e başlarım bilmiyorum. Şimdi 3. gündeyiz ve sonuçlar fotoğraflardaki gibi. Devamı güncellenecek.

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dr. İlhan Serdaroğlu 4200 Greft Saç Ekim Sonuçları
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2024, 18:53:46 »
Ekim sonrası fotoğraflar

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2024, 18:54:53 »
Yıkama sonrası 2. gün fotoğrafları

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2024, 18:56:34 »
3. gün fotoğrafları da bunlar. Yorumlarınızı bekliyorum.

kelbabangida

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Kasım 2024, 21:39:40 »
hayırlı olsun açıklık fazla ama planlama güzel sadece verteks kısmı U şeklinde açık bırakılmış orayı anlamadım sonramı ekim olacak.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Kasım 2024, 21:46:09 »
hayırlı olsun saç ekiminiz kısıtlı çok güçlü olmayan bir donör geniş bir açıklığa ekim olmuş umarım beklentiniz çok yüksek değildir
açık alana göre yapılabilecek bu döner ile iyi bir saç ekimi yapmış hoca umarım fre vermeden tüm ekilenler güzelce çıkar ve bu açıklığa göre güzel bir kapatıcılık olur geçmiş olsun
Global Moderator

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Kasım 2024, 21:46:53 »
hayırlı olsun açıklık fazla ama planlama güzel sadece verteks kısmı U şeklinde açık bırakılmış orayı anlamadım sonramı ekim olacak.

hoca saçların yoğunluğunun daha önemli olduğunu, birazını boş bırakmamızın daha uygun olduğunu söyledi, benim de aklımda bir soru işareti orası açıkcası. Bir bölgede çok saç köküm bulunmakta hala, sizce hemen tekrar ektirmeli miyim?

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Kasım 2024, 21:48:43 »
hayırlı olsun saç ekiminiz kısıtlı çok güçlü olmayan bir donör geniş bir açıklığa ekim olmuş umarım beklentiniz çok yüksek değildir
açık alana göre yapılabilecek bu döner ile iyi bir saç ekimi yapmış hoca umarım fre vermeden tüm ekilenler güzelce çıkar ve bu açıklığa göre güzel bir kapatıcılık olur geçmiş olsun

Teşekkür ederim, arkada bırakılan açıklık konusunda ne düşünüyorsunuz?

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Kasım 2024, 22:00:09 »
öncesi sonrası bu şekilde, arka her türlü seyreliyor, doğallık olsun ve ön sık olsun diye arkada bir alanı da boş bıraktık. ikinci ekim şart mı ne dersiniz?

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 05 Kasım 2024, 22:53:27 »
İnsanlar hep derdi ki, estetik operasyon geçiren insanlar kesinlikle olumsuz birşey duymak istemez, çok kötü bile olmuşsa iyi olmuş diyin psikolojileri çok hassas olur. Hiç başıma geleceğini düşünmemiştim ahaha. Normalde psikolojik olarak aşırı sabit biriyimdir ama işte hayat.

Hocanın verdiği kararın mantıklı olduğuna kanaat getirdim. O yapay açıklığı bırakmasak gerçekten dolmayacak kadar çok alan vardı ki hoca o boşluğun kenarlarından doldurarak profilden bakınca kel olduğumu da gizlemiş oldu.

Hocanın tavsiyesine ve tecrübesine güvenmişim iyi ki. Sürecin devamını da paylaşacağım.

Sizlere sorum kabuk dökme süreci ile ilgili olacak. Betanten plus krem aldım, donör bölgeye sürüp yediriyorum iyileşsin diye. Sizce üste de birşey yapmalı mıyım? Kantaron ve biberiye yağlarım var, süreyim mi?

mucahitt26

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2024, 22:56:15 »
İnsanlar hep derdi ki, estetik operasyon geçiren insanlar kesinlikle olumsuz birşey duymak istemez, çok kötü bile olmuşsa iyi olmuş diyin psikolojileri çok hassas olur. Hiç başıma geleceğini düşünmemiştim ahaha. Normalde psikolojik olarak aşırı sabit biriyimdir ama işte hayat.

Hocanın verdiği kararın mantıklı olduğuna kanaat getirdim. O yapay açıklığı bırakmasak gerçekten dolmayacak kadar çok alan vardı ki hoca o boşluğun kenarlarından doldurarak profilden bakınca kel olduğumu da gizlemiş oldu.

Hocanın tavsiyesine ve tecrübesine güvenmişim iyi ki. Sürecin devamını da paylaşacağım.

Sizlere sorum kabuk dökme süreci ile ilgili olacak. Betanten plus krem aldım, donör bölgeye sürüp yediriyorum iyileşsin diye. Sizce üste de birşey yapmalı mıyım? Kantaron ve biberiye yağlarım var, süreyim mi?

katılıyorum zor durumlar :) olumsuz bir şey duymamak için iyi araştırıp saç ekimi karar vermek gerek
açıklık geniş donör de çok güçlü değil evet :) umarım olumsuz değildir zaten farkında olduğunuz durumları söylemişizdir :)

inşallah güzel olur saç ekiminizde yani yapılması gereken yapılmış gibi duruyor açık alan ve donör alana göre
Asmed By Dilek Çakır saç ekimi

spokesperson

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2024, 23:04:52 »
zor bir ekim yapılmış açık alan ve kısıtlı donör ile umarım emeklerinize değer bir sonuç alırsınız

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 06 Kasım 2024, 08:45:34 »
4. Günden fotoğraflar, baya detaylı çekmeye çalıştım. Ne diyorsunuz beyler?

itachi237

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 07 Kasım 2024, 09:22:13 »
5. Gün fotoğrafları. Yorumlar nedir?

Facebook Twitter Instagram